Τι έπαιζε η τηλεόραση τα παιδικά μου χρόνια (1996-2006)

τηλεόραση

Τι όμορφα που ήταν τα παιδικά μας χρόνια… Και κατά τύχη συνέπεσαν με τη δεκαετία κατά την οποία η ελληνική (ιδιωτική) τηλεόραση έπαιζε ο,τι πιο cult έχει υπάρξει. Ντόλτσε βίτα, Δύο ξένους, Εγκλήματα και φυσικά το δίδυμο Λάμψη και Καλημέρα Ζωή. Σ’ αυτό το άρθρο λοιπόν θα σας μιλήσω για τις εκπομπές/σειρές που στιγμάτισαν τα παιδικά χρόνια της γενιάς μου. Δε θα αναφερθούμε όμως στα κλασικά έργα (πχ Άκρως Οικογειακόν, Κωνσταντίνου και Ελένης) αλλά στην trash tv ή αλλιώς σειρές του Millenium που ακόμα στοιχειώνουν τα όνειρά μας. Τις σειρές που όταν ακούς τους τίτλους τους θα αναφωνήσεις : «πω πω τι μου θύμισες τώρα…».

Λάμψη (1991)- Καλημέρα Ζωή (1993)- Βέρα στο δεξί (2004)

τηλεόραση

Και ποιος δε γνωρίζει αυτές τις σειρές! Κάθε απόγευμα επί χρόνια υπήρξαν η καθημερινή συνήθεια των γιαγιάδων και των μανάδων μας. Ήταν τότε που η Βίρνα και ο Γιάγκος ασχολούνταν με τη πασίγνωστη Τζάιαντ σε κάθε επεισόδιο και τότε που ο Ευλογητός έσπερνε το θάνατο με την υπογραφή ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ. Ήταν τότε που ο αστυνόμος Θεοχάρης κυνηγούσε ο,τι σεσημασμένο σκουλήκι κυκλοφορούσε στην πιάτσα. Παρέα φυσικά με τον υπαστυνόμο Λεβένταγα πάθαινε κρίσεις για ψύλλου πήδημα και το μάτι του γυάλιζε πιο πολύ και από μάτι τρελού. Το Καλημέρα Ζωή απέκτησε σαφώς άλλη διάσταση όταν ανέλαβε να το σατιρίσει ο Σεφερλής Τη σκυτάλη πήρε αργότερα το Βέρα στο δεξί με τους Αλ. Σταύρου και τον Κ. Καζάκο να δίνουν ρεσιτάλ. Αν και είχε ωραία υπόθεση όλοι πιστεύουμε πως δε θα φτάσει ποτέ τη δόξα των προηγούμενων σειρών.

Advertising

Advertisements
Διαβάστε επίσης  ‘Europe shine a light’: Η γεμάτη εκπλήξεις Eurovision 2020
Ad 14

Βότκα πορτοκάλι (2001)

τηλεόραση

«Βότκα πορτοκάλι, άρωμα και ζάλη, φίλα με»! Σας θυμίζει κάτι; Ένα «αριστούργημα» του 2001 που είχε τα πάντα: τίτλο σπέσιαλ, υπόθεση φαντασμαγορική και ηθοποιούς θρύλους. Ο Χαραλαμπίδης υποδυόταν τον κακό αλλά μπεσαλή άνθρωπο της νύχτας με τσιράκι τον Βουλτζάτη στον epic ρόλο του Νώντα. Ήταν τότε που ο Κώστας Κόκλας έπαιξε τον πιο μίζερο χαρακτήρα της ελληνικής cult tv (μετά τον Θόδωρο από το Καφέ της Χαράς) και η Μαρία Λεκάκη τον πιο μισητό ρόλο που της έχει δοθεί.

Μη μου λες αντίο (2004) – Στο φως του φεγγαριού (2004)

Μιλάμε για δυο δραματικές σειρές του 2004. Θυμάμαι ότι με το Μη μου λες αντίο γινόταν χαμός κάθε Παρασκευή βράδυ στον ΑΝΤ1. Μέμος Μπεγνής και Θάλεια Ματίκα και σε μια αμφιλεγόμενη ιστορία για τον έρωτα μεταξύ αλλόθρησκων. Για χάρη του Μουράτ πολλές τηλεθεάτριες είχαν αρχίσει να βλέπουν τους Μουσουλμάνους με άλλα μάτια… Η άλλη σειρά Στο φως του φεγγαριού πραγματευόταν κι αυτή ένα θέμα ταμπού για την ελληνική κοινωνία. Το κατά πόσο δηλαδή έχει δίκιο μια παρένθετη μητέρα να θεωρεί δικό της το παιδί που γέννησε για μια άλλη γυναίκα. Η υπόθεση δίχασε το τηλεοπτικό κοινό και μέχρι σήμερα θεωρείται από τις πολύ καλές σειρές του MEGA.

Ελλάς το μεγαλείο σου (2003)

τηλεόραση

Advertising

Το έτος είναι 2003 και σε μια πολυκατοικία οι ένοικοι έχουν μπλέξει τα μπούτια τους. Αδέρφια, ξαδέρφια, μπατζανάκηδες, κουνιάδες… Πάνω οι Καλαματιανές, κάτω η Πατρινιά και το κουτσομπολιό δε σταματούσε. Ένας χαμός! Αφήστε που κάθε φορά είχαμε τον Παρτσαλάκη και τον Μαυρόπουλο να αρπάζονται με τις γυναίκες τους. Για να καταλάβετε πόσο ξεχασμένη είναι η σειρά, εσείς θυμόσαστε ότι έπαιζε και ο Κόκλας; Αν όχι, σίγουρα θα θυμάστε το αξέχαστο τραγούδι των τίτλων

Διαβάστε επίσης  5+1 σειρές για να χαζέψεις με τις κολλητές

Το πιο γλυκό μου ψέμα (2002)

τηλεόραση

Όχι, δε θα σας αφήσω σε ησυχία! Θα σας θυμίσω όλα αυτά που θέλετε να ξεχάσετε. Εδώ έχουμε ένα από τα ζευγάρια που έκαναν πάταγο εκείνη την εποχή, τη Σοφία Αλιμπέρτη και τον Θανάση Ευθυμιάδη. Που είσαι βρε Αντώνη; Σε χάσαμε μετά το Ντόλτσε Βίτα… Σ’ αυτή τη σειρά υποδύεται έναν χωριάτη ταξιτζή που για χάρη της μεταμορφώνεται σε «συγγραφέας». Επίσης, μαζί τους ήταν και άλλοι τότε γνωστοί ηθοποιοί όπως ο Ορφανός, η Βαλέρια Κουρούπη και η ξανθιά κοπέλα που έκανε την Αγγλίδα καθηγήτρια στο προτελευταίο επεισόδιο του Άκρως Οικογενειακόν. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η σειρά συνεχίστηκε και για 2ο κύκλο όπου ο Ευθυμιάδης είχε αποφασίσει να τελειώσει το Λύκειο. Ακόμα και τώρα που τα ξαναθυμάμαι αναρωτιέμαι: μα καλά, τι βλέπαμε;

Floricienta (2005) – Rebelde way (2007)

Ναι, ανήκουμε στη γενιά που γυρνούσε από το σχολείο το μεσημέρι και έβλεπε Ανυπότακτες καρδιές. Ήμασταν εμείς που χορεύαμε σαν δαιμονισμένα το Bonita de mas… Η Μία Κολούτσι ήταν φυσικά το υπέρτατο είδωλό μας. Τα μισά κορίτσια είχαν ερωτευτεί τον Μανουέλ και τον Πάμπλο. Η υπόλοιπη μερίδα λάτρευε τον κύριο Φεντερίκο που έλεγε και η Φλορισιέντα. Ναι, η γνωστή κοπελίτσα που έκλαιγε σίγουρα δύο φορές σε κάθε επεισόδια και που έφερε ανεπιστρεπτί στη μόδα τα All star. Βέβαια, η προσωπικότητα που μας έμεινε ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη είναι η Ντελφίνα κάθε φορά που έλεγε με τη χαρακτηριστική φωνή και το χαρακτηριστικό βλέμμα της: «Κάποιος θα χει πρόβλημαααα…». Και κάτι τελευταίο: μετά το θάνατο του Fede έπρεπε να τελειώσει και η σειρά! Να τα λέμε κι αυτά!

Διαβάστε επίσης  Binge-watching: τί κρύβεται πίσω από αυτή τη συνήθεια;
Advertising

Α.Μ.Α.Ν: Τα καθάρματα (2000)

τηλεόραση

Πρόκειται για τη συνέχεια της εκπομπής Α.Μ.Α.Ν. Τι σας θύμισα τώρα;! Αν και ξεχασμένη εκπομπή τώρα πια, ακόμα μας κάνει να γελάμε με τα σατιρικά σκερτσάκια των Κανάκη-Καλυβάτση-Σερβετά. Τα δύο πράγματα που εγώ θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι τα σκερτς με τις 3 φίλες και τις χαζές τους ερωτήσεις και φυσικά τι άλλο; Το πιο θρυλικό και ταυτόχρονα το πιο διαχρονικό intro των εκπομπών της δεκαετίας του 2000. Ένα τραγούδι που μέσα σε 1μιση λεπτό περιγράφει με ανατριχιαστική ενάργεια τη σύγχρονη Ελλάδα…

Σπουδάζω Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, είμαι 20 χρονών και κατάγομαι από τη Λάρισα. Μου αρέσει να παρακολουθώ βιντεάκια από Έλληνες youtubers και όσοι με γνωρίζουν καλά έχουν να λένε για το πάθος που έχω με τις ατάκες γνωστών ελληνικών σειρών!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Νεπάλ Εθελοντισμός

Νεπάλ: ένας προορισμός με σκοπό και υποστήριξη

Το Νεπάλ, η χώρα των Ιμαλαΐων, είναι ένας προορισμός

Έρωτας ή τίποτα: Συμβιβασμός ή ανατροπή;

Με αφορμή το νέο βιβλίο του παιδοψυχίατρου και ψυχοθεραπευτή, Δημήτρη