Οι ατελείωτες μάχες για τον θρόνο: Το χρονικό του Game of Thrones

Το Game of Thrones είναι γνωστό για το κυνήγι της εξουσίας και του Σιδηρούν Θρόνου. Οι τελευταίοι κύκλοι της σειράς, ωστόσο, εστιάζουν σε ένα μεγαλύτερο πρόβλημα, που είναι η απειλή των White Walkers. Είτε οι διάσημοι ήρωες πολεμούν τον στρατό των νεκρών, είτε πολεμούν μεταξύ τους, η σειρά μας έχει χαρίσει εντυπωσιακές σκηνές μάχες. Μια ανάσα πριν την μεγάλη μάχη για την υπεράσπιση του Winterfell, θυμόμαστε όλες τις μεγάλες μάχες του Game of Thrones.

The Battle of the Green Fork | Season 1

Πηγή εικόνας: https://vignette.wikia/

Νωρίς μετά τον θάνατο του βασιλιά Robert, ο Robb Stark με τους άντρες του συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν να νικήσουν τον στρατό των Lannister αριθμητικά. Πρέπει να σκεφτούν μια διαφορετική στρατηγική. Εκείνη την στιγμή, ένας ανιχνευτής των αντιπάλων συλλαμβάνεται από τους άντρες των Stark. Έχει προλάβει να μετρήσει 20.000 άντρες και ο Robb του επιτρέπει να γυρίσει πίσω και να μεταφέρει αυτό το μήνυμα στον Tywin.

Από την άλλη, η Catelyn διαπραγματεύεται με τον Walder Frey, το πέρασμα του Robb από τους πύργους του, αναγκαίο για την επίθεση στον στρατό των Lannister.

Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για την εξέλιξη της μάχης, καθώς θα την παρακολουθούσαμε από την οπτική του Tyrion, ο οποίος χτυπήθηκε κατά λάθος στο κεφάλι από ένα μέλος του στρατού και ανέκτησε τις αισθήσεις του μετά το πέρας της μάχης. Ο στρατός των Lannister νίκησε αυτή την μάχη, όμως έχασε στρατηγικά. Ο Robb εξαπέλυσε μόνο 2.000 από τους άντρες του, ενώ σχεδίασε με τους υπόλοιπους ενέδρα στον στρατό του Jaime.

The Battle of Oxcross | Season 2

Πηγή εικόνας: http://i1.ytimg.com/

Άλλη μια μάχη στον πόλεμο των Πέντε Βασιλιάδων. Άλλη μια μάχη με πρωταγωνιστή και μεγάλο νικητή τον Robb Stark. Άλλη μια μάχη για την οποία δεν γνωρίζουμε πολλά, αφού δεν την παρακολουθήσαμε ολόκληρη.

Μετά από πολλές νικηφόρες επιθέσεις ενάντια στον στρατό των Lannister, ο Robb επιτίθεται νύχτα στον στρατό υπό την αρχηγία του Stafford Lannister. Χιλιάδες άντρες σκοτώνονται και ο Robb συνεχίζει την καλή του πορεία. Οι συνέπειες της μάχης είναι θετικές για εκείνον, αφού γνωρίζει μια νοσοκόμα από το Volantis, την Talisa, με την οποία έπεται να ερωτευτεί. Είναι αρνητικές για την Sansa, αφού ο βασιλιάς Joffrey εξοργίζεται από την νίκη του αδερφού της και την δέρνει δημοσίως στην αίθουσα του θρόνου.

The battle of the Blackwater | Season 2

Πηγή εικόνας: https://coedmagazine.files.wordpress.com/

Πρόκειται για την μεγαλύτερη σε διάρκεια μάχη στον πόλεμο των Πέντε Βασιλιάδων. Ο Tyrion, που έχει αναλάβει τα καθήκοντα βοηθού του βασιλιά Joffrey, ηγείται της υπεράσπισης της πρωτεύουσας από την πολιορκία του Stannis Baratheon. Έχει καταστρώσει ένα πολλά υποσχόμενο σχέδιο, που περιλαμβάνει την χρήση μιας υγρής φωτιάς. Αφού καίει τα περισσότερα πλοία του Stannis, έρχεται αντιμέτωπος με ακόμα μια απειλή. Πολλοί άντρες έχουν αποβιβαστεί και ετοιμάζουν έφοδο στο Kings Landing. Ο Tyrion γνωρίζει κρυφά περάσματα στα υπόγεια του κάστρου, μέσα από τα οποία περνά τον βασιλικό στρατό και βαίνει σταδιακά προς την νίκη. Τελευταία στιγμή, ο πατέρας του, Tywin, καταφτάνει στην πρωτεύουσα με τον μεγάλο στρατό των Lannister και οικειοποιείται την επιτυχία στην μάχη, σκοτώνοντας και τους τελευταίους αντιπάλους που δεν πρόλαβαν να υποχωρήσουν μαζί με τον Stannis. O Tyrion δέχεται επίθεση από έναν στρατιώτη των Lannister και σημαδεύεται βαθύτατα κατά μήκος του προσώπου του.

Διαβάστε επίσης  6 Λόγοι για να δεις το Lucifer

The Battle of Yunkai | Season 3

Πηγή εικόνας: https://vignette2.wikia/

Η Daenerys αποκτά έναν νέο σύμμαχο, τον Daario Naharis, ο οποίος σκοτώνει τους δυο ανώτερους του, παραβιάζοντας την συμφωνία για συμμαχία με τους Second Sons. Έπειτα, καταστρώνουν μαζί ένα σχέδιο για το πως θα κατακτήσουν την πόλη του Yunkai. Ο Daario, σίγουρος πως οι φυλακές της πόλης θα τον αφήσουν να περάσει ελεύθερα, ζητά από την μητέρα των δράκων τους δυο καλύτερους άντρες της. Εκείνη διαλέγει τον Grey Worm και τον Jorah, και οι τρεις άντρες ξεκινούν για την μάχη. Παρόλο που ο Daario διαβεβαιώνει τους άλλους δυο πως δεν θα υπάρξουν πολλοί φύλακες μέσα στην πόλη, αρκετοί κάνουν την εμφάνιση τους.

Το επόμενο που βλέπουμε είναι τους τρεις τους να μπαίνουν στην σκηνή της Daenerys, κρατώντας ένα λάβαρο της πόλης. Κατάφεραν να νικήσουν ολόκληρη την φρουρά, ενώ οι σκλάβοι πολεμιστές του Yunkai παραδόθηκαν. Η πόλη είναι, πια, δίκη της. Ο λαός την υποδέχεται με χαρά, αφού στο πρόσωπο της αναγνωρίζει μια μητρική φιγούρα που ήρθε για να τους προστατέψει. Γι’ αυτό, της δίνουν το προσωνύμιο «Mhysa», που σημαίνει «Μητέρα» στην γλώσσα των Ghiscari.

The Battle of Castle Black | Season 4

Πηγή εικόνας: https://img.thedailybeast.com/

Ο βασιλιάς πέρα από το τείχος, Mance Rayder, βρίσκεται σε δίλλημα. Από την μια, η απειλή των White Walkers είναι τεράστια και ο τεράστιος πληθυσμός του Βορρά βρίσκεται σε κίνδυνο. Από την άλλη, η φρουρά του Τείχους βρίσκεται σε ευάλωτη θέση και η ενδεχόμενη επίθεση θα έχει, μάλλον, θετικές συνέπειες. Έτσι, αποφασίζει πως είναι η κατάλληλη στιγμή να επιτεθεί, ώστε να εξασφαλίσει και την προστασία του, αργότερα, από τον στρατό των νεκρών.

Ο Jon Snow, που κατασκόπευε εκ μέρους της Νυχτερινής Φρουράς, γυρνά πίσω στο Castle Black και ενημερώνει για την επερχόμενη επίθεση από τους Wildlings.

Η Ygritte στέλνεται την νύχτα ως ανιχνεύτρια και δίνει το σήμα για την έναρξη της μάχης. Ακολουθεί μια τεράστια μάχη, η οποία διαρκεί τηλεοπτικά ένα ολόκληρο επεισόδιο. Η Νυχτερινή Φρουρά μέτρησε πολλές απώλειες, κατάφερε όμως να κρατήσει το κάστρο. Από την άλλη, οι Wildlings υποχώρησαν τελικά, έχοντας χάσει και εκείνοι πολλές δυνάμεις. Μια από αυτές και η Ygritte, με την οποία ο Jon είχε αναπτύξει μια δυνατή ερωτική σχέση.

The Battle at Hardhome | Season 5

Πηγή εικόνας: http://static1.squarespace.com/

O Jon προσπαθεί να πείσει τους κατοίκους του Hardhome, ενός χωριού μακριά από το Τείχος, να πολεμήσουν μαζί του τον στρατό των White Walkers. Μαζί με τον Tormund έχουν ταξιδέψει ως εκεί και διαπραγματεύονται την συνεργασία με τους αρχηγούς του Hardhome, οι οποίοι είναι διχασμένοι. Τελικά δέχονται και ετοιμάζονται όλοι μαζί να μεταφερθούν νότια, προς την Νυχτερινή Φρουρά. Πριν την αναχώρηση τους όμως, ο τεράστιος στρατός των White Walkers τους επιτίθεται. Μη έχοντας προετοιμαστεί, οι περισσότεροι Wildlings καταλήγουν νεκροί, ενώ όσοι μπόρεσαν να σωθούν επιβιβάζονται στα πλοία της επιστροφής ακολουθώντας τον Jon. Στο τέλος, βλέπουν με τρόμο τον Night King να ανασταίνει όλα τα θύματα της μάχης, προσθέτοντας τα στον στρατό του.

Διαβάστε επίσης  Rome: Μια βάρβαρη αυτοκρατορία

The Battle of Winterfell | Season 5

Πηγή εικόνας: http://highlighthollywood.com/

Είναι μια δύσκολη εποχή για τον Stannis Baratheon. Χάνει συνεχώς όλο και περισσότερες δυνάμεις και η ήττα του στον πόλεμο των Πέντε Βασιλιάδων, αν και καθυστερημένη, αρχίζει να γίνεται ξεκάθαρη. Υπό τις συμβουλές της κόκκινης ιέρειας Melisandre, θυσιάζει το μικρό του κοριτσάκι, την πριγκίπισσα Shireen. Τυφλωμένος από την δίψα για νίκη, πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο ο θεός του Φωτός θα ακούσει τις προσευχές του και θα τον βοηθήσει επιτέλους να καταλάβει τον θρόνο. Η κίνηση του αυτή διχάζει τον στρατό του και οι περισσότεροι άντρες τον εγκαταλείπουν.

Μη έχοντας άλλη επιλογή, ο Stannis παρατάσσει τους εναπομείναντες 1.300 άντρες του και ετοιμάζεται να πολιορκήσει το Winterfell. Ωστόσο, ο Ramsay Bolton έχει αλλά σχέδια. Με δεδομένο ότι έχει στην κατοχή του μεγαλύτερη δύναμη αντρών, επιτίθεται μετωπικά στον Stannis. Η ήττα του είναι αναπόφευκτη.

Η Brienne, ορκισμένη εχθρός του Stannis από τότε που εκείνος δολοφόνησε τον αδερφό του, Renly, χρησιμοποιώντας μαύρη μαγεία, ενημερώνεται για την άφιξη του Stannis στο Winterfell. Τον βρίσκει μετά την μάχη, χτυπημένο και χωρίς καμία σωματική και ψυχική δύναμη. Τον σκοτώνει και έτσι εκδικείται τον Renly, τον οποίο υπηρετούσε κάποτε πιστά.

The Battle of the Bastards | Season 6

Πηγή εικόνας: http://cdn.collider.com/

Ο Jon και η αδερφή του, Sansa είναι αποφασισμένοι να επιτεθούν στον Ramsay Bolton και να πάρουν πίσω το Winterfell. Με τις δυνάμεις που έχουν συγκεντρώσει ανακοινώνουν στον Ramsay πως επιθυμούν να συγκρουστούν μαζί του ανοιχτά. Εκείνος φοβάται να αντιμετωπίσει τον Jon σε μια μάχη των δυο τους και συμφωνεί στην πρόταση της ανοιχτής μάχης. Έτσι, οι δυο στρατοί κατατάσσουν τις δυνάμεις τους έξω από το Winterfell.

Στην αρχή, ο Ramsay δηλώνει στον Jon πως θα ελευθερώσει τον αδερφό του, Rickon. Το παιδί αρχίζει να τρέχει προς το μέρος του μεγάλου του αδερφού και ο Ramsay πετάει βέλη προς την κατεύθυνση του. Τελικά τον πετυχαίνει και ο Rickon σκοτώνεται. Ο Jon δεν μπορεί να συγκρατήσει την οργή του και επιτίθεται με όλη του την δύναμη στον Ramsay. Η μάχη φαίνεται χαμένη για την πλευρά των Stark. Η Sansa, ωστόσο, έχει επικοινωνήσει με τους Ιππότες της Πεδιάδας, υπό τις προσταγές του Littlefinger, οι οποίοι καταφτάνουν και βοηθούν τους Stark να νικήσουν ολοκληρωτικά τους Bolton. Ο Ramsay βγαίνει ζωντανός από την μάχη, αλλά όχι για πολύ. Η Sansa, σε μια στιγμή εκδίκησης, τον ταΐζει στα ίδια του τα σκυλιά.

The Greyjoy Naval Attack | Season 7

Πηγή εικόνας: https://media.vanityfair.com/

Η Daenerys κατάφερε με την άφιξή της στο Westeros να κάνει κάποιες γερές συμμαχίες. Δυο από αυτές ήταν με τους οίκους των Greyjoy και Martell. Η οικογένεια του Dorn αποφάσισε να συμπαραταχθεί στο πλευρό της μικρής Targaryen και να της προσφέρει έναν τεράστιο στρατό, τον οποίο θα μετέφερε στην πρωτεύουσα ο στόλος των Greyjoy.

Ωστόσο, ο Euron, θείος της Yara και του Theon, επιτίθεται στα πλοία των ανιψιών του και σκοτώνει όλους τους άντρες τους. Θύματα από αυτή την ναυμαχία είναι και η οικογένεια Martell, αφού οι δυο από τις κόρες της Ellaria σκοτώνονται και εκείνη με την τελευταία της κόρη μεταφέρονται στην Cersei, η οποία τους προσφέρει αργό και βασανιστικό θάνατο.

Διαβάστε επίσης  Ιρλανδία: το σμαραγδένιο νησί της Ευρώπης

The Battle of the Gold Road | Season 7

Πηγή εικόνας: https://vignette1.wikia/

Ο Jaime μεταφέρει, μετά την κατάκτηση του Highgarden, ολόκληρη την σοδειά των Tyrell για να εφοδιάσει το Kings Landing. Πάνω που νομίζει πως έχει ξεγελάσει την Daenerys, βρίσκεται αντιμέτωπος με 100.000 Dothraki που έρχονται κατά πάνω του. Ετοιμάζει γρήγορα μια παράταξη για τον στρατό του και ξεκινά την μάχη. Όμως ο στρατός των άγριων από την Ανατολή δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Η Daenerys εισέρχεται στο πεδίο της μάχης, επάνω στον Drogon. Ο Bronn θεωρεί πως είναι η κατάλληλη στιγμή να χρησιμοποιήσει ένα υπερόπλο που έχει κατασκευάσει ο Maester Qyburn, σχεδιασμένο να τρύπα το χοντρό δέρμα του δράκου. Ο Drogon τραυματίζεται ελαφρά και καίει το όπλο.

Ο Jaime, καταλαβαίνοντας την τεράστια ήττα των Lannister, βλέπει την Daenerys σε ένα απομακρυσμένο σημείο να φροντίσει τον πληγωμένο δράκο της. Με το δόρυ του ορμάει κατά πάνω της, ελπίζοντας να καταφέρει να τελειώσει κάθε της προσπάθεια για την απόκτηση του θρόνου. Ο Drogon τον βλέπει και ρίχνει φωτιά κατά πάνω του. Ο Lannister είναι τυχερός, αφού ο Bronn προλαβαίνει να τον σώσει και να τον ρίξει στο νερό, αποφεύγοντας την φωτιά.

The Battle Beyond the Wall | Season 7

Πηγή εικόνας: https://s.newsweek.com/

Μια από τις επικότερες μάχες της σειράς έλαβε χώρα πέρα από το τείχος. Ο Jon, θέλοντας να αποδείξει σε όλους ποσό αληθινή είναι η απειλή των White Walkers, αποφασίζει να απαγάγει έναν από αυτούς και να τον φέρει στον Νότο. Ξεκινά με τον Tormund, τον Gendry, τον Davos, τον Beric Dondarrion, τον Thoros of Myr, τον Sandor Clegane (γνωστό ως Κυνηγόσκυλο) και τον Jorah για να βρουν έναν White Walker και να τον φέρουν πίσω στην Cersei.

Καταλήγουν να βρίσκονται αντιμέτωποι με ολόκληρο τον στρατό των νεκρών, ο οποίος τους έχει στριμώξει σε μια νησίδα από πάγο στην μέση μιας παγωμένης λίμνης. Είναι ασφαλείς όσο ο πάγος παραμένει λεπτός, αφού οι νεκροί δεν μπορούν να διασχίσουν το νερό. Ο Gendry πρόλαβε να φύγει και να καλέσει ενισχύσεις.

Στο μεταξύ, ο Sandor πετά προκλητικά πέτρες στα μέλη του στρατού. Μια από αυτές προσγειώνεται πάνω στην παγωμένη λίμνη και όλοι καταλαβαίνουν πως ο πάγος είναι πια στέρεος. Αρχίζει λοιπόν η επίθεση στους επτά άντρες, οι οποίοι νιώθουν ήδη ηττημένοι. Και εκεί καταφτάνουν οι ενισχύσεις. Η Daenerys καταφτάνει με τους τρεις δράκους της για να σώσει τους συμμάχους της. Όσο προσπαθεί να τους μεταφέρει πάνω στους δράκους, ο Night King σημαδεύει με ένα παγωμένο δόρυ τον Viserion και τον σκοτώνει. Η Daenerys σε σοκ φεύγει από το σημείο, ενώ ο Jon μένει πίσω να πολεμά και να διασωθεί αργότερα από τον θείο του, Benjen Stark.

Μπορεί το αντικείμενο των σπουδών μου να είναι οι επιχειρήσεις, η πληροφορική και τα οικονομικά, όμως η μεγάλη μου αγάπη δεν είναι άλλη από την συγγραφή. Ο κινηματογράφος, το θέατρο και το μετρό είναι τα αγαπημένα μου μέρη. Λατρεύω τα ταξίδια.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τ3 Ημέρες επανάστασης των ηλεκτρονίων από τις εκδόσεις Αγγελάκη

Χιούμορ, άπειρες γνώσεις και διασκέδαση σε ένα βιβλίο; Και όμως

Τα πέντε κορυφαία αρώματα που θυμίζουν καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που η φρεσκάδα και η