Κολομβία: 254 άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη

Αντιμέτωπη με νέα μεγάλη τραγωδία η χώρα της Κολομβίας, με 254 να είναι οι μέχρι τώρα επιβεβαιωμένοι νεκροί από τους ποταμούς λάσπης στη πόλη Μακόα της επαρχίας Πουτουμάγιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ερυθρού Σταυρού Κολομβίας και της αστυνομίας, αγνοούνται 220 άνθρωποι. 400 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 22 νοσηλεύονται σοβαρά με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Advertisements
Ad 14

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή, οδήγησαν στην υπερχείλιση των ποταμών. Αποτέλεσμα ήταν μια γιγαντιαία κατολίσθηση που σάρωσε 17 συνοικίες της πόλης, κοντά στα σύνορα με Ισημερινό και Περού. Ολοσχερώς καταστράφηκαν 3 από αυτές, ενώ τις πληγές τους μετράνε άλλες 14. Να σημειωθεί πως η πόλη Μοκόα έχει πληθυσμό 40.000.

Ο πρόεδρος Σάντος που μετέβη στη περιοχή για να συντονίσει τις επιχειρήσεις, κήρυξε σε κατάσταση “καταστοφής” τη πόλη, ώστε να επιταχυνθούν οι επιχειρήσεις αρωγής. Συνολικά 1100 στρατιώτες αναζητούν επιζώντες κάτω από τόνους λάσπης.

“Είναι ένας αριθμός που προκαλεί τεράστια θλίψη” είπε ο πρόεδρος της χώρας στο ραδιοφωνικό σταθμό “RCN”. “Μας σπαράζει τη καρδιά και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε” συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης  Απελευθερώθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

20 παράξενα γεγονότα από την ιστορία

Υπάρχουν κάποια ιστορικά γεγονότα που δεν είναι γνωστά σε όλους

Indie Films: Είναι overrated ο ανεξάρτητος κινηματογράφος;

Οι indie ταινίες, aka ο ανεξάρτητος κινηματογράφος, έχουν πολλά χαρακτηριστικά