Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου 2018: Οι Έλληνες που ξεχώρισαν

 

Αισθητή για μία ακόμα φορά έκανε η Ελλάδα την παρουσία της στο 17ο  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξήχθη στο Μπέρμιγχαμ (από την Πέμπτη 1 ως και την Κυριακή 4 Μαρτίου). Κορυφαία στιγμή για την ελληνική αποστολή αποτελεί, αναμφισβήτητα, η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ από την Κατερίνα Στεφανίδη.

Κατερίνα Στεφανίδη (άλμα επί κοντώ)

Παρόλο που η 28χρονη επικοντίστρια βρισκόταν σε κακή μέρα και ολοκλήρωσε τον αγώνα με έξι αποτυχημένες προσπάθειες, κατάφερε με ένα άλμα στα 4,80μ να βρεθεί στην τρίτη θέση του βάθρου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια  αγωνίστηκε με ενοχλήσεις στους τετρακεφάλους και τη μέση, γεγονός που έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο της.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Η Στεφανίδη πέρασε με την τρίτη προσπάθεια το 4,80 μ. και έμεινε πίσω από την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με 4,95 μ. και τη Σιντόροβα από τη Ρωσία που αγωνίστηκε ως ανεξάρτητη, με 4,90 μ. Ο αγώνας ήταν πραγματικά συγκλονιστικός καθώς ήταν η πρώτη φόρα στην ιστορία του αγωνίσματος στη συγκεκριμένη διοργάνωση που εννέα αθλήτριες ξεπέρασαν τα 4,60 μ. και έξι τα 4,70 μ.

Το μετάλλιο αυτό αποτελεί το πρώτο της Ελλάδας στη διοργάνωση και το 12ο στην ιστορία του θεσμού. Σε δηλώσεις της μετά την απονομή, η Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια δήλωσε τα εξής: «Πονούσα παρά πολύ στα τελευταία βήματα στη μέση και τα πόδια. Στα δοκιμαστικά και στο πρώτο άλμα ένιωθα αρκετά καλά. Ωστόσο, αναγκάστηκα να αφήσω το πρώτο άλμα στο 4,75 μ., γιατί ένιωσα έναν δυνατό πόνο και τρόμαξα πολύ. Αν ήταν άλλος αγώνας θα είχα σταματήσει, αλλά αυτό δεν μπορούσα να το κάνω σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πραγματικά είμαι χαρούμενη με αυτή την επιτυχία. Μπαίνοντας στον αγώνα σκεφτόμουν το χρυσό, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας νομίζω ήμουν τυχερή που πήρα και το χάλκινο. Θεωρώ πως δεν ήμουν σε θέση να ανέβω όσο αρκετά χρειαζόταν για να ξεπεράσω τις δύο άλλες κοπέλες. Παρόλα αυτά η τρίτη προσπάθεια στο 4,90 μ. ήταν πολύ καλή».

Διαβάστε επίσης  Xiaomi 11T Pro: Το νέο flagship τής Xiaomi

Εμμανουήλ Καραλής (άλμα επί κοντώ)

Advertising

Μπορεί να βρέθηκε εκτός βάθρου, αλλά αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηρίσει αποτυχημένη την πορεία του στη διοργάνωση. Στον τελικό της διοργάνωσης, ο 18χρονος κατέλαβε την 5η θέση με ένα άλμα 5.80 μ., το οποίο αποτελεί  νέο πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 αλλά και κορυφαία ατομική επιτυχία. Με την επιτυχία του αυτή ο «ιπτάμενος έφηβος» στέλνει σαφές μήνυμα ότι το μέλλον προμηνύεται λαμπρό.

Στον ίδιο τελικό ο συναθλητής του, Κώστας Φιλιππίδης, κατέκτησε την 7η θέση.

Οι δηλώσεις του Εμμανουήλ Καραλή μετά την επιτυχία του ήταν οι εξής: «Δεν σκεφτόμουν το βάθρο, αλλά αν ερχόταν το μετάλλιο θα ήταν όνειρο. Είμαι ευτυχισμένος με αυτό που έκανα και τώρα θέλω να το απολαύσω για λίγο και να ξεκουραστώ. Είμαι 18 χρονών και είμαι 5ος στον κόσμο. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Θα πάω τώρα στο ξενοδοχείο με την οικογένεια μου και εκεί ίσως να αντιληφθώ τι έχω κάνει».

Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν)

Advertising

Έκτη στον κόσμο αναδείχθηκε η Ελληνίδα αθλήτρια με άλμα στα 14,05 μ., το οποίο όμως δεν ήταν αρκετό για να της χαρίσει μία θέση στο βάθρο. Έκανε 14,05 μ. στην πρώτη της προσπάθεια αλλά στη συνέχεια μόνο το τρίτο της άλμα ήταν καλό στα 14,01 μ. Η Παπαχρήστου πέρασε ως έκτη στην δεύτερη φάση του τελικού, αλλά το τέταρτο άλμα της ήταν στα 13,36 μ. ενώ η τελευταία της προσπάθεια αν και καλή ήταν άκυρη.

Διαβάστε επίσης  Αγαπημένα μολύβια χειλιών με μεγάλη διάρκεια και σε οικονομική τιμή

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα απαιτητικό τελικό στον οποίο μάλιστα τέσσερις αθλήτριες έκαναν ατομικό ρεκόρ. Πιο συγκεκριμένα, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Βενεζουελανή Ρόχανα με επίδοση 14,63 μ., που αποτελεί και την καλύτερη φέτος στον κόσμο. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Τζαμαϊκανή Ουίλιαμς με επίδοση 14,48 μ., ενώ το χάλκινο η Ισπανίδα Πελετέρο με 14,40 μ.

Μετά τον αγώνα η  Βούλα Παπαχρήστου δήλωσε εμφανώς απογοητευμένη: «Προσπάθησα αλλά δεν μου έβγαιναν τα άλματα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν έβγαιναν τα άλματα. Ότι και να έκανα, δεν λειτούργησε. Έτσι είναι ο αθλητισμός, κρίμα γιατί για άλλα ήρθα εδώ» είπε ενώ αναφέρθηκε και στο τελευταίο άλμα που ήταν άκυρο. «Τα έδωσα όλα μήπως ανέβω, αλλά ήμουν άκυρη. Έπρεπε να το κάνω, γιατί δεν είχα καμία σημασία να επαναλάβω ένα άλμα στα 14.00 μ.».

Advertising

Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η δημοσιογραφία είναι η αγάπη μου και για αυτό το λόγο άλλωστε βρίσκομαι εδώ. Ελπίζω να βρίσκετε ενδιαφέροντα τα άρθρα μου!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Aξιολόγηση αποκατάστασης μετά τον τοκετό

Aξιολόγηση αποκατάστασης μετά τον τοκετό Το παρόν άρθρο, με τίτλο

Γνωστική συμπεριφορική θεραπεία: Μειώνει τα συμπτώματα;

Το παρόν άρθρο Συνδέεται η γνωστική συμπεριφορική θεραπεία με τις