Η “Ώρα της Γης” για ακόμα μία χρονιά και στην Αθήνα

60+ Earth Hour

Για τις 25 του Μάρτη έχει οριστεί φέτος η “Ώρα της Γης”. Για ακόμα μία φορά η WWF καλεί τους πολίτες όλου του κόσμου να συνδράμουν σε μία προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του πλανήτη μας. Και φέτος λοιπόν, όπως κάθε χρόνο, σε αυτή την συμβολική κίνηση πρόκειται να συμμετέχει και η ελληνική πρωτεύουσα στέλνοντας ένα μήνυμα πως και οι Έλληνες πολίτες είναι ευαισθητοποιημένοι για την πρόληψη από την κλιματική αλλαγή είναι πλέον πιο κοντά από ποτέ.

 Από τις 20.30 έως τις 21.30 θα συσκοτιστεί ο Λόφος του Λυκαβηττού και θα σβήσουν τα φώτα στο Δημαρχιακό Μέγαρο (Αθηνάς 63), τη γενική γραμματεία του δήμου Αθηναίων (Λιοσίων 22), καθώς και στο κτίριο που στεγάζεται η διεύθυνση Τεχνικών Έργων (Αθηνάς 16, πλατεία Καραμάνου). Ο δήμος Αθηναίων καλεί τους κατοίκους της Αθήνας να συνδράμουν σε αυτή τη συμβολική πρωτοβουλία και να σβήσουν τα φώτα στα σπίτια τους, για μια ώρα από τις 20.30, λέγοντας “όχι” στην υπερθέρμανση του πλανήτη μας.   «Παρόν» στην «Ώρα της Γης» δηλώνει όμως και το αεροδρόμιο της Αθήνας, σβήνοντας τα φώτα και διακόπτοντας τη λειτουργία ενός από τους δύο διαδρόμους του (δυτικός διάδρομος, 03L/21R και οι τροχόδρομοί του), το Σάββατο 25 Μαρτίου, από τις 20:30 έως τις 21:30.   Για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο ζήτημα άνθρωποι της WWF θα ενημερώνουν όλους τους ταξιδιώτες του αεροδρομίου για τους κινδύνους που εγκυμονεί η κλιματική αλλαγή για τις ζωές των πλασμάτων που κατοικούν στην Γη, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου.

Αποτέλεσμα εικόνας για ακρόπολη η ώρα της γης
Από την “Ώρα της Γης” του 2016

 

Διαβάστε επίσης  Το Σπίτι της Veronika Grouget

Φοιτητής στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών. Παθιασμένος με την δημοσιογραφία και την ενημέρωση. Με θέση και άποψη αλλά πάντα υπέρ της αντικειμενικής και ακηδεμόνευτης είδησης. Αγαπώ τα ταξίδια. Όσο πιο μακρινά τόσο καλύτερα. Διαβάζω και ενημερώνομαι γιατί το απαιτούν οι καιροί μας. Μότο μου "Να έχεις άποψη και να μην φοβάσαι να την λες".

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

LGBTQ+

Προσωπικότητες που συνέβαλαν στην ιστορία της LGBTQ+ κοινότητας

Η LGBTQ+ κοινότητα έχει μια πλούσια ιστορία διεκδίκησης κοινωνικών αλλά

Outfits εμπνευσμένα από τις αγαπημένες μας ταινίες.

Μόδα και Κινηματόγραφος. Δύο από τις μεγαλύτερες τέχνες και πήγες