Ο ιδανικός σύντροφος μπορεί να βρίσκεται μέσα στα βιβλία

14 Φεβρουαρίου 2023
αγάπη
Πηγή: pinterest.gr

Οι Γεωργία Αντωνιάδου, Χριστίνα Λόνδου, Βάσια Μανωλεδάκη κι Δήμητρα Τουρλίδα μιλούν για τον ιδανικό σύντροφο όπως εκείνος παρουσιάζεται μέσα από λατρεμένα βιβλία.

Θέλετε ότι είναι αυτές οι μέρες που μας υπενθυμίζουν την αγάπη; Θέλετε ότι εμείς οι βιβλιοφάγοι ήμαστε ρομαντικές ψυχές; Ό,τι και να συμβαίνει, το βιβλίο αποτελεί πηγή έμπνευσης και οραματισμού – και ναι μέσα στον οραματισμό υπάρχει και η εξιδανίκευση των πρωταγωνιστών ή η αναζήτηση του ιδανικού ερωτικού συντρόφου.

Ο έρωτας και οι αγάπη είναι συναισθήματα και αισθήσεις που κάθε άνθρωπος αναγνωρίζει και βιώνει με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Η λογοτεχνία έχει το προνόμιο να καλλιεργεί χαρακτήρες ανά εποχές που αφήνουν ένα προσωπικό στίγμα στον αναγνώστη, είτε για την ιστορία τους, είτε για την συμπεριφορά τους, είτε για όλα εκείνα που σε κάνουν κάπως να τον αγαπάς λίγο περισσότερο.

Έτσι, με τις βιβλιόφιλες αρθρογράφους του MaxMag, δημιουργήσαμε ένα άρθρο που αναγνωρίζει την αξία του έρωτα και την αναζητά μέσα από πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες βιβλίων. Η κάθε μία για διαφορετικό λόγο, προτείνει ένα αγαπημένο ήρωα που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ιδανικό σύντροφο.

Advertisements
Ad 14

Τίτλος βιβλίου – Συγγραφέας: Ο Σκληρόκαρδος Πρίγκιπας – Holy Black
Εκδόσεις: Διόπτρα
Έτος Κυκλοφορίας: 2022
Σελίδες: 456
Για τον/την ιδανικό/η σύντροφο γράφει η: Γεωργία Αντωνιάδου

Ο χαρακτήρας που πραγματικά αγάπησα τα τελευταία χρόνια και θα ήθελα να περνάω μαζί του μέρες ολόκληρες, είναι η Τζούντ. Η Holy Black με έκανε να αγαπήσω την πρωταγωνίστριά της από τις πρώτες κιόλας σελίδες. Ναι, θα την παντρευόμουν άνετα, καθώς είναι ένας χαρακτήρας που δεν το βάζει κάτω. Πολλές φορές βλέπουμε να μην το βάζουν κάτω πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες, χωρίς όμως να τους νοιάζουν οι συνέπειες των πράξεών τους και οι γύρω τους. Η Τζούντ από την άλλη κάνει τα πάντα για όσους αγαπάει και προσπαθεί να προσαρμοστεί σε έναν κόσμο χωρίς να χάσει την δική της ταυτότητα. Νιώθω ότι είναι τόσο δυνατή, όχι γιατί έχει αναπτύξει τις δεξιότητες που την βοηθάνε σε μάχες, μα γιατί μέσα της όσο κάτω και αν πέσει, όσο και αν πονέσει, πάλι προχωράει μπροστά. Οι αποφάσεις της δεν είναι πάντα σωστές, δείχνει όμως το σθένος που χρειάζεται και παραδέχεται τα λάθη της. Το πάθος της λοιπόν για να προστατεύσει τους άλλους, να είναι ελεύθερη και κυρίαρχη του εαυτού της, με έκανε να την αγαπήσω τόσο πολύ. Χαίρομαι που διάβασα το βιβλίο Ο Σλκηρόκαρδος Πρίγκιπας και αναμένω με μεγάλη ανυπομονησία το δεύτερο μέρος που μας έρχεται.

Διαβάστε επίσης  Paulo Coelho, «Ο Αλχημιστής»: Ο δρόμος προς τα όνειρα

Τίτλος βιβλίου – Συγγραφέας: Περηφάνια και προκατάληψη – Jane Austen
Για τον/την ιδανικό/η σύντροφο γράφει η: Χριστίνα Λόνδου

Ο Fitzwilliam Darcy, ή συντομότερα και καθιερωμένα γνωστός ως mr Darcy, έχει γοητεύσει ολόκληρες γενιές αναγνωστριών. Από τη στιγμή της πρώτης λογοτεχνικής εμφάνισης του, όταν, δηλαδή, πρωτοσμιλεύτηκε από την πένα της Jane Austen εντός των σελίδων του μυθιστορήματος της, «Περηφάνια και προκατάληψη», έως κι αρκετά μεταγενέστερα, όταν απέκτησε σάρκα κι οστά μέσω των κινηματογραφικών μεταφορών του βιβλίου, δεν έπαψε να ασκεί απαράμιλλη γοητεία. Η αφοσίωση που δείχνει προς το πρόσωπο της γυναίκας που αγαπά, την Elizabeth, οι θυσίες στις οποίες προβαίνει για εκείνη, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το ψυχικό κόστος αυτών, και, το κυριότερο, το γεγονός ότι παραδέχεται πως την ερωτεύεται, πρωτίστως, για το μυαλό αλλά και για την ενσυναίσθηση που υποδεικνύει προς τους φίλους και την οικογένεια της, συνιστούν ορισμένα μονάχα από τα χαρακτηριστικά τα οποία τον αναβιβάζουν σε μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές των λογοτεχνικών ηρώων που θα επιθυμούσε κανείς να παντρευτεί.

Τίτλος βιβλίου – Συγγραφέας: Wirchpunk – Χρύσα Αναστασίου,
Εκδόσεις: Εκδόσεις Πηγή
Για τον/την ιδανικό/η σύντροφο γράφει η: Βάσια Μανωλεδάκη

Σε ένα σύμπαν που η μαγεία ευδοκιμεί ενώ παράλληλα απαγορεύεται ζει η Σέιτζ. Μια μάγισσα που είναι το “καλό κορίτσι” και ζει πάντα κάνοντας το καλύτερο δυνατό για τους άλλους. Μέσα της κρύβει συναισθήματα που ούτε η ίδια μπορεί να εξηγήσει ούτε στον ίδιο της τον εαυτό. Κι όταν πάψει πλέον να είναι το καλό κορίτσι, κανείς δε μπορεί να φανταστεί τις συνέπειες…

Τίτλος βιβλίου – Συγγραφέας: Όλα μου τα καλοκαίρια – Carley Fortune
Εκδόσεις:  Ψυχογιός
Έτος Κυκλοφορίας: 2022
Σελίδες: 352
Για τον/την ιδανικό/η σύντροφο γράφει η: Δήμητρα Τουρλίδα

Διαβάστε επίσης  Ξανακερδίζει τη χαμένη ζωή γράφοντας, Μαρσέλ Προύστ

Ένας άκρως ερωτεύσιμος ήρωας είναι ο Σαμ, ο πρωταγωνιστής του βιβλίου «Όλα μου τα καλοκαίρια». Ο Σαμ μεγαλώνει μπροστά στον αναγνώστη και από ένα έφηβο και συνεσταλμένο παιδί γίνεται ένα άντρας με πάθος και κρυφούς πόθους, ένας άντρας που δεν ξεχνάει την μεγάλη του αγάπη (τι ρομαντικό), που έχει την αυτοπειθαρχία και την δύναμη να ξεχάσει τα σφάλματα του παρελθόντος, που έχει κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Ο Σαμ του βιβλίου θα μπορούσε να είναι ένας υπέροχος σύντροφος. Ένας αληθινός άνθρωπος που θα ήθελα να έχω στην ζωή μου. Και δεν είναι μόνο οι ψυχικές αρετές του ή η στάση που επιλέγει να βλέπει την ζωή αλλά και οι εξαιρετικές περιγραφές της συγγραφέως που περιγράφουν έναν όμορφο άντρα, που προσέχει το σώμα του και γυμνάζεται , με ωραία φυσικά χαρακτηριστικά που σε κάνουν να λιώνεις. Ο Σαμ είναι πλασμένος για να είναι όχι τέλειος αλλά κατά ανάγκη και φαντασία αληθινός.

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Outfits εμπνευσμένα από τις αγαπημένες μας ταινίες.

Μόδα και Κινηματόγραφος. Δύο από τις μεγαλύτερες τέχνες και πήγες
Γουατεμάλα

Γουατεμάλα: Απόδραση στην εξωτική γη των Μάγιας

Γουατεμάλα, το λίκνο του θαυμαστού πολιτισμού των Μάγιας, η γη