Σεξ Λεξικόν – Η Επιστήμη του Έρωτα για 2 παραστάσεις στο θέατρο Αθήναιον

Σεξ Λεξικόν

Σεξ Λεξικόν – Η Επιστήμη του Έρωτα

του Σπύρου Δ. Μιχαλόπουλου

20 και 21 Απριλίου

στο θέατρο Αθήναιον

Η Φωτεινή Αθερίδου ως Κάτια και ο  ως Τάκης, έρχονται στη Θεσσαλονίκη με τη ρομαντική κωμωδία «Σεξ Λεξικόν – Η Επιστήμη του Έρωτα» του Σπύρου Δ. Μιχαλόπουλου σε σκηνοθεσία Αγγελίτας Τσούγκου, μόνο για δύο παραστάσεις στο θέατρο Αθήναιον, την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Απριλίου.

Στην Ελλάδα του 1978, δύο ερωτευμένοι δεκαεπτάχρονοι σχεδιάζουν να οδηγήσουν τη σχέση τους στην κορυφαία στιγμή της, να κάνουν, δηλαδή, έρωτα για πρώτη φορά, ξεπερνώντας τη συστολή τους, αλλά και τις στερεοτυπικές κοινωνικές αντιλήψεις της εποχής.

«Σύμβουλος» στην πορεία τους προς την ολοκλήρωση της σχέσης τους, ένα παλαιομοδίτικο λεξικό του σεξ, σύμφωνα με το οποίο οι άντρες δεν πρέπει να συνάπτουν περιστασιακές ερωτικές σχέσεις με άγνωστες κοπέλες και «τουρίστριες ξυπόλυτες και βρώμικες», ενώ οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν «τα νυχτερινά κλαμπς με τα τζιουκ-μποξ, τη σεξ-ατμόσφαιρα και τον χαμηλό φωτισμό».

Advertising

Advertisements
Ad 14

Οι ηθικοπλαστικές απόψεις του οπισθοδρομικού λεξικού αποπροσανατολίζουν τους δύο νέους, δημιουργώντας τις συνθήκες για μια τρυφερή κωμωδία μεvintageαισθητική και καταιγιστικό ρυθμό, ενώ γίνονται αφορμή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι των διαφορετικών τους απόψεων για την πολιτική, την κοινωνία και τις σχέσεις, αλλά και να δοκιμαστούν τα όρια της δικής τους σχέσης.

Το «Σεξ Λεξικόν – Η Επιστήμη του Έρωτα» του Σπύρου Δ. Μιχαλόπουλου, δημοσιογράφου βραβευμένου με το Βραβείο Μπότση και αποφοίτου του StudioΘεατρικής Συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου, έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2016 στο blackboxτου θεάτρου 104, ενώ από τον Οκτώβριο του 2017 παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία στην κεντρική σκηνή του ίδιου θεάτρου.

Διαβάστε επίσης  Γκρίνια μου του Στέργιου Σαραγιώτη για 6 μοναδικές παραστάσεις στο Θέατρο Αθήναιον

Σεξ Λεξικόν

Ταυτότητα παράστασης

Advertising

Κείμενο: Σπύρος Δ. Μιχαλόπουλος

Σκηνοθεσία: Αγγελίτα Τσούγκου

Επιμέλεια κίνησης: Ερμίρα Γκόρο

Σκηνικά – Κοστούμια: Σάντρα Σωτηρίου

Advertising

Σχεδιασμός φωτισμού: Χριστίνα Θανάσουλα

Βοηθός σκηνοθέτη: Μερόπη Παπαστεργίου

Φωτογραφίες: Χάρης Γερμανίδης

 

Ερμηνεύουν:

Advertising

Φωτεινή Αθερίδου (Κάτια)

Σπύρος Χατζηαγγελάκης (Τάκης)

 

 

 

Πληροφορίες

Χώρος: Θέατρο Αθήναιον, Βασιλίσσης Όλγας 35, Θεσσαλονίκη

Advertising

Παραστάσεις: Παρασκευή 20 & Σάββατο 21 Απριλίου στις 21:30

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων:κανονικό 14€ | προπώληση 12€ (έως 10/4) | φοιτητών & άνω των 65 12€ | ανέργων, ΑΜΕΑ & ατέλειες 10€

Προπώληση εισιτηρίων:viva.gr

Advertising

Τηλέφωνο κρατήσεων:6971 95 95 29 & 2310 832 060

Περισσότερα:www.theatroathinaion.gr | www.facebook.com/theatroathinaion | www.facebook.com/events/434398893660020

 

 

Σεξ Λεξικόν Σεξ Λεξικόν Σεξ Λεξικόν Σεξ Λεξικόν Σεξ Λεξικόν

Γεννήθηκα και μένω στην Θεσσαλονίκη. Από την νεαρή μου ηλικία αγάπησα το θέατρο, τον κινηματογράφο και τα βιβλία κάτι που με οδήγησε λίγα χρόνια μετά στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Η βαθιά και συστηματική ενασχόληση με το θέατρο αποτελεί πηγή ζωής και τρόπο έκφρασης για μένα. Η δημιουργικότητα και η έμπνευση μου βρίσκουν διέξοδο και στην διακόσμηση.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Five feet apart: μια δραματική ταινία για έναν άτυχο έρωτα

Πριν λίγες μέρες, η ταινία που μας δίδαξε τόσα πολλά

Φεράρα: η πόλη της Ιταλίας με την παλιά αρχιτεκτονική.

Η Φεράρα είναι μία πόλη της Ιταλίας με ιστορικά