3,5 τόνοι όπλα και εκρηκτικά στις 8 κρυψώνες της ΕΤΑ

Πάνω από 3,5 τόνοι όπλων και εκρηκτικών μηχανισμών εντόπισε η αστυνομία, κατά την έρευνα της στις 8 κρυψώνες που παρέδωσε η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ.  Η ίδια η οργάνωση με ανακοίνωση της υποσχέθηκε τον αφοπλισμό της, ενώ παρέδωσε στις αρχές και τις συντεταγμένες για τις 8 βασικότερες κρυψώνες της.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μπερναν Καζνεβ, εκφράζει την ικανοποιήση της γαλλικής κυβέρνησης για την ολοκλήρωη της επιχείρησης, χωρίς το παραμικρό στοιχείο βίας. “Πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα προς το τέλος της βασκικής αυτονομιστικής τρομοκρατίας” συμπλήρωσε ο γάλλος πολιτικός.

Η δικαστική αστυνομία θα ξεκινήσει μεγάλη έρευνα για να διαπιστωθεί εάν και ποιά από τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε παλαιότερες επιθέσεις της οργάνωσης. Να σημειωθεί πως τα θύματα της, στην άνω των 50 ετών πορεία της, είναι 829, ενώ οι τραυματίες χιλιάδες.

Advertisements
Ad 14

«Στα σημεία που υποδείχθηκαν, ανακαλύφθηκαν σε δοχεία και σάκους δεκάδες περίστροφα, ημιαυτόματες καραμπίνες, χιλιάδες πυρομαχικά, πολλές χιλιάδες κιλά εκρηκτικών υλών και υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εκρηκτικών, πολλές εκατοντάδες πυροκροτητές και επιβραδυντές» περιέγραψε η εισαγγελία του Παρισιού σε ένα δελτίο τύπου.

Αστυνομικοί και πολίτες ήταν οι κύριοι στόχοι της οργάνωσης καθ’όλη τη πορεία της, με ονόματα αθώων πολιτών να βρίσκονται συχνά στη λίστα με τους νεκρούς ή τους τραυματίες κάθε επίθεσης. Η πιο συνηθισμένη τακτική περιελάμβανε παγιδευμένα οχήματα και βόμβες μεγάλης κλίμακας.

 

Διαβάστε επίσης  Επεισόδιο στη Βουλή με πρωταγωνιστές τους κκ. Κασιδιάρη Δένδια

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βρεφικά προιόντα Ελλάδα

Η ακρίβεια στα βρεφικά προιόντα, Γονείς και Παιδιά

Η ακρίβεια και η ασφάλεια των βρεφικών προϊόντων αποτελούν ζωτικά

Η βασίλισσα του τίποτα: Το κλείσιμο που αξίζουμε

Η Βασίλισσα του Τίποτα, το τρίτο και τελευταίο μέρος της