Παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη για μικρούς και μεγάλους

Θέατρο και παιδί: Παραστάσεις στην Θεσσαλονίκη για μικρούς και μεγάλους

 

Το θέατρο αποτελεί για τα παιδιά ένα ισχυρό διδακτικό εργαλείο. Συντελεί αδιαμφισβήτητα στην ψυχοπνευματική του ανάπτυξη, δημιουργεί πρότυπα, αποδεσμεύει την φαντασία και τα μυεί σε ένα νέο τρόπο έκφρασης μέσω της ζωντανής τέχνης του. Η Θεσσαλονίκη αγαπάει το θέατρο και προσφέρει πληθώρα παραστάσεων για μικρούς αλλά και μεγάλους δίνοντας στον ενήλικα την ευκαιρία να ανακαλύψει το θέατρο χάρη στο παιδί παρακολουθώντας με μεγάλη ευχαρίστηση. Ορίστε, λοιπόν, μία λίστα επιλεγμένων παραστάσεων στην πόλη που αξίζει να παρακολουθήσετε!

 

“Η ΞΕΧΑΣΙΑΡΑ ΜΕΛΙΣΣΑ” ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ

 

Θέατρο και παιδί
Η Ξεχασιάρα Μέλισσα της Άννας Γαρεφαλάκη στο Θέατρο Αυλαία Μια παράσταση για παιδιά στα ελληνικά και στα αγγλικά (με υπέρτιτλους), από την ομάδα 2+2.

Mια Μελισσοκόμος – μέσα στις σκοτούρες της – βλέπει ένα καλό όνειρο. Πρόκειται για την ιστορία μιας μικρής μέλισσας, της Μελίσσας, που χάνει το σμήνος της, ξεχνά τον δρόμο για την κυψέλη και περιπλανιέται πολύ σε λάθος μέρη, ώσπου συναντά τον Γλύκα, έναν κηφήνα, που της μαθαίνει τη σημασία του παιχνιδιού. Μαζί θα συνεχίσουν τον δρόμο για το σπίτι, θα αναζητήσουν τροφή, θα αντιμετωπίσουν εχθρούς και… δυσκολίες, μέχρι που η Μέλια τους δείχνει τον προορισμό. Και τότε, η Μελίσσα και ο Γλύκας – με λίγο σπρώξιμο από τη Μελισσοκόμο- εξάλλου δικό της είναι το όνειρο! – θα χρειαστεί να διαλέξουν τον δρόμο της ζωής τους.

Μια παράσταση με ζωντανή πρωτότυπη μουσική και παραδοσιακό παιχνίδι ενταγμένο στη δράση. Κάθε ηλικία, από την προσχολική ως και την προεφηβεία βρίσκουν κάτι διαφορετικό στην παράσταση να τους κερδίσει! Τεχνικές σωματικού θεάτρου , γνώσεις για το θαυμαστό κόσμο των μελισσών κι ένας έρωτας γεμάτος περιπέτειες σε μια πρωτότυπη ιστορία για το σήμερα και το πάντα.

Συντελεστές:
Κείμενο, σκηνοθεσία: Άννα Γαρεφαλάκη
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Γιώργος Ορφανουδάκης
Χορογραφίες: Ελένη Γκιούρα
Σκηνικά/Κοστούμια: Πέτρος Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Χριστοδούλου
Φωτισμοί: Κυριάκος Αλεξιάδης
Υπέρτιτλοι: Μαρία Αλεξανδρακη
Ενορχήστρωση/Κιθάρα Ροδόλφος Πάρτος

Παίζουν:
Άννα Γαρεφαλάκη, Γιάννης Παγώνης

Διάρκεια 60 λεπτά

Η παράσταση παρουσιάζεται και στα αγγλικά για οργανωμένες παραστάσεις και με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Θέατρο Αυλαία
Διεύθυνση: Πλατεία ΧΑΝΘ Τηλέφωνο: 2310237700
Κυριακή: 15:30
Εισιτήρια
Κανονικό: 6€
Ομαδικό εισιτήριο (3 άτομα+) 4€ – Θέατρο για όλους

Τηλέφωνο θεάτρου: 2310237700 (κρατήσεις 10.30-13.30 και 5.30- 9 μ.μ)
Τηλέφωνα επικοινωνίας για οργανωμένες παραστάσεις: 2315519710/6947712629

 

 

“ΕΙΡΗΝΗ” ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ

Θέατρο και παιδί

08 Ιανουαρίου 2017 … 29 Ιανουαρίου 2017

Ένας Αθηναίος αμπελουργός ο Τρυγαίος, αγανακτισμένος από τις συμφορές του πολέμου, αποφασίζει να ανεβεί στον ουρανό και να ζητήσει από το Δία να επιστρέψει στον κόσμο την Ειρήνη.Φτάνοντας εκεί με ένα σκαθάρι που μεγαλώνει με «κακά», συναντάει τον Ερμή μόνο, ο οποίος του λέει ότι οι θεοί έχουν φύγει γιατί θύμωσαν με τους Έλληνες που πολεμούν συνέχεια. Του εξηγεί ότι ο Πόλεμος έχει φυλακίσει την Ειρήνη και ότι ο Πόλεμος πρόκειται να αφανίσει με το «γουδοχέρι» του όλες τις ελληνικές πόλεις και τους ανθρώπους τους.Τότε ο Τρυγαίος τρέχει να ενημερώσει τους Έλληνες για τα δεινά που τους περιμένουν και τους ξεσηκώνει να πάνε όλοι μαζί να ελευθερώσουν την Ειρήνη. Βρίσκει όμως αντίσταση από εμπόρους όπλων και όσους έχουν κέρδος από τη δυστυχία των ανθρώπων.Ευτυχώς τελικά αυτοί αποδιώχνονται και οι Έλληνες ενωμένοι ελευθερώνουν την Ειρήνη και επιδίδονται σε ένα μεγάλο λαϊκό γλέντι που υμνεί τις χαρές της ειρηνικής ζωής.

Στην «ΕΙΡΗΝΗ» ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας κωμικογράφος δε στέκεται στα δεινά και τις καταστροφές του πολέμου αλλά προβάλει τη λαχτάρα του ανθρώπου για μια καλύτερη ζωή και αναδεικνύει το μεγαλείο που μπορεί να προσφέρει μια ευτυχισμένη καθημερινή στιγμή αλλά και την αξία του οράματος για ένα δικαιότερο και πιο ανθρώπινο κόσμο. Ο Αριστοφάνης καταφέρνει με όπλο του τη σάτιρα, βασικό συστατικό της κωμωδίας, να μιλήσει για τα πιο σοβαρά θέματα όπως την τιμωρία, τον πόλεμο, τις συμμαχίες και την πολεμοκαπηλεία, προσφέροντας όμως στο θεατή γέλιο, ευφορία, αισιοδοξία και ελπίδα.
Η Εταιρεία Θεάτρου TheatrAction θα παρουσιάζει στο Θέατρο Αυλαία το έργο στην παιδική εκδοχή του, με το πανανθρώπινο θέμα και μήνυμα, περιόδευσε το καλοκαίρι του 2016 σε πόλεις και χωριά της Βόρειας Ελλάδας, καθώς επίσης και σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, με στόχο να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά κοινωνούς αυτού του μηνύματος, μεταφέροντας με ένα αντιπολεμικό καραβάνι την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Η διασκευή του έργου δραματουργικά και σκηνοθετικά είναι δομημένη έτσι ώστε το κάθε παιδί να μπορεί όχι μόνο να το παρακολουθεί ευχάριστα αλλά και να προσλαμβάνει ανάλογα με την ηλικία του διαφορετικά την ουσία αυτού. Παράλληλα, η απόδοση του με ανεπτυγμένους κώδικες σωματικού θεάτρου, οι χορογραφίες και η συχνή χρήση μάσκας, κούκλας και μαριονέτας δημιουργούν μια παράσταση “γραμμένη” στην παγκόσμια γλώσσα των παιδιών.

Διαβάστε επίσης  Κριτική: «Το Δώρο της Παπλωματούς» στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου

Συντελεστές:
Διασκευή Κειμένου – Σκηνοθεσία: Δέσποινα Σαρόγλου
Μουσική Σύνθεση – Ενορχήστρωση: Αγγελική Κωστάκη
Χορογραφίες: Τάσος Παπαδόπουλος
Σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια: Δέσποινα Σαρόγλου
Σκηνογραφικές κατασκευές: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου
Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης

Ερμηνευτές:
Σίσσυ Δαμδούμη, Βαγγέλης Καλλίτσογλου,Κωνσταντίνος Κάτσος, Αγγελική Κωστάκη,Γιάννης Τσιακμάκης και Μάρι Χεκιμιάν

Παραστάσεις για σχολεία: Καθημερινές κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 6979 720605.
Θέατρο Αυλαία 
Διεύθυνση: Πλατεία ΧΑΝΘ Τηλέφωνο: 2310237700
Κυριακή: 11:30
Εισιτήρια
10€ & 8€

 

 

“ΟΙ ΜΑΓΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ” ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ

 

Θέατρο και παιδί

Ήταν μεσάνυχτα… Μόλις η καμπάνα χτύπησε για δωδέκατη φορά, πυκνός μαύρος καπνός άρχισε να βγαίνει από τη χαραμάδα της πόρτας του μυστικού υπόγειου εργαστηρίου. Ποιος ξέρει τι σκάρωσαν πάλι ο πασίγνωστος φυσικοχημικός Βιτριόλης Βραχυκύκλωμας, γνωστός και ως “Τρομερός επιστήμων ΒουΒου”, και ο φοβερός βοηθός του Φουσκάλιος Μπουρμπουλήθρας με το χαϊδευτικό “Φουμπου”. Ανέλαβαν πάλι κάποια μυστική αποστολή; Μήπως ανακάλυψαν κανένα καινούριο χημικό στοιχείο; Ή μήπως βρήκαν τρόπο να πετάξουν αερόστατο χωρίς αέρα;
Ο τρομερός ΒουΒού και ο φοβερός Φουμπού τελικά αποφάσισαν να σας αποκαλύψουν όλα τα “εκρηκτικά” μυστικά τους. Και πού ξέρετε… αν είστε τυχεροί μπορεί και να σας ξεναγήσουν στο μυστικό σκοτεινό υπόγειο εργαστήριο τους.
Πρόκειται για έναν​ ​μοναδικό συνδυασμό θεάτρου και επιστήμης που έρχεται να συμπληρώσει την προσπάθεια των εκπαιδευτικών και να συμβάλλει στον τομέα των εκπαιδευτικών επιλογών και των διαδραστικών θεματικών προγραμμάτων. Τα κείμενα και όλο το επιστημονικό πρόγραμμα είναι εκπαιδευτικά σχεδιασμένο και δομημένο πάνω​ στη διδακτέα ύλη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τον Dr. Αστροφυσικής και επιστημονικό συνεργάτη του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Γιάννη Κοντογιάννη, ενώ ο κάθε μικρός θεατής μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής αφού εξερευνά, ανακαλύπτει, μαθαίνει και ερμηνεύει περίεργα, αλλά και καθημερινά φαινόμενα. Τα πειράματα που πραγματοποιούνται επί σκηνής είναι απόλυτα ασφαλή, εντυπωσιακά και πρωτότυπα.

Συντελεστές:
Κείμενο: Άκυς Μητσούλης
Σκηνοθεσία: Παυλίνα Χαρέλα
Μουσική: Γιάννης Αυγερινός
Στίχοι τραγουδιών: Πατρούλα Χριστοδούλου
Μουσική τραγουδιών: Χάρης Γκατζόφλιας
Χορογραφίες: Ελένη Χρυσομάλλη
Σχεδιασμός επιστημονικού προγράμματος: Γιάννης Κοντογιάννης
Φωτισμοί – Ήχος: Ανέστης Ατακτίδης
Παραγωγή: Θέατρο Σοφούλη – Dream Workers

Παίζουν:
Μάριος Κωνσταντίνου Χρήστος Γκουτσίδης, Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος (διπλή διανομή)

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία κατόπιν συνεννοήσεως.
Θέατρο Σοφούλη 
Διεύθυνση: Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη Τηλέφωνο: 2310 423925,
Σάββατο: 18:15
Από 14 Ιανουαρίου 2017
Εισιτήρια
Γενική είσοδος 8€
Προσφέρεται έκπτωση με την επίδειξη της απόδειξης του taxi ή απόκομμα μέσου μαζικής συγκοινωνίας εντός 90 λεπτών από την ακύρωσή του.

Διαβάστε επίσης  Θεατρικές προτάσεις για παιδιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες, κρατήσεις: 2310423925 & www.theatrosofouli.gr

 

 

“Ο ΙΑΣΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ” ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΓΝΑΤΙΑ

 

Θέατρο και παιδί

Από Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016
Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας αναπλάθει το συναρπαστικότερο ταξίδι της ελληνικής μυθολογίας, την αργοναυτική εκστρατεία, σε ένα θέαμα που συνδυάζει τη φαντασμαγορική ψυχαγωγία με τον παιδευτικό χαρακτήρα των μύθων. Η παράσταση είναι μια επική περιπέτεια που εξιστορεί την πορεία του Ιάσονα από το Πήλιο ως τις ακτές της Κολχίδας. Η αφήγηση αρχίζει με την πτήση του Φρίξου και της Έλλης καβάλα στο μυθικό κριάρι, διατρέχει τους άθλους των Αργοναυτών στο πέλαγος και στους αφιλόξενους τόπους της Ασίας και καταλήγει στις φοβερές μάχες του Ιάσονα με τον δράκο, στην προσπάθειά του να κλέψει το χρυσόμαλλο δέρας.

Από 17 Δεκεμβρίου, η υπερπαραγωγή που αγαπήθηκε από 100.000 θεατές κάθε ηλικίας και τιμήθηκε με τρία βραβεία της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, έρχεται στη Θεσσαλονίκη, στη σκηνή του Θεάτρου Εγνατία και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Ο μύθος της Αργοναυτικής Εκστρατείας αποτυπώνει αλληγορικά το επινοητικό πνεύμα των Ελλήνων, που επί χιλιετίες τολμούν, εξερευνούν και υπερβαίνουν εμπόδια με σκοπό την κατάκτηση της γνώσης. Αυτό το γνήσια ελληνικό πνεύμα υπογραμμίζει η παράσταση, δίνοντας έμφαση στην ποιητική διάσταση του λόγου σε ένα υπερθέαμα που σέβεται την ουσία του μύθου.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία – Χορογραφίες: Σοφία Σπυράτου
Κείμενο – Στίχοι: Παρασκευάς Καρασούλος
Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Σκηνικά – Κουστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Παραγωγός: Μιχάλης Αδάμ
Διεύθυνση Παραγωγής: Χριστίνα Νιάρου
Επικοινωνία: Μαργαρίτα Σίσιου
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλιος Χατζηαδαμίδης
Βοηθός χορογράφου: Ηλίας Τσάκωνας
Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Χαρά Τσουβαλά

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Ναταλία Λαμπαδάκη, Γιάννης Διονυσίου, Στρατής Ανούδης, Απόλλων Δρικούδης, Ευτυχία Σπυριδάκη, Νικόλας Βατικιώτης, Δημήτριος Χατζηθεοδοσίου, Μελίνα Ατρείδου, Ηλίας Τσάκωνας, Άννα Μανούδη, Ιωάννα Δημητριάδου, Daniel Arrando, Βαγγέλης Γεωργιάδης, Λάζαρος Βρουλάκος

Παραστάσεις καθημερινά για σχολεία.
Θέατρο Εγνατία 
Διεύθυνση: Πατριάρχου Ιωακείμ 1 Πλ. Αγίας Σοφίας Τηλέφωνο: 2310 225172
Σάββατο: 18:00
Κυριακή: 11:30
Από 17 Δεκεμβρίου 2016
Εισιτήρια
10€, 7€

 

 

“ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ” ΣΤΟ BLACKBOX

Θέατρο και παιδί

03 Δεκεμβρίου 2016 … 09 Απριλίου 2017
Σταχτοπούτα στο BlackBox Το BlackBox παρουσιάζει τη Σταχτοπούτα, τη νέα του παραγωγή θεάτρου για παιδιά. Ένα φαντασμαγορικό μιούζικαλ βασισμένο στο κλασικό παραμύθι, σε κείμενο και σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου και μουσική Θοδωρή Οικονόμου. Η αγαπημένη ιστορία μεταφέρεται επί σκηνής σε μια παραμυθένια σκηνοθεσία, πλαισιωμένη από μια μαγευτική μουσική και υπέροχα τραγούδια.

Μια παράσταση γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση, για τη δύναμη της ελπίδας, της καλοσύνης και της αισιοδοξίας.

Συντελεστές:
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Ανδρέας Αραούζος
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Στίχοι: Σταύρος Σταύρου
Μουσική διδασκαλία: Θεόδωρος Αλβανός
Κινησιολογία-Χορογραφίες: Έφη Κλειδαρά
Σκηνικά-Κοστούμια: Κατερίνα Βαφειάδη
Βοηθός σκηνογράφου: Ματίνα Ευθυμιάδου
Κατασκευή κοστουμιών: Φωτεινή Σαμαροπούλου
Φωτισμοί: Αντώνης Διρχαλίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ρέα Σαμαροπούλου

Παίζουν:
Νίνα Μαζάνη, Χρυσή Μπαχτσεβάνη, Δημήτρης Παπιόπουλος, Ιωάννα Τζίκα, Ματθίλδη Τσέκου, Νίκος Χασάπης

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία κατόπιν συνεννόησης.

 

 BlackBox 
Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 65 και Φλέμινγκ 2 Τηλέφωνο: 2310829254
Κυριακή: 11:30
Εισιτήρια
5€ (ισχύει μέχρι 2 Δεκεμβρίου)
10€ ενηλίκων
8€ (παιδικό, φοιτητικό, ανέργων)

Πληροφορίες, κρατήσεις: 2310829254

Προπώληση Εισιτηρίων: www.viva.gr, Public, Seven spots, Reload και στο ταμείο του BlackBox

Ώρες ταμείου: Τετάρτη – Κυριακή 10:30-13:30, 17:30-21:00

 

 

“Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ” ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Θέατρο και παιδί

23 Οκτωβρίου 2016 … 19 Φεβρουαρίου 2017
Ο Κουρέας της Σεβίλλης δεν είναι παραμύθι. Είναι όμως ένα έργο που περιέχει όλα τα υλικά μιας συνταγής για ένα τέλειο Μουσικό Παραμύθι. Έχει δηλαδή μαγεία και ρεαλισμό, χιούμορ και μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση. Η ιδέα ήταν να μετατραπεί η όπερα σε ένα θεατρικό έργο για παιδιά με τραγούδια βγαλμένα από τις όμορφες μελωδίες του Ροσσίνι, έτσι ώστε να προσφερθούν στα παιδιά ακούσματα κλασικής μουσικής. Ακούσματα τόσο απαραίτητα για την καλλιέργεια του μουσικού τους αισθητηρίου.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: "Σχεδόν Σαράντα - the final cut" – Θέατρο Αθήναιον

Το έργο διασκευασμένο με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, κρατάει τα πιο μελωδικά μέρη της όπερας και μετατρέπει τις άριες και τα φωνητικά σύνολα, σε τραγούδια, δημιουργώντας μια όμορφη μουσική θεατρική εικόνα. Όλα αυτά ενώνονται μεταξύ τους με αφήγηση, θεατρικούς διαλόγους, σκηνικά που χορεύουν και πολύχρωμα κοστούμια -με άρωμα εποχής- κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών.

Συντελεστές:

Κείμενο, Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά, Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Κίνηση, Χορογραφίες, Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Διασκευή, Ενορχήστρωση: Αμβρόσιος Βλαχόπουλος, Ρεντόνα Κόλα
Στίχοι & Επιλογή Μελωδιών: Ανδρέας Κουλουμπής
Διδασκαλία Τραγουδιών: Γρηγόρης Πυριαλάκος
Βοηθός Ενδυματολόγου Έρρικα Αλαμάνου
Διεύθυνση Παραγωγής Ελένη Καρτάση

Ηθοποιοί:
Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Κώστας Δαμάκης, Αφροδίτη Πατουλίδου, Ανέστης Ιωαννίδης, Βάσω Κατσουπάκη, Πλάτων Τσιπίδης, Γιώργος Διαμαντίδης, Κική Τσαλίκη, Δήμητρα-Ιόλη Εξάρχου

Σχολικές παραστάσεις: Δευτέρα, Τρίτη & Τετάρτη από 24 Οκτωβρίου

Ημέρες Παραστάσεων: Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, στις 11:30 και 18:00
Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016, στις 11:30
Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, στις 18:00
Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016, στις 18:00
Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016, στις 18:00
Κυριακή 08 Ιανουαρίου 2017, στις 11:30
Κυριακή 05 Φεβρουαρίου 2017, στις 11:30
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, στις 11:30

 

 Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 
Διεύθυνση: 25ης Μαρτίου και Παραλία Τηλέφωνο: 2310 895800
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, ώρες: 11:30
Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 10€
Σχολικές παραστάσεις: 7€

 

 

“ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΩΕ” ΤΩΝ ΞΕΝΙΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ & ΘΩΜΑ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ

Θέατρο και παιδί

09 Οκτωβρίου 2016 … 09 Απριλίου 2017
Την ιστορία του κατακλυσμού όπως την μετέφεραν στο θέατρο η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Θωμάς Μοσχόπουλος σκηνοθετεί η Στέλλα Μιχαηλίδου για την Παιδική Σκηνή του ΚΘΒΕ.

Ενώ ολόκληρος κόσμος βυθίζεται, μια κιβωτός παλεύει με τα κύματα. Ο προνοητικός Νώε, τα παιδιά και τα εγγόνια του, μαζί με δεκάδες ζώα, όχι μόνο ήμερα αλλά και άγρια, ταξιδεύουν και αγωνίζονται για την επιβίωση. Εναντίον τους δεν είναι μόνο τα κύματα, αλλά, στιγμές στιγμές, και οι μεταξύ τους σχέσεις. Στον περιορισμένο χώρο της κιβωτού, οι συγκάτοικοι συγκρούονται και συμφιλιώνονται, θυμώνουν και συγχωρούν, διαφωνούν και συνεργάζονται, απογοητεύονται και ελπίζουν. Γνωρίζουν καλύτερα τους άλλους, αλλά και τον εαυτό τους. Κι αναρωτιούνται για ένα σωρό πράγματα: για τη φύση, τη θέση μας μέσα σε αυτήν, πόσο μαθαίνουμε μέσα από την ιστορία, πόσο ανοιχτοί είμαστε στο καινούργιο. Αν και σπάνια παίρνουν ικανοποιητικές απαντήσεις, μαθαίνουν να αναγνωρίζουν την αξία του ταξιδιού.

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Καλογεροπούλου, Ξένια
Συγγραφέας: Μοσχόπουλος, Θωμάς
Σκηνοθεσία: Μιχαηλίδου, Στέλλα
Σκηνικά: Δαγκλίδης, Αντώνης
Κοστούμια: Φωκά, Μάρθα
Μουσική: Βόμβολος, Κώστας
Ειδικές κατασκευές: Φωκά, Μάρθα
Οργάνωση παραγωγής: Verschuuren, Marleen

Ηθοποιοί:
Αποστολίδου, Φανή
Ζαφειριάδου, Χρύσα
Ζαχαράκης, Αριστοτέλης
Κυριακίδου, Άννα Π.
Μπουντούρογλου, Φούλης
Ορτετζάτος, Νίκος
Ράμμος, Νίκος

Βασιλικό Θέατρο
Διεύθυνση: Πλατεία Λευκού Πύργου Τηλέφωνο: 2315200200
Κυριακή: 11:00
Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 10€

Οικογενειακό εισιτήριο:
Ισχύει για τις παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής. Προσφέρεται ένα εισιτήριο ατελώς για τον έναν από τους δύο ενήλικες συνοδούς.

Προπώληση εισιτηρίων: Ταμεία ΚΘΒΕ, 2315 200 200

Ώρες λειτουργίας ταμείων:
Βασιλικό Θέατρο: Τρίτη-Κυριακή 8:30-21:30
Ταμείο Μονής Λαζαριστών: 16:30-21:30 (μόνο ημέρες παραστάσεων)
Εκδοτήριο ΚΘΒΕ Πλατείας Αριστοτέλους
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα- Τετάρτη- Σάββατο: 10:00-15:30

 

Γεννήθηκα και μένω στην Θεσσαλονίκη. Από την νεαρή μου ηλικία αγάπησα το θέατρο, τον κινηματογράφο και τα βιβλία κάτι που με οδήγησε λίγα χρόνια μετά στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Η βαθιά και συστηματική ενασχόληση με το θέατρο αποτελεί πηγή ζωής και τρόπο έκφρασης για μένα. Η δημιουργικότητα και η έμπνευση μου βρίσκουν διέξοδο και στην διακόσμηση.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Klute

Klute: Ωδή στην ανθρώπινη ψυχή

Μετά από την τραγική είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού

Οι ψάθινες τσάντες είναι το απόλυτο καλοκαιρινό αξεσουάρ.

Οι ψάθινες τσάντες, ιδιαίτερα δημοφιλείς τους καλοκαιρινούς μήνες, αποτελούν