3 + 1 Ταινίες που η φύση εκδικείται

Όταν η φύση εκδικείται, η ταινία είναι σίγουρα θρίλερ

Με τον Αμαζόνιο και τη Σιβηρία στις φλόγες, είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε εν μέσω μίας παγκόσμιας περιβαλλοντικής κρίσης. Το λογικό είναι λοιπόν, λίγο-πολύ, όλοι να αναρωτιόμαστε τι μέλλει γενέσθαι. Εδώ σας έχουμε 4 δυστοπικά σενάρια όπου η φύση εκδικείται την ανθρωπότητα κι ελπίζουμε να μην αποβούν προφητικά:


The Day after Tomorrow (2004)

Η ταινία βασίζεται στην κλιματική αλλαγή και φέρνει στις οθόνες μας μια σύγχρονη εποχή των παγετώνων. Εδώ η φύση εκδικείται μέσω των καιρικών στοιχείων και το λιώσιμο των πάγων.

Ο κλιματολόγος Jack Hall (Dennis Quaid) ανακαλύπτει πως ένα μέρος του πάγου της Ανταρκτικής έχει αποκοπεί και θα επιφέρει μια τεράστια κλιματική αλλαγή. Προσπαθεί να σώσει τον γιό του (Jake Gyllenhaal) και τον κόσμο από τις τρομακτικά χαμηλές θερμοκρασίες του καταστροφικού παγετού που κατακλύζει τον πλανήτη.

2012 (2009)

Σ’ αυτήν την ταινία μια προφητεία για το τέλος του κόσμου παίρνει σάρκα και οστά. Η υπερθέρμανση του πλανήτη προκαλεί την εκδίκηση της φύσης μέσα από σεισμούς και ηφαιστειακές εκρήξεις άνευ προηγουμένου.

Ο Dr Adrian Helmsley (Chiwetel Ejiofor) μέλος μιας παγκόσμιας ομάδας γεωφυσικών μαθαίνει πως ο πυρήνας της γης θερμαίνεται επικίνδυνα και προειδοποιεί τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, ο δημοσιογράφος Jackson Curtis (John Cusack), βρίσκει τις ίδιες πληροφορίες και προσπαθεί να σώσει τη οικογένειά του.

No Blade of Grass (1970)

Εδώ η φύση εκδικείται το ανθρώπινο είδος ίσως με τον πιο απλό αλλά τρομακτικό τρόπο: την πείνα. Αν αναρωτιέστε τι θα γινόταν αν μια μέρα η γη έπαυε να μας τρέφει η ταινία σας δίνει τις απαντήσεις.

Διαβάστε επίσης  Call me by your name: Η ταινία με ''αέρα'' ιταλικής υπαίθρου

Καθώς ένας νέος ιός προσβάλει τα σιτηρά κι ο κόσμος γίνεται χαοτικός αντιμετωπίζοντας την πείνα, ο αρχιτέκτονας John Custance (Nigel Davenport) προσπαθεί να πάει με την οικογένειά του στο αγρόκτημα του αδερφού του στην Σκοτία ελπίζοντας πως θα επιβιώσουν το λιμό.

The Happening (2008)

Σ’ αυτήν την ταινία του M. Night Shyamalan, η φύση εκδικείται με έναν μυστηριώδη τρόπο, σχεδόν ανεξήγητο. Όπως και στο πρόσφατο Bird Box ο άνθρωπος για έναν άγνωστο λόγο καταλήγει να αυτοκτονεί.

Ο Elliot Moore (Mark Wahlberg), καθηγητής φυσικών επιστημών αντιλαμβάνεται πως κάτι δεν πάει καλά με τον κόσμο όταν οι μέλισσες εξαφανίζονται και το φέρνει στην τάξη του προς συζήτηση. Καθώς ο κόσμος μοιάζει να διαλύεται και να πλανώνται πολλά ερωτηματικά ένα πρωτοφανές συμβάν θα λάβει χώρα. Ξαφνικά και ανεξήγητα, όλοι βρίσκονται νεκροί. Επικρατούν διάφορες θεωρίες όμως κανείς δεν ξέρει ποια αληθεύει. Ο κόσμος προσπαθεί να σωθεί εγκαταλείποντας την πόλη. Θα τα καταφέρει η ανθρωπότητα να σωθεί ή αυτό που βρίσκεται στον αέρα θα τους κυριέψει, οδηγώντας τους όλους σε μια πράξη τρέλας;

Μήπως δεν είναι η φύση που μας εκδικείται;

Ας μην κοροϊδευόμαστε, την κλιματική αλλαγή την έχει επιφέρει η ανθρωπότητα στο περιβάλλον συνεπώς δεν πρόκειται για εκδίκηση. Είναι όμως πιο εύκολο να υποθέσουμε πώς τιμωρούμαστε παρά να δεχθούμε ότι αυτό που συμβαίνει είναι η απόρροια των ενεργειών μας. Ίσως να ήρθε η ώρα που οι σεισμοί, τα έντονα καιρικά φαινόμενα, το λιώσιμο των πάγων κι η τρύπα του όζοντος να μας αφυπνίσουν αντί να μας εμπνεύσουν για νέα δυστοπικά σενάρια.

Σπούδασα Μάρκετινγκ και Δημόσιες Σχέσεις, αλλά η αλήθεια είναι πως άτυπα έχω PhD στη θέαση ταινιών και σειρών. Αρθρογραφώ εδώ και ενάμιση χρόνο και είναι από τους καλύτερους εθισμούς μου - μετά τα γλυκά και τις ταινίες σαφώς!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τα πέντε κορυφαία αρώματα που θυμίζουν καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που η φρεσκάδα και η

Το μουσείο των ονείρων της Χαράς: ένα παιδικό βιβλίο μέσο κατανόησης της πολιστικής κληρονομιάς

Η υπόθεση «Το μουσείο των ονείρων της Χαράς» της Ελένης