Samsung galaxy s23 series: Όλα όσα ξέρουμε έως τώρα

Τρείς μήνες έχουν απομείνει για τα αποκαλυπτήρια της νέας σειράς κινητών τηλεφώνων galaxy s23 της Samsung, η οποία θα αποτελείται από τρία μοντέλα με πολύ δυνατά χαρακτηριστικά κερδίζοντας τον σκληρό ανταγωνισμό των υπολοίπων κατασκευαστών. 

Το μόνο κοινό σημείο που θα έχουν φέτος τα νέα μοντέλα galaxy s23 θα είναι ο επεξεργαστής. Ύστερα από κοινή απόφαση μεταξύ της Samsung και της εταιρείας κατασκευής επεξεργαστών Qualcomm, τα νέα s23 θα φορούν τον ολοκαίνουργιο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 8 gen 2 με υποστήριξη 5G δικτύου κινητής τηλεφωνίας αντί για Exynos, όπως ήταν συνηθισμένο τα τελευταία χρόνια (sammobile,2022).

Πηγή techmaniacs.gr

Advertisements
Ad 14

Σύμφωνα με τον  οικονομικό διευθυντή της Qualcomm, Akash Plkhiwala, «το όφελος από την κυκλοφορία του νέο τηλεφώνου της Samsung θα γίνει αντιληπτό κατά το δεύτερο εξάμηνο του Μαρτίου. Έτσι, θα έχουμε ένα πλεονέκτημα, αφού το μερίδιο μας από 75% στο galaxy s22 θα αυξηθεί σε παγκόσμια κλίμακα με το s23», δήλωσε χαρακτηριστικά. Εξάλλου, αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που πάρθηκε για την αντικατάσταση του επεξεργαστή (droid-life,2022).

Αποκλειστικά εδώ σας αποκαλύπτουμε αναλυτικότερα τα χαρακτηριστικά που θα περιλαμβάνουν οι νέες  ναυαρχίδες, οι οποίες θα παρουσιαστούν την πρώτη εβδομάδα του Φλεβάρη. Η «γλώσσα» σχεδίασης θα είναι ίδια με την περσινή (techmaniacs,2022).

Στην αγορά θα κυκλοφορήσουν τρείς τύποι μοντέλων, το απλό s23, το plus και το ultra, με τις περισσότερες αναβαθμίσεις να εστιάζονται σε εκείνο το μοντέλο. Στα υπόλοιπα δύο, τα χαρακτηριστικά θα είναι τα ίδια με τα περσινά μοντέλα έχοντας ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους αλλά και με τους προκάτοχους του καθώς επίσης θα αποτελέσουν και τον βασικότερο ανταγωνιστή στην αγορά που δεν είναι άλλο από το i-phone 14 της Apple (techmaniacs,2022). 

Διαβάστε επίσης  Τα μαχαιροπήρουνα της τεχνολογίας

Galaxy s23

Το νέο galaxy s23, θα είναι η εισαγωγική, φθηνότερη και η βασική επιλογή της σειράς για κάποιον που θέλει να αγοράσει ένα κορυφαίο κινητό τηλέφωνο χωρίς να ξοδέψει πολλά χρήματα. Συγκεκριμένα, το “απλό” θα έχει μεγαλύτερη μπαταρία από το προηγούμενο μοντέλο, στα 3900 mAh υποστηρίζοντας γρήγορη ενσύρματη φόρτιση 25W και ασύρματη 15W αντίστοιχα.  Σημαντική αναφορά εδώ είναι η λειτουργία «Light mode» που γνωρίσαμε πρώτα στα αναδιπλούμενα μοντέλα galaxy z, η οποία θα διατηρεί την αυτονομία της μπαταρίας σε περιπτώσεις υψηλών και χαμηλών θερμοκρασιών (techmaniacs,2022).

Η οθόνη του θα έχει περισσότερη αντοχή και προστασία από το s22, αλλά σχεδιαστικά θα παραμείνει ίδια. Συγκεκριμένα το πάνελ θα έχει διαγώνιο 6,1 ιντσών FHD+ ανάλυση και τεχνολογία dynamic super amoled 2x με ρυθμό ανανέωσης 120hz για ρεαλιστικά και ζωντανά χρώματα (techmaniacs,2022).

Ο επεξεργαστής θα έχει μνήμη ram 8gb, όπου ο αγοραστής θα έχει την δυνατότητα να επιλέξει χωρητικότητα 128 ή 256gb, ενώ θα έχει λειτουργικό σύστημα android 13 βασισμένο στο γραφικό περιβάλλον της Samsung, one UI 5 (techmaniacs,2022).

Κλείνοντας θα έχει τριπλό σύστημα κάμερας με την βασική του να φτάνει στα 50 MP με οπτική σταθεροποίηση εικόνας, μια 12mp υπερευρυγώνια  και έναν 10MP τηλεφακό. Η selfie θα έχει 10MP ίδια ακριβώς με το προηγούμενο μοντέλο (techmaniacs,2022).

Galaxy s23 plus

Το νέο galaxy s23 plus, θα είναι η δεύτερη κατά σειρά επιλογή της σειράς, καθώς θα είναι πιο αναβαθμισμένο από το “απλό” μοντέλο σε ορισμένα σημεία διατηρώντας την ίδια φιλοσοφία του προκατόχου της νοτιοκορεάτικης εταιρίας (techmaniacs,2022).

Η πρώτη διαφορά από το “απλό” s23 είναι η μπαταρία που θα αγγίξει τα  4.700 mAh, με γρήγορη ενσύρματη φόρτιση 25W και ασύρματη 15W αντίστοιχα και την ίδια τεχνολογία διατήρησης αυτονομίας (techmaniacs,2022).

Διαβάστε επίσης  Αποσυρμένα τεχνολογικά αντικείμενα από το παρελθόν στο μέλλον

Η δεύτερη αφορά την οθόνη. Λίγο μεγαλύτερη στις 6,5 ίντσες με ρυθμό ανανέωσης επίσης στα 120hz, fhd+ ανάλυση και τεχνολογία dynamic amoled 2x (techmaniacs,2022).

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά θα είναι ακριβώς ίδια με το s23. Κάμερα  τριπλή, με τον βασικό αισθητήρα ανάλυσης 50 mp με οπτική σταθεροποίηση εικόνας. Μια 12mp ευρυγώνια και έναν 10mp τηλεφακό. Η selfie θα έχει ανάλυση 10mp. Ο επεξεργαστής θα είναι ο Qualcomm Snapdragon 8 gen 2 με 8gb και δύο επιλογές για χωρητικότητα στα 128 και 256gb (techmaniacs,2022).

Galaxy s23 ultra

Το νέο galaxy s23 ultra, θα αποτελέσει και φέτος την έναρξη του «πονοκέφαλου» στην αγορά κορυφαίων κινητών τηλεφώνων, καθώς είναι οι συσκευές που λανσάρονται κάθε χρόνο κατά σειρά εμφάνισης πρώτες  στην αγορά έχοντας ως τελευταίο μοντέλο το pixel της Google. Για αυτόν τον λόγο, στο συγκεκριμένο μοντέλο βρίσκονται και οι περισσότερες ουσιαστικές αλλαγές με το  s22 ultra, ώστε να είναι μεγαλύτερο  ανταγωνίσιμο και ενδιαφέρον προς τον υποψήφιο αγοραστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γνωστού και έγκυρου leakster, ice universe, το νέο galaxy s23 ultra θα έχει το ίδιο ορθογώνιο σχήμα που υιοθετούσε πέρυσι το s22 ultra, με το έξυπνο πενάκι s-pen να βρίσκεται ενσωματωμένο στο κάτω μέρος της συσκευής (ice universe,2022).

Η οθόνη του θα έχει διαγώνιο 6,8 ίντσες, ανάλυσης 1440 x 3088 pixels και θα είναι κυρτή. Με την φωτεινότητα να πλησιάζει τα 1750 nits και ρυθμό ανανέωσης 120hz. Και εδώ, η τεχνολογία της οθόνης θα είναι dynamic super amoled 2x (techmaniacs,2022).

Στο εσωτερικό του, ο επεξεργαστής θα είναι ο ίδιος και με τα δύο μικρότερα μοντέλα, με την διαφορά ότι η χωρητικότητα του θα ξεκινάει από τα 256gb και θα φτάνει μέχρι το 1TB με μνήμη ram στα 12gb (techmaniacs,2022).

Η μπαταρία του θα έχει χωρητικότητα 5.000mAh και θα υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 45W (techmaniacs,2022).

Διαβάστε επίσης  Η Verbatim κυκλοφόρησε έναν SSD μονής εγγραφής

Κλείνοντας, η βασική του κάμερα θα είναι η πιο σημαντική αναβάθμιση από το προηγούμενο μοντέλο. Εξαιτίας, του μεγαλύτερου φωτογραφικού φακού που υπάρχει μέχρι στιγμής από την Samsung, τον isocell hp1 με αισθητήρα 200MP. Μάλιστα, το galaxy s23 ultra δεν θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα τον ενσωματώσει μιας και υπάρχει ήδη στην αγορά από τα εξίσου ανταγωνιστικά κινητά τηλέφωνα, Motorola edge 30 ultra και xiaomi 12T pro (unboxholics,2022), (electronicato,2022).

Τιμές και δώρα

Η νέα σειρά galaxy s23 θα είναι διαθέσιμη για προ-παραγγελία από 23 Δεκεμβρίου 2022 μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου 2023, με την εταιρεία να δίνει ως δώρο και ένα ζευγάρι ασύρματα ακουστικά Samsung galaxy buds 2 pro. Οι τιμές θα ανακοινωθούν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί από την Samsung, οπότε μείνετε συντονισμένοι (techmaniacs,2022).

 

 

Πηγές

Αναγνωστόπουλος Χ, 19 Οκτωβρίου 2022, smartphones, Τα πλήρη χαρακτηριστικά του Samsung galaxy s23,ένα ελαφρώς πειραγμένο s22 (techmaniacs.gr).

Αναγνωστόπουλος Χ, 4 Νοεμβρίου 2022, smartphones, βελτίωση της αυτονομίας στα samsung galaxy s23 με ένα ¨νέο¨ mode (techmaniacs.gr).

Αμπράζης Δ, 18 Οκτωβρίου 2022,smartphones,[αποκλειστικό], μάθαμε τα πάντα για το Samsung galaxy s23 ultra (techmaniacs.gr).

Τσόλκας Β, 23 Αυγούστου 2022, gadgets, Samsung galaxy s23 ultra: όλα όσα γνωρίζουμε έως τώρα, (https://www.enternity.gr/)

Kellen, 4 Νοεμβρίου 2022, Samsung galaxy s23 goes all in with Qualcomm (droid-life.com)

Ice Universe,18 Νοεμβρίου 2022,From the S23 Ultra protective glass, we can find that the area of the S23 Ultra ultrasonic fingerprint sensor remains the same, which is consistent with the S22 Ultra, [διαδίκτυο], https://twitter.com/

Ασπιώτης Σ,29 Σεπτεμβρίου 2022,νέα προϊόντα και ειδήσεις, Motorola edge 30 ultra: Το πρώτο smartphone 200 MP στην Ελλάδα – τιμή, full specs,(https://electronicanto.net/)

Χατζηνικολάου Σ, 5 Οκτωβρίου 2022, Xiaomi 12T pro: Με 200MP κάμερα!,(https://unboxholics.com/)

Ονομάζομαι Αθανάσιος Σιάτρας και είμαι φοιτητής δημοσιογραφίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στην Αθήνα. Στον ελεύθερο χρόνο μου βγαίνω με φίλους, παρακολουθώ ταινίες και σειρές, ακούω μουσική, διαβάζω βιβλία και γυμνάζομαι.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι

Космобет – Нове ліцензійне онлайн казино Cosmobet.ua

Рік заснування 2024 Мінімальний депозит 100 грн Advertisements Мінімальний вивод