«Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε (διαφορετικά κάντε ένα Google)» στο Θέατρο Τόπος Αλλού

Ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Λουίτζι Πιραντέλλο ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Τόπος Αλλού. Η παράσταση «Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε (διαφορετικά κάντε ένα Google)» με τους Μάνια Παπαδημητρίου, Γιάννη Λασπιά και Νίκο Καραστέργιο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ενώ σκηνοθετεί ο Νίκος Καμτσής. Έρχεται για να μας κάνει να γελάσουμε, αλλά και για να προβληματιστούμε με την σχετικότητα της «αλήθειας».

«Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε (διαφορετικά κάντε ένα Google)»
«Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε (διαφορετικά κάντε ένα Google)»

Μια παρέα έξι επιφανών πολιτών προσπαθεί να μάθει τι πραγματικά συμβαίνει στο σπίτι της Κας Φρολά (Μάνια Παπαδημητρίου) και του Κου Πόντζα (Νίκος Καραστέργιος). Ο καθένας δίνει την δική του ερμηνεία πάνω στα γεγονότα που εκτυλίσσονται. Προσπαθούν να βρουν την «αλήθεια».Τι πραγματικά συμβαίνει; Αλήθεια, γιατί μας απασχολούν τόσο πολύ οι ζωές των άλλων; Τι είναι «αλήθεια»; Τι είναι ψέμα; Σίγουρα κάπου υπάρχει η «αλήθεια», αλλά ποια είναι; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απασχολήσουν το κοινό τόσο κατά τη διάρκεια της παράστασης, όσο και μετά από τη παράσταση.

«Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε (διαφορετικά κάντε ένα Google)»
«Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε (διαφορετικά κάντε ένα Google)»

Τον έναν από τους τρεις κεντρικούς ρόλους της παράστασης «Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε (διαφορετικά κάντε ένα Google)» παίζει η εξαιρετική Μάνια Παπαδημητρίου, η οποία υποδύεται την πεθερά του Κου Πόντζα την Κα Φρολά.  Η Μάνια Παπαδημητρίου προσεγγίζει το ρόλο της με απόλυτη φυσικότητα, που μαγνητίζει τον θεατή. Κάνοντάς τον να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο στα γεγονότα της ιστορίας που εκτυλίσσονται. Το ρόλο του Κου Πόντζα, ενός ανθρώπου που φοβάται να αποκαλυφθεί η δική του αλήθεια,παίζει ο Νίκος Καραστέργιος. Ο Νίκος Καραστέργιος με ένα ξεχωριστό τρόπο προσπαθεί να πείσει πρωτίστως τους ανθρώπους που τον αμφισβητούν και στη συνέχεια το κοινό ότι έχει δίκιο. Μαζί τους επτά ακόμη ταλαντούχοι ηθοποιοί. Τα σκηνικά όπως και τα κοστούμια διακρίνονται για την πρωτοτυπία τους.

Διαβάστε επίσης  Μάνια Παπαδημητρίου: «Η γνώμη των άλλων για έναν καλλιτέχνη και μάλιστα των παραστατικών τεχνών, είναι πάντα σημαντική.»

Η παράσταση «Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε (διαφορετικά κάντε ένα Google)» μας μιλάει για τον διαφορετικό τρόπο που βλέπουμε την «αλήθεια». Καθώς και τι θεωρούμε αλήθεια. Είναι μια παράσταση στην οποία ο θεατής αμφιταλαντεύεται μεταξύ της αλήθειας και του ψέματος. Η παράσταση «Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε (διαφορετικά κάντε ένα Google)» ανεβαίνει κάθε Πέμπτη εως Κυριακή στο Θέατρο Τόπος Αλλού.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/ Απόδοση & Διασκευή κειμένου: Νίκος Καμτσής

Σκηνικά- Κοστούμια: Μίκα Πανάγου

Μουσική: Χρήστος Ξενάκης

Επιμέλεια Κίνησης: Ania Giniewska, Marek Kosciolek

Παίζουν οι: Μάνια Παπαδημητρίου, Γιάννης Λασπιάς, Νίκος Καραστέργιος, Πασχάλης Μερμηγκάκης, Λαμπρινή Θάνου, Άντα Κουγιά, Δημήτρης Νικολόπουλος, Ασημένια Παπαδοπούλου, Βίκυ Αθανασίου

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ

Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Κυψέλη

Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00

Κάθε Κυριακή στις 20.00

Κρατήσεις θέσεων: 2108656004, 2108679535

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Τρίτη ηλικία/Συνταξιούχοι/Groups άνω των 10 ατόμων: 7 ευρώ

Άνεργοι/ Σπουδαστές/ Ατέλειες: 5 ευρώ

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μπόλλα - Παϊτίμ Στάτοβτσι

Στάτοβτσι και Αντιήρωες: μία σχέση μίσους με τον πρωταγωνιστή

Αντιήρωες στη σύγχρονη λογοτεχνία Όταν διαβάζεις ένα βιβλίο απ’ τις
πυρετός

Δάγκειος πυρετός και Κλιματική αλλάγη

, Ο δάγκειος πυρετός είναι ένας ιός που μεταδίδεται από