“ΠΑΡΑΘΥΡΑ” Διαδικτυακές παραστάσεις Θεάτρου Playback από την ομάδα Playback Ψ 

"ΠΑΡΑΘΥΡΑ" Διαδικτυακές παραστάσεις Θεάτρου Playback από την ομάδα Playback Ψ
“ΠΑΡΑΘΥΡΑ” Διαδικτυακές παραστάσεις Θεάτρου Playback από την ομάδα Playback Ψ

 

“ΠΑΡΑΘΥΡΑ” 

Διαδικτυακές παραστάσεις Θεάτρου Playback 

από την ομάδα Playback Ψ 

Όταν έπαυσαν οι θεατρικές σκηνές, ξεκίνησε μια μεγάλη κουβέντα. 

Όταν φύγαμε από το γνώριμο θεατρικό μας χώρο, βρεθήκαμε στο σπίτι για πρόβες. 

Όταν σβήσαμε για λίγο το φως, ανάψαμε για πλάκα τις κάμερες. 

Τώρα κλείνουμε διαδικτυακό ραντεβού και… ανοίγουμε τα «Παράθυρα» στην πλατφόρμα του ZOOM για να μπει φρέσκος αέρας: ιστορίες, σκέψεις, εμπειρίες, όνειρα! 

 

Το θέατρο Playback είναι μια παράσταση που δεν έχει έτοιμο κείμενο, αλλά τη χτίζουμε μαζί, με τις δικές σας ιστορίες. Πρόκειται για ένα είδος θεάτρου που δίνει “φωνή” σε όλους, φωτίζοντας τη μοναδική ιστορία του καθενός. Θες να μοιράσεις ρόλους στους ηθοποιούς και να δεις κάτι από τη δική σου διαδρομή πάνω στη σκηνή; Μπορείς φυσικά να παρακολουθήσεις ως θεατής τις ιστορίες των άλλων και ίσως κάπου εκεί να συναντήσεις και τον εαυτό σου.

Στο θέατρο Playback, με την καθοδήγηση του συντονιστή, οι θεατές μοιράζονται τις δικές τους σκέψεις και ιστορίες και κατόπιν, οι ηθοποιοί ζωντανεύουν αυτές τις αφηγήσεις στη σκηνή. Μαζί με τους ηθοποιούς αυτοσχεδιάζει ζωντανά πάνω στις ιστορίες του κοινού και ένας μουσικός. Η παράσταση φτιάχνεται στο “εδώ” και στο “τώρα” δίνοντας την ευκαιρία σε όποιον θεατή θέλει να μοιραστεί τη δική του μικρή ή μεγάλη αφήγηση, δημιουργώντας μαζί με τους καλλιτέχνες το έργο της παράστασης.

Η ομάδα Playback Ψ είναι η πρώτη επαγγελματική ομάδα θεάτρου Playback στην Ελλάδα και είναι ενταγμένη στη Διεθνή Κοινότητα του Θεάτρου Playback. Μετρώντας ήδη 16 χρόνια σε αυτό το είδος θεάτρου, από το 2004 μέχρι σήμερα, έχει δώσει παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε θεατρικές σκηνές, ημερίδες, συνέδρια, φεστιβάλ, σχολεία και δομές (νοσοκομειακές, θεραπευτικές, φυλακές, κλπ.).

Διαβάστε επίσης  Masterclass από τον Νικόλα Ανδρουλάκη στο θέατρο Αυλαία 29 Φεβρουαρίου/ Θεσσαλονίκη

Μετά την μεγάλη ανταπόκριση των θεατών στον πρώτο κύκλο των χριστουγεννιάτικων παραστάσεων, τα «Παράθυρα» της ομάδας Playback Ψ θα παραμείνουν ανοιχτά για όλες τις Κυριακές του Γενάρη.

10/1, 17/1, 24/1 και 31/1 στις 20:00 στην πλατφόρμα του ΖΟΟΜ. 

Κλείνουμε εισιτήρια κι ανοίγουμε τα «Παράθυρα»! 

Η αγορά εισιτηρίου πραγματοποιείται με ασφάλεια στην πλατφόρμα αγοράς εισιτηρίων της Eventbrite (μέσω χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας ή μέσω PayPal).

 

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στις διαδικτυακές παραστάσεις μας, που συνεχίζονται για τις 4 επόμενες Κυριακές του Ιανουαρίου, στις 8.00 μ.μ., και να παίξουμε τις ιστορίες σας. 

Σας περιμένουμε! Απ’ ό,τι φαίνεται… δεν προλάβαμε να πούμε όλα! 

Ομάδα Θεάτρου Playback Ψ

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ (παράταση): 10, 17, 24 και 31 Ιανουαρίου 2021 στις 20:00

Τηλεσκηνοθεσία / Συντονισμός: Χρήστος Θεοχαρόπουλος

Παίζουν κυλιόμενα (με αλφαβητική σειρά): Λάμπρος Γιώτης, Μαργαρίτα Καστρινού, Βέρα Λάρδη, Μαρία Μαραγκοπούλου, Δημήτρης Μπέγιογλου, Χριστίνα Φραγκιαδάκη, Άρτεμις Χατζηαργυρίου

Μουσική: Αλέξανδρος Μισιρλιάδης

Τιμή εισιτηρίου: 6€ 

Αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου: https://parathira.eventbrite.co.uk 

Συμπαραγωγή: Εταιρεία Δραματικής Έκφρασης και Θεραπείας «Παλμός» – «Playback Ψ» Εταιρεία Εφαρμοσμένου Θεάτρου

Τρέιλερ παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=y9IFz5sdw_w

Οδηγός αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου: https://www.youtube.com/watch?v=ynOtPrCfcos

Πληροφορίες: www.palmos.info | associationpalmos@gmail.com

 

 

Καλλιτεχνική φύση και ανήσυχο πνεύμα. Γέννημα θρέμμα Αθηναία και ορκισμένη ιδεαλίστρια. Παθιασμένη Θεατρολόγος και ταξιδιώτισσα της σκηνής. Σχεδιάστρια και Τεχνικός κοσμήματος με δίψα για ζωή. Το σώμα και οι λέξεις συναντιούνται τόσο στο χαρτί, όσο και στην σιωπή της ερμηνείας. Η ποίηση είναι το καλοκαιρινό πέπλο μίας χειμωνιάτικης (α)συμφωνίας. Αγαπητοί και Αγαπητές, ονομάζομαι Αδαμοπούλου Βαρβάρα και σας καλωσορίζω στον κόσμο της -θεατρικής- ψευδαίσθησης!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τα πέντε κορυφαία αρώματα που θυμίζουν καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που η φρεσκάδα και η

Το μουσείο των ονείρων της Χαράς: ένα παιδικό βιβλίο μέσο κατανόησης της πολιστικής κληρονομιάς

Η υπόθεση «Το μουσείο των ονείρων της Χαράς» της Ελένης