Τραμπ-Κλίντον: Koύρσα με 1,5 δρομέα

Hillary Clinton and Donald Trump are tightening their grips on the Democratic and Republican presidential nominations.

Με την κούρσα της προεκλογικής καμπάνιας στις ΗΠΑ να συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς και τους δύο διαγωνιζόμενους ( Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον ) να κονταροχτυπιούνται συνεχώς, είδαμε πως λόγω ενός ξαφνικού γεγονότος, ο ένας από τους δύο έχασε αρκετά μέτρα σε σύγκριση από τον άλλον. Λόγος γίνεται προφανώς για τη Χίλαρι Κλίντον, η οποία αποχώρησε υποβασταζόμενη από εκδήλωση μνήμης των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου την Κυριακή που μας πέρασε, λόγω πνευμονίας.

Το  συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας της υποψηφίου των Δημοκρατικών, την ταλαιπωρούσε εδώ και αρκετό καιρό και όπως εικάζεται από πολλούς, αποκρύφτηκε για στρατηγικούς λόγους, ώστε να μην επηρεάσει σημαντικά την Κλίντον στον προεκλογικό της αγώνα. Πράγμα, που δυστυχώς για την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, συνέβη και την αναγκάζει να χάσει σημαντικά μέτρα στην προεδρική κούρσα σε σχέση με τον αντίπαλό της, Ντόναλντ Τραμπ.

Το γεγονός αυτό, εύλογα φυσικά αναδεικνύει και το ερώτημα  του αν η Χίλαρι Κλίντον είναι σε θέση να συνεχίσει ανταγωνιστικά και με τους ίδιους ρυθμούς την προεκλογικής της εκστρατεία και αν όχι, άμα πρέπει να τη συνεχίσει, και λόγω της κατάστασης της υγείας της αλλά και λόγω της ηλικίας της (είναι 68 ετών). Βέβαια, θα μπορούσαμε  να πούμε, πως και τα δύο ερωτήματα, εύκολα απορρίπτονται καθώς και σύμφωνα με πολλούς αλλά και με τους γιατρούς της ίδιας της Κλίντον, οι οποίοι είπαν πως πλέον ανέρρωσε πλήρως, η πνευμονία είναι κάτι που ξεπερνιέται γρήγορα και δεν αποτελεί εμπόδιο για τον αγώνα της. Όσον αφορά την ηλικία της, απλά να σας αναφέρουμε πως ο Τραμπ είναι δύο χρόνια μεγαλύτερός της.

Διαβάστε επίσης  Xiaomi 11T Pro: Το νέο flagship τής Xiaomi
Advertisements
Ad 14

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ, όλοι περίμεναν να εκμεταλλευτεί την συγκεκριμένη στιγμή αδυναμίας της αντιπάλου του, και να προχωρήσει σε δηλώσεις εναντίον της, πράγμα που πράττει ευθέως μόλις του δοθεί η ευκαιρία. Αντιθέτως όμως και προς έκπληξη όλων, δεν έκανε καμία δήλωση, προχωρώντας έτσι σε μία κίνηση πολιτικού εύ αγωνίζεσθαι. Βέβαια λόγω αυτού, δεν άργησαν να φτάσουν σχόλια και ερωτήματα ανησυχίας και για την υγεία του ίδιου Τραμπ, τα οποία γρήγορα απαντήθηκαν από δηλώσεις των γιατρών του, οι οποίοι χαρακτηριστικά είπαν πως δεν έχει υπάρξει στην ιστορία των αμερικανικών εκλογών, πιο υγιής υποψήφιος για την προεδρεία των ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πέραν όλων αυτό, η κούρσα για την προεδρία περνάει σε μια κρίσιμη καμπή, καθώς σε μια εβδομάδα περίπου ακολουθεί η πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση (ντιμπέιτ) ανάμεσα στους δύο μονομάχους, η οποία θα κρίνει πολλά για την συνέχεια της κούρσας, με πολλά ζητήματα όπως αυτό της ανεργίας, των κοινωνικών, φυλετικών και θρησκευτικών ανισοτήτων, η οπλοκατοχή και η πολυαναμενόμενη προσωρινή παύση των πυρών στη Συρία και άλλα, να είναι φλέγοντα και να χρειάζονται εν τέλει επίλυση, και ακολούθησε προχθές η κρίσιμη για την Κλίντον ομιλία της στην απαιτητική πολιτεία της Βορείου Καρολίνας.

Εν κατακλείδι, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, δύο ερωτήματα αναδεικνύονται: θα επηρεάσουν τελικά την μέχρι πρότινος προπορευόμενη στον εκλογικό της αγώνα της Κλίντον, τα ερωτηματικά γύρω από την υγεία της και εν τέλει θα καταλήξει η παρούσα προεδρική κούρσα, να είναι μια κούρσα με 1,5 δρομείς προς όφελος του Ντόναλντ Τραμπ ? Τροφή για σκέψη …

Διαβάστε επίσης  Μοσούλη: Απελευθέρωση μετά από 3 χρόνια

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και σπουδάζω στην Θεσσαλονίκη, και από μικρός ήμουν πολυάσχολος και με πολλά ενδιαφέροντα ( μπάσκετ, θέατρο, μοντέλα και προσομοιώσεις ΟΗΕ), γεγονός που δεν άλλαξε μέχρι και σήμερα. Με την είσοδό μου στη σχολή μου ( Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών), ανακάλυψα τον μαγικό κόσμο των διεθνών σχέσεων, της πολιτικής και της διπλωματίας και με απώτερο σκοπό να εκφράσω τη γνώμη μου και να αναλύσω τα διάφορα συμβάντα και τεκταινόμενα παγκοσμίως, άρχισα να αρθρογραφώ.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

20 παράξενα γεγονότα από την ιστορία

Υπάρχουν κάποια ιστορικά γεγονότα που δεν είναι γνωστά σε όλους

Indie Films: Είναι overrated ο ανεξάρτητος κινηματογράφος;

Οι indie ταινίες, aka ο ανεξάρτητος κινηματογράφος, έχουν πολλά χαρακτηριστικά