Καταστροφές στη Λέσβο

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Λέσβος

Έντονες βροχοπτώσεις μέχρι τις 3 τα ξημερώματα έπληξαν την Λέσβο. Η πυροσβεστική δέχθηκε 75 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων και για μεταφορά ατόμων.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 28 αντλήσεις υδάτων σε Μυτιλήνη, Καλλονή, Πλωμάρι, πέντε απεγκλωβισμοί ατόμων στην περιοχή του Ποδαρά, πέντε μεταφορές ατόμων που κινδύνευαν σε ασφαλές σημείο στην Καλλονή και από μια στη Σκάλα Καλλονής και στο Πέραμα. Επίσης, υπήρξε ένας απεγκλωβισμός από αυτοκίνητο στην περιοχή της Άγρας. Τέλος, παρασχέθηκε βοήθεια σε τρία αυτοκίνητα στην περιοχή της Πεδής Μανταμάδου που είχαν ακινητοποιηθεί.

Ενδεικτικό είναι ότι μέσα σε επτά ώρες και έως τις 3 σήμερα τα ξημερώματα, στο λεκανοπέδιο της Καλλονής στην κεντρική Λέσβο, έπεσαν περισσότερα από 220 χιλιοστά νερού, το ένα τρίτο του ύψους των ετήσιων συνολικών βροχοπτώσεων. Ο ποταμός Αχυρώνας που διαπερνά την κωμόπολη της Καλλονής, αλλά και ο μεγάλος ποταμός Τσικνιάς υπερχείλισαν με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν η Καλλονή, το Κεράμι και η παραθαλάσσια Σκάλα Καλλονής. Τόνοι νερού και λάσπης μπήκαν σε δεκάδες σπίτια και μαγαζιά, προκαλώντας τεράστιες ζημιές.

Advertisements
Ad 14

Λόγων των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το νησί,την κήρυξη της Λέσβου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη.

xristiana-kalogirou-arxeio

Διαβάστε επίσης  Τουρκία: τα σίριαλ «διδάσκουν» αξίες

Φοιτήτρια της Δημοσιογραφίας κάνοντας τα πρώτα βήματα στην αρθρογραφία. Μεγάλη αγάπη και για το ραδιόφωνο. Καταγωγή από την μαγευτική Καλαμπάκα. Moto της ζωής:Ποτέ μην τα παρατάς και πάντα να χαμογελάς.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βόρεια Ιταλία

Βόρεια Ιταλία: Ένα ταξίδι με άρωμα των Άλπεων

Στη Βόρεια Ιταλία υπάρχουν πολλές πόλεις και αξιοθέατα που δεν

Το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης στην Βουλγαρία

Το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης: Μία Ανασκόπηση της Κομμουνιστικής Περιόδου στη