5 παραστάσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά

παραστάσεις για παιδιά: Όλιβερ Τουίστ
Όλιβερ Τουίστ. Πηγή: athinorama.gr

Οι παραστάσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά αποτελούν πάντα μία ευχάριστη έξοδο για όλη την οικογένεια. Σκοπός είναι τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι μας φίλοι να μάθουν την έννοια του θεάτρου, αλλά και αυτό που πραγματεύεται η κάθε παράσταση. Το παιδικό θέατρο βοηθάει σε μεγάλο βαθμό τα μικρά παιδιά να αναπτύξουν την φαντασία, την εκφταστικότητα και την κοινωνικοποίηση τους. Για τους ενήλικες, που θεωρούνται και αυτοί παιδιά, οι παιδικές παραστάσεις μπορούν να τους δώσούν μία διαφορετική οπτική από όσα γνώριζαν μέχρι τώρα. Το Maxmag σας παρουσιάζει 5 παραστάσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για να περάσετε ευχάριστα με την οικογένεια σας.

Παιδικές παραστάσεις στην Αθήνα

‘Ολιβερ Τουίστ στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Ο Όλιβερ Τουίστ, το κλασσικό διαχρονικό έργο του Κάρολου Ντίκενς, ανήκει στις παραστάσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά. Φέτος ανεβαίνει στο θέατρο του Ελληνικού Κόσμου σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη. Το μυθιστόρημα του Ντικενς έχει εμπνεύσει άπειρες θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές παραγωγές παγκοσμίως.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Στην Αγγλία του 19ου αιώνα, ένα ορφανό και φτωχό αγόρι, ο Όλιβερ, αποβάλλεται από το ορφανοτροφείο όπου μεγάλωσε. Ο λόγος; Έκανε το «τρομερό αμάρτημα» να ζητήσει παραπάνω φαγητό από όσο του αναλογούσε. Ο μικρός Όλιβερ, μην αντέχοντας τις άθλιες συνθήκες επιβίωσης, αποφασίζει να φύγει για το Λονδίνο. Εκεί γνωρίζει μία συμμορία πορτοφολάδων και μαζί ένα νέο σπιτικό. Ο Φάγκιν, ο Μπιλ Σάικς, η Νάνσυ και ο Ατσίδας γίνονται οι καινούργοι φίλοι του. Ο Όλιβερ όμως γνωρίζει μέσα από αυτή την περιπέτεια και δύο υπέροχους ανθρώπους, την κυρία Μπέντγουικ και τον κύριο Μπράουνλοου. Το αγόρι, πλέον, βρίσκεται ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους που κλονίζουν την παιδικότητα και την ηθική ακεραιότητα του. Τελικά θα επικρατήσει το καλό ή το κακό;

Διαβάστε επίσης     «… και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα», Μετά τον Γάμο της Χιονάτης

Πληροφορίες παράστασεις

Μετάφραση: Φωτεινή Μεγαλούδη

Απόδοση, διασκευή και σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Παίζουν οι: Ρένος Χαραλαμπίδης, Τάσος Κωστής, Κωνσταντίνος Κάππας, Μαρία Αντουλινάκη, Διονύσης Πιφέας, Τατιάνα Μελίδου, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Ρίνος Τζάνης κ.α.

Η παράσταση παίζεται κάθε Σάββατο στις 14:30 και κάθε Κυριακή στις 11:30.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 212 254 0300

Διεύθυνση: Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”, Πειραιώς 254, Ταύρος

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ

Ο θαυμαστός κόσμος της Μαργαρίτας στο Θέατρο Χυτήριο

παραστάσεις για παιδιά: Ο θαυμαστός κόσμος της Μαργαρίτας
Ο θαυμαστός κόσμος της Μαργαρίτας. Πηγή: Monopoli.gr

«Ο θαυμαστός κόσμος της Μαργαρίτας» σε σκηνοθεσία Βάσιας Αργέντη ανεβαίνει στο θέατρο Χυτήριο. Είναι από τις παραστάσεις που απευθύνονται σε μικρά και μεγάλα παιδιά, όπου μαθαίνουν για την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το 2124, η μικρή μας φίλη Μαργαρίτα ενημερώνεται για την επικείμενη οικολογική καταστροφή. Η Μαργαρίτα έχει στην διάθεση της μόνο 24 ώρες για να προστατεύσει τα λουλούδια. Η καλύτερη φίλη της, η Τριανταφυλλιά, θα την οδηγήσει στον Γερό-Πλάτανο και μέσα από εκείνον θα μάθει πως θα σώσει την φίλη της αλλά και όλη την οικογένεια των λουλουδιών. Σκοπός είναι να μαζέψει όλα τα λουλούδια και να τα μεταφέρει στον πλανήτη Ανθοχώρα. Καθ’ όλη την διάρκεια του έργου ξετυλίγονται οι μύθοι των λουλουδιών ταξιδεύοντας στην χώρα προέλευσης τους και μαθαίνοντας τις ιστορίες τους.

Πληροφορίες παράστασης

Κείμενο και Σκηνοθεσία: Βάσια Αργέντη

Παίζουν οι: Γιώργος Γεροντιδάκης, Εύη Δαέλη, Άρης Πλασκασοβίτης, Δημήτρα Στογιάννη, Σωκράτης Πατσίκας

Η παράσταση παίζεται κάθε Κυριακή στις 11:15 και καθημερινές για σχολεία.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 341 2313

Διεύθυνση: Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, Κέντρο

Τα καινούργια ρούχα του βασιλία στο Θέατρο Αλίκη

Παραστάσεις για παιδιά: Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά
Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά. Πηγή: viva.gr

«Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά» είναι από τα δημοφιλέστερα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Η παράσταση συνδιάζει το χιούμορ με την δράση, ζητώντας από τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά στο έργο.

Διαβάστε επίσης  Όλιβερ Τουΐστ από τον Οκτώβριο στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Λίγα λόγια για την παράσταση

Στην παράσταση γνωρίζουμε έναν αλάζονα βασιλιά, ο οποίος με έπαρση και εγωισμό, ενδιαφέρεται να φορά μόνο τα καινούργια και πανάκριβα ρούχα του. Μία βασίλισσα, η οποία κυνηγάει ένα αστέρι για να το κάνει δικό της. Μία πριγκίπισσα στο δικό της κόσμο, ανεπίδεκτη μαθήσεως … στα μαγικά και στην πραγματικότητα. Έναν απατεώνα που βρίσκει την ευκαιρία να πουλήσει φύκια και μεταξωτές κορδέλες στον βασιλιά. Τον γιο του απατεώνα, που θέλει να ξεφύγει αλλά δεν ξέρει πως. Ακόμη συναντάμε πολλούς αυλικούς, υπουργούς και κόλακες της εξουσίας που ξέρουν να λένε μόνο «ναι» στον βασιλιά.

Πληροφορίες παράστασης

Κείμενο: Παρασκευάς Καρασούλας και Νίκανδρος Σαββίδης

Σκηνοθεσία: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

Παίζουν οι: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Τάσος Παλαντζίδης, Αριέττα Μουτούση, Δανάη Μπάρκα, Λευτέρης Βασιλάκης, Σταύρος Βασιλάκης, Παντελής Καλογεράκης

Η παράσταση παίζεται κάθε Σάββατο στις 14:00 και κάθε Κυριακή στις 11:30 και 14:30. Τις καθημερινές γίνονται παραστάσεις για σχολεία.

Τηλέφωνα επικοινωνίας – Κρατήσεις: 210 32 100 21, 210 76 106 16 και στο 698 593 3290

Διεύθυνση: Θέατρο Αλίκη, Αμερικής 4, Αθήνα

Παιδικές παραστάσεις στην Θεσσαλονίκη

Πήτερ Παν στο Θέατρο Αυλαία

Παραστάσεις για παιδιά: Πήτερ Παν
Πήτερ Παν. Πηγή: thessalonikiguide.gr

Ο Πήτερ Παν, το παιδί που δεν μεγαλώνει ποτέ, παρουσιάζεται στο Θέατρο Αυλαία. Ο Πήτερ Παν ανήκει στις παιδικές παραστάσεις που είναι για μικρά και μεγάλα παιδιά και μας οδηγεί στην Χώρα του Ποτέ.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο κύριος και η κυρία Ντάρλινγκ ζουν μαζί με τα τρία τους παιδιά, την Γουέντυ, τον Τζον και τον Μάικλ. Μαζί τους ζει και ο σκύλος-γκουβερνάντα των παιδιών, η Νανά. Μία νύχτα όλα ανατρέπονται. Στις ζωές των παιδιών εμφανίζεται ο Πήτερ Παν μαζί με την νεράιδα του, την Τίνκερμπελ. Η Γουέντυ βοηθάει το αγόρι να ξαναβρεί την επαφή με την σκιά του και εκείνος την καλεί μαζί με τα αδέρφια της στην Χώρα του Ποτέ. Εκεί τους περιμένουν μαζί με την Τίνκερμπελ, τα Χαμένα Παιδιά, η Τάιγκερ Λίλη η Ινδιάνα, οι Γοργόνες αλλά και ο εκδικητικός Κάπτεν Κουν με τους πειρατές του.

Διαβάστε επίσης  Ρούντολφ ο τραγουδιστής της Όπερας στο θέατρο Τόπος Αλλού-Αερόπλοιο

Η παράσταση αναφέρεται στην αγάπη, στην αμέριστη έγνοια και στην μέριμνα προς τα παιδιά. Επίσης, θίγει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την απώλεια, την εγκατάλειψη, τον παιδικό πόνο και τις δυσκολίες της ενηλικίωσης.

Πληροφορίες παράστασης

Διασκευή και σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης

Παίζουν οι: Μαρία Αλεξανδρίδου, Βασίλης Βασιλείου, Αλκιβιάδης Γκόσιος, Ξένια Δέλλιου, Αλεξάνδρα Κασιούμη, Γιώργος Μπινιάρης, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Κορνηλία Προκοπίου

Η παράσταση παίζεται κάθε Κυριακή στις 11:30.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 230 013

Διεύθυνση: Πλατεία ΧΑΝΘ, Τσιμισκή 136, Θεσσαλονίκη

Μια γιορτή στου Αλ-Νουρί στο Βασιλικό Θέατρο

παραστάσεις για παιδιά: Μια γιορτή στου Αλ-Νουρί
Μια γιορτή στου Αλ-Νουρί στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Πηγή: ntng.gr

Η παιδική σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ανεβάζει, από την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, την παράσταση «Μια γιορτή στου Αλ-Νουρί». Το έργο του Φόλκερ Λούντβιχ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ και απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών και πάνω.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο Τάκης Παπαδάκης με τα παιδιά του φθάνουν στο κάμπινγκ που παραθερίζουν κάθε χρόνο. Αυτή την φορά η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική. Το μέρος όπου στήνουν την σκηνή τους έχει καταληφθεί από άλλους. Ποιοι είναι αυτοί οι ξένοι; Γιατί είναι τόσο διαφορετικοί από αυτούς;

Το «Μια γιορτή στου Αλ-Νουρί» είναι από τις παιδικές παραστάσεις που διδάσκει την διαφορετικότητα μεταξύ των ανθρώπων. Το έργο πραγματεύεται το θέμα του ρατσισμού και της ανισότητας.

Πληροφορίες για την παράσταση

Μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία: Βασίλης Κουκαλάνι

Παίζουν οι: Θάνος Φερετζέλης, Ιωάννης Βαρβαρέσος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Κωστής Ραμπαβίλας, Γεωργία Κυριαζή, Φανή Ξενουδάκη

Η παράσταση παίζεται κάθε Κυριακή στις 11:00.

Πληροφορίες – Κρατήσεις σχολείων: 2315 200011 και 2315 200012

Διεύθυνση: Βασίλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου), Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου, Θεσσαλονίκη

Πηγές από:

Παιδικό Θέατρο / Παραστάσεις για παιδιά

viva.gr

thessalonikiguide.gr

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.