Ο μαγικός κόσμος του Κρίστοφερ Παολίνι

ΈραγκονΣτον φανταστικό κόσμο της περιπέτειας

Όταν αναφέρεται κάποιος σε βιβλία φαντασίας, αμέσως του έρχονται στο μυαλό “Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών”, “Το Χόμπιτ”, το “Game of Thrones”. Λίγοι είναι εκείνοι που θα σκεφτούν μία σειρά βιβλίων φαντασίας όπως η τετραλογία του Έραγκον. Αυτό γίνεται επειδή πολλές φορές το παλιό θεωρείται καλύτερο. Παρ’ όλα αυτά, τα βιβλία του Κρίστοφερ Παολίνι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από βιβλία συγγραφέων όπως ο Τόλκιν και ο Μάρτιν. Κρίστοφερ Παολίνι

Έραγκον και Κρίστοφερ Παολίνι

Ο Παολίνι, ένας πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας, ο οποίος από μικρός είχε μία αδυναμία στα βιβλία με φανταστικό περιεχόμενο, επιδίωξε και κατάφερε να καταλάβει μία θέση ανάμεσα στους καλύτερους του είδους. Το 2003 που κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο με τίτλο “Έραγκον”, ακολούθησαν πλήθος εγκωμιαστικών σχολίων για το έργο του. Ενδεικτικά, το People αναφέρει,

“Ο Κρίστοφερ Παολίνι, ξεκινώντας τόσο νωρίς την καριέρα του, κάνει μαγικά στον κόσμο της λογοτεχνίας”.

Το Έραγκον

Έραγκον
Στιγμιότυπο από την ταινία “Έραγκον”.

Όσον αφορά τα έργα του, όπως αναφέρθηκε και πριν, το πρώτο έργο της σειράς ονομάζεται “Έραγκον” και εκδόθηκε το 2003. Στο συγκεκριμένο βιβλίο, ένα μικρό αγόρι ζει στο χωριό του, το Κάρβαχολ, όπου προσπαθεί να τα βγάλει πέρα κυνηγώντας στα βουνά. Σε μία από αυτές τις περιπλανήσεις θα ανακαλύψει μία γαλάζια πέτρα, όπου θα αποδειχτεί ότι είναι ένα μωρό δράκου.  Εκείνο, γνωρίζοντας ότι ο Έραγκον είναι εκείνος που ψάχνει, θα εκκολαφθεί και θα πάρει το όνομα Σαφίρα. Από εκείνη την στιγμή και μετά θα αρχίσουν μία σειρά από περιπέτειες μέσα από τις οποίες θα προσπαθήσει να γίνει ο καλύτερος δρακοκαβαλάρης του κόσμου της Αλαγαισίας και κατ΄επέκταση να ρίξει από τον θρόνο του τον επίσης δρακοκαβαλάρη, Γκαλμπατόριξ.

Διαβάστε επίσης  Οι Προκλήσεις του Ερντογάν Συνεχίζονται

Η συνέχεια…

Στα επόμενα βιβλία (Ο Πρωτότοκος, Μπρίσινγκρ και Η Κληρονομιά) οι περιπέτειες του Έραγκον θα συνεχιστούν, μέσα από τις οποίες θα επισκεφτεί μέρη τελείως πρωτόγνωρα για εκείνον. Ειδικότερα, ο Παολίνι αναφέρεται στις πόλεις των Ξωτικών και των Νάνων, χαρίζοντας στον αναγνώστη μία εξαιρετική περιγραφή τους. Πέρα από αυτό, ο Έραγκον θα λάβει μέρος σε πολλές μάχες. Σε κάποιες θα χάσε αλλά στις περισσότερες θα βρεθεί νικητής. Επίσης, η προδοσία, η αγάπη και η εμπιστοσύνη είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που θα γνωρίσει ο ήρωας στους ανθρώπους που θα βρίσκει στις διάφορες περιπέτειές του.

Η τετραλογία τελειώνει με έναν αναπάντεχο τρόπο, όπου δύσκολα κάποιος θα φανταζόταν. Ένα τέλος αντάξιο της ιστορίας του Έραγκον και των περιπετειών του στον κόσμο της Αλαγαισίας.


Έραγκον
Τα βιβλία της σειράς μπορείτε να τα προμηθευτείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Είμαι 21 ετών και σπουδάζω Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Στον ελεύθερο χρόνο μου διαβάζω βιβλία, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί και η αδυναμία μου. Επίσης, με ενδιαφέρει η φιλοσοφία και τα διάφορα "παρακλάδια" της, όπως η πολιτική και η μεταφυσική.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μπόλλα - Παϊτίμ Στάτοβτσι

Στάτοβτσι και Αντιήρωες: μία σχέση μίσους με τον πρωταγωνιστή

Αντιήρωες στη σύγχρονη λογοτεχνία Όταν διαβάζεις ένα βιβλίο απ’ τις
πυρετός

Δάγκειος πυρετός και Κλιματική αλλάγη

, Ο δάγκειος πυρετός είναι ένας ιός που μεταδίδεται από