9 παιδικά βιβλία για το Πάσχα

9 παιδικά βιβλία για το Πάσχα
Εικόνα από efsyn.gr

Η Ανάσταση Του Χριστού μαζί με την Μεγάλη και Αγία Εβδομάδα είναι η ενδοξότερη γιορτή κάθε χρόνου για το Χριστιανισμό. Οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας είναι σημαντικές για όλους τους Χριστιανούς και τις παρακολουθούν με κατάνυξη και σεβασμό. Πώς όμως εξηγούμε στα παιδιά μας με απλούστερο τρόπο τα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας; Πιο κάτω προτείνω 9 παιδικά βιβλία για το Πάσχα που θα αγαπήσουν τα παιδιά σας και θα κατανοήσουν το νόημα της γιορτής της Αναστάσεως.

9 παιδικά βιβλία για το Πάσχα
Εικόνα από stamoulis.gr

                                                                                                      Πάσχα στο ξωκκλήσι της Κατερίνας Μουρίκη

Τα ζώα του δάσους πληροφορούνται ότι το ξωκκλήσι του χωριού κινδυνεύει να γκρεμιστεί. Η φθορά του χρόνου είναι μεγάλη, μα οι ζημιές από την απροσεξία τους, που έβρισκαν εκεί καταφύγιο, είναι ακόμα μεγαλύτερες. Τώρα τα ζώα του δάσους το μετάνιωσαν και θέλουν να επανορθώσουν. Το εκκλησάκι πρέπει να ξαναγίνει όμορφο και να λειτουργήσει πάλι! Οι άγιες μέρες του Πάσχα πλησιάζουν! Άραγε θα βρουν κάποιον τρόπο για να δράσουν; Θα καταφέρουν να έχουν έτοιμο το εξωκκλήσι για να πανηγυρίσουν εκεί την Ανάσταση του Χριστού μας; Το βιβλίο συμπληρώνεται με πρωτότυπες δραστηριότητες και παιχνίδια. Για παιδιά από 5 ετών. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άθως.

9 παιδικά βιβλία για το Πάσχα
Εικόνα από stamoulis.gr

Η Μεγάλη Εβδομάδα του Νικόλα της Μαρίνας Παλιάκη

Ο Νικόλας μαθαίνει για το βασικό γεγονός που γιορτάζουμε κάθε ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας με απλό και χαριτωμένο τρόπο. Παράλληλα εξοικειώνεται με τα τεκταινόμενα στο ναό κάθε μέρα, ώστε να συμμετάσχει και ο ίδιος. Το κείμενο που είναι σε έμμετρο λόγο, βοηθά τα μικρά παιδιά να κατανοούν και να αφομοιώνουν καλύτερα όσα ακούν. Η πλούσια εικονογράφηση ολοκληρώνει το όμορφο αυτό βιβλίο, που θα κάνει τα παιδιά να ζήσουν πιο ουσιαστικά τις πασχαλινές ημέρες. Για παιδιά 3  με 5 ετών. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άθως.

Διαβάστε επίσης  Βιβλία βασισμένα σε ιστορίες κακοποίησης
9 παιδικά βιβλία για το Πάσχα
Εικόνα από stamoulis.gr

Το ευλογημένο γαιδουράκι της Αγγελικής Δελεχά

Όταν έρχεται η άνοιξη, όλη η φύση ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον αναστημένο Χριστό μας. Σίγουρα θα έχετε ακούσει την ιστορία με την είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Πόσο καλά όμως γνωρίζετε ποιο ήταν αυτό το γαϊδουράκι;  Ελάτε να το ανακαλύψουμε παρέα και να γιορτάσουμε όλοι μαζί το Πάσχα με την πασχαλιά, να γνωρίσουμε την ιστορία αυτού του αγαπημένου φυτού και να ζωγραφίσουμε υπέροχες χρωμοσελίδες! Για παιδιά από 3 ετών. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άθως.

Advertisements
Ad 14
9 παιδικά βιβλία για το Πάσχα
Εικόνα από stamoulis.gr

Δεύτε λάβετε φως της Άννας Ιακώβου

Άγιο Φως! Το θαύμα που αιώνες τώρα επαναλαμβάνεται χωρίς διακοπή. Ο πατήρ Μητροφάνης είναι ένας νέος από τον Πόντο που φτάνει στα Ιεροσόλυμα με τα πόδια, πρόσφυγας μετά την καταστροφή του χωριού του. Εκεί αποφασίζει να αφιερωθεί στον Θεό και να γίνει Αγιοταφίτης μοναχός. Το Πάσχα του 1926, ο πατήρ Μητροφάνης συγκλονισμένος από το Άγιο Φως, θέλει να δει με τα ίδια του τα μάτια το Μεγάλο Σάββατο μέσα στον Πανάγιο Τάφο την αφή του Αγίου Φωτός. Μια ιστορία που είναι εμπνευσμένη από τις αφηγήσεις του ίδιου του πατρός Μητροφάνη εικονογραφημένη με πολλή χάρη από τον αρχιτέκτονα και εικονογράφο Σπύρο Γούση. Ένα βιβλίο της βραβευμένης Άννας Ιακώβου. Για παιδιά από 9 ετών. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άθως.

9 παιδικά βιβλία για το Πάσχα
Εικόνα από stamoulis.gr

Πάσχα είναι της Ηρώς Παπαδοπούλου

Πάσχα Είναι… Τι να είναι άραγε; Μήπως τα κόκκινα αυγά; Ή τα χαρούμενα παιδιά; Ή μήπως η κυρα-Σαρακοστή που άρχισε να χαμογελά και θέλει να μας πει… ότι ο Χριστός ανέστη;! Για παιδιά 3 με 9 ετών. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Θύρα.

Διαβάστε επίσης  Νίκος Αραπάκης: Ο Αμερικάνος - Ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα για τη ζωή των Ελλήνων μεταναστών στην Αμερική
9 παιδικά βιβλία για το Πάσχα
Εικόνα από stamoulis.gr

Το Πάσχα του Γιωργή της Τίνα Βλασταράκου –  Μεταξά

Αφιερωμένο στους γονείς, στα παιδιά και στους εθελοντές της Φλόγας Με πρόλογο για γονείς και παιδιά από τον ιστορικό και συγγραφέα Σαράντο Ι. Καργάκο. – Φίλος, φιλία, φιλώ, αγαπώ! Η φιλία είναι αγάπη και η αγάπη είναι ελευθερία! Να είστε δεμένοι μα και λεύτεροι…. Έτσι συμβούλευε η νονά τους δυο καλούς φίλους, τον Γιωργή και τον Παυλή. Μα ξάφνου έφυγε ο Παυλής… Κι άφησε κενό μεγάλο πλάι στον Γιωργή…. Κι έτσι ο μικρός Γιωργής μπροστά στην εικόνα του Λαζάρου στέκεται και προσεύχεται κι ελπίζει… – Να είναι καλά όπου και να είναι… Το χέρι Σου, Κύριε, ν’ απλώνεις και να τον σκεπάζεις… Μια ιστορία ελπίδας, πίστης, φιλίας, αγάπης! Το βιβλίο περιέχει ακόμη ένα ημερολόγιο φιλίας και πολλές άλλες ιδέες που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς αναγνώστες και θα τους προτρέψουν να σκέπτονται τα μέλη της οικογένειάς τους, τους νονούς και τις νονές τους αλλά και τους φίλους τους μέσα από μια άλλη περισσότερο «δοτική» προοπτική. Κεφάτη και σύγχρονη η εικονογράφηση του βιβλίου από την Αγγελική Δελεχά. Ένα ξεχωριστό Πασχαλινό δώρο για παιδιά από 9 ετών. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Θύρα.

Εικόνα από stamoulis.gr

Η Πασχαλινή περιπέτεια του Λαζαράκου στις Κυκλάδες της Ιωάννας Σκαρλάτου

Είναι Σάββατο του Λαζάρου και στη Μύκονο η κυρά Δέσποινα ετοιμάζει, σύμφωνα με το έθιμο του νησιού, τα Λαζαράκια. Κατά λάθος, ένα Λαζαράκι της πέφτει σε μια κατσαρόλα που βράζει ντοματοχυμό και γίνεται κόκκινο. Αμέσως τ’ άλλα αρχίζουν να το κοροϊδεύουν. Εκείνο, στενοχωρημένο, το σκάει από την υπόλοιπη ομάδα και με τη Βοήθεια μιας κανέλας κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, γυρνάει τις Κυκλάδες προσπαθώντας να βρει κάτι για ν’ αποδείξει στα αδέρφια του πως στην ουσία δε διαφέρουν μεταξύ τους. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, μαθαίνει για τα έθιμα που έχει κάθε νησί και σιγά σιγά συνειδητοποιεί τη σπουδαιότητα της Ανάστασης. Θα βρει άραγε αυτό που ψάχνει για ν’ αποδείξει σε όλους ότι δεν είναι κακός, αλλά… διαφορετικός; Για παιδιά από 6 μέχρι 9 ετών. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Σαϊτη.

Διαβάστε επίσης  Perfect day της R. Hausmann: Το παιχνίδι της αλήθειας είναι το πιο δύσκολο
Εικόνα από stamoulis.gr

Το πρώτο Πάσχα της Κατερίνας Δανδουλάκη – Χιόνη

O μικρός Βενιαμίν, ένα δεκάχρονο αγόρι, ζει από κοντά το πρώτο Πάσχα! Από τη θριαμβευτική είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα μέχρι τη Σταύρωση και την Ανάστασή του, διάβασε κι εσύ τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη περιπέτεια όλων των εποχών και γίνει μάρτυρας της Ανάστασης! Χρωμάτισε, κόψε και κόλλησε τους πρωταγωνιστές της ιστορίες στις εικόνες του βιβλίου και αναπαράστησε ξανά και ξανά κάθε στιγμή της, μέσα από τις κατασκευές και το παιχνίδι! Για παιδιά από 7 ετών. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άθως.

Εικόνα από stamoulis.gr

Το ομορφότερο Πάσχα του Αναστάση του πάτερ Γεώργιου Χριστοδούλου

Μέσα από αυτό το βιβλίο προσπαθούμε να περιγράψουμε όλη τη μυσταγωγική περίοδο από την αρχή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής μέχρι την Ανάσταση του Κυρίου μας, με λόγο απλό και κατανοητό για τα παιδιά μας. Απώτερος σκοπός είναι να συνεργαστεί ο γονέας, ο κατηχητής, ο ιερέας ή όλοι μαζί με το παιδί, βοηθώντας το να κατανοήσει τη βαθιά σημασία της συγκεκριμένης περιόδου μέσα από τα έθιμα, τη νηστεία, τις Ιερές Ακολουθίες, τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση. Ευχόμαστε οι εκκλησίες μας να γεμίζουν κάθε χρόνο και με περισσότερα παιδιά, τα οποία θα βιώνουν ουσιαστικά τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή και την Ανάσταση. Για παιδιά από 6 μέχρι 9 ετών. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Έαρ.

Γεια! Ονομάζομαι Μαριάννα Λάντου και είμαι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ουαλίας στον κλάδο της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Αγαπώ τη λογοτεχνία και τη γυμναστική με τα οποία ασχολούμαι στον ελεύθερό μου χρόνο. Όπως και ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες "Πάντα φανταζόμουν τον παράδεισο σαν ένα είδος βιβλιοθήκης".

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Tennis skirts: Το item που χρειάζεσαι για τα πιο cute looks

Οι tennis skirts, γνωστές και ως φούστες του τένις, αποτελούν
Μη με λησμόνει

Μη με λησμόνει: Μία όαση στο κέντρο της πόλης

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στο ισόγειο του ιστορικού