Ντόναλντ Τραμπ: «Πάνω απ’όλα τα πυρηνικά»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε σε νέα του συνέντευξη πως θα ξαναβάλει την Αμερική στη «κορυφή» των πυρηνικών όπλων παγκοσμίως.

Μιλώντας από το οβάλ γραφείο δήλωσε πως επιθυμεί να επεκτείνει άμεσα το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας του. Θεωρεί πως οι ΗΠΑ έχουν μείνει πίσω στην ικανότητα των πυρηνικών όπλων, επαναλαμβάνοντας πως μόνος στόχος στο τομέα αυτό είναι η κορυφή.

Σχολιάζοντας την επιθετική στάση της Βόρειας Κορέας και την πρόκληση που θέτει στην εθνική ασφάλεια της Κίνας, επισήμανε πως το Πεκίνο μπορεί να λύσει το πρόβλημα «πολύ εύκολα αν το θελήσει». Η Κίνα πρέπει να ασκήσει περισσότερη πίεση στη Πιονγιάνγκ ώστε να περιορίσει τις επιθετικές της ενέργειες (δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων), ενώ έκρινε θετικά τη πιθανή δημιουργία ενός συστήματος πυραυλικής άμυνας για τους συμμάχους των ΗΠΑ (Ιαπωνία και  Νότια Κορέα).

Advertisements
Ad 14

«Θα ήταν εξαιρετικό, ένα όνειρο να μη διαθέτει καμία χώρα πυρηνικά όπλα, αλλά αν οι χώρες πρόκειται να διαθέτουν πυρηνικά, εμείς θα είμαστε στη κορυφή»

Η Νέα Συνθήκη Μείωσης των Πυρηνικών Όπλων, γνωστή ως New Start, που υπογράφηκε το 2010 ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία, απαιτεί έως τον Φεβρουάριο του 2018 οι δύο χώρες να περιορίσουν το στρατηγικό πυρηνικό τους οπλοστάσιο σε ίδια επίπεδα για 10 χρόνια. O Αμερικανός πρόεδρος την χαρακτήρισε ως μία ακόμη κακή και μονομερή  συμφωνία και υποσχέθηκε καλύτερες συμφωνίες από εδώ και πέρα.

Κλείνοντας στη συνέντευξη του στο Reuters εξέφρασε το παράπονο για την ανάπτυξη από τη Ρωσία ενός πυραύλου κρουζ,  κατά παραβίαση της συνθήκης του 1987  για πυραύλους αέρος -εδάφους μέσου βεληνεκούς , και υπογράμμισε πως θα θέσει το θέμα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν «όταν και αν συναντηθούν».

Διαβάστε επίσης  Σύλληψη 59χρονου βιαστή στη Θεσσαλονίκη

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βόρεια Ιταλία

Βόρεια Ιταλία: Ένα ταξίδι με άρωμα των Άλπεων

Στη Βόρεια Ιταλία υπάρχουν πολλές πόλεις και αξιοθέατα που δεν

Το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης στην Βουλγαρία

Το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης: Μία Ανασκόπηση της Κομμουνιστικής Περιόδου στη