Σκηνικό πολέμου στη Μυτιλήνη:«Όπου υπήρξε διάρρηξη,υπήρχε και αίμα»

Η Μυτιλήνη έγινε για ακόμη μια φορά πεδίο μάχης. Μετανάστες ξέφυγαν από τα όρια του hot spot της Μοριάς και έκαναν επιδρομές στα μαγαζιά της Μυτιλήνης. Έκλεψαν χρήματα από τις ταμιακές,προκάλεσαν υλικές ζημιές και απείλησαν τους αστυνομικούς με μαχαίρι. Καταστήματα οπτικών, ταβέρνες και το υποκατάστημα της ΔΕΗ έγιναν στόχοι των μεταναστών.

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου  πέντε μετανάστες από την Αλγερία που συμμετείχαν στις χθεσινές διαρρήξεις καταστημάτων στη Μυτιλήνη. Η αστυνομία έφθασε στα ίχνη τους μελετώντας το υλικό από τις κάμερες των κλειστών κυκλωμάτων των καταστημάτων. Μέχρι στιγμής κάποιοι από τους συλληφθέντες έχουν ομολογήσει τις πράξεις τους και συνελήφθησαν, ενώ κάποιοι άλλοι ακόμη αρνούνται τη συμμετοχή τους και παραμένουν ως προσαχθέντες.  Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων διαρρηκτών.

Τα περιστατικά διαρρήξεων έρχονται να προστεθούν στην μεγάλη λίστα των πιο επικίνδυνων περιστατικών που καταγράφονται από τις αστυνομικές αρχές με πρωταγωνιστές μετανάστες,κυρίως αφγανικής καταγωγής. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης κ. Παναγιώτης Παπαρίσβας, που μετέβη στα καταστήματα τα οποία δέχτηκαν τις επιθέσεις μίλησε στο protothema.gr και περιέγραψε όσα όλα είδε:  «Αυτό που με συγκλόνισε πάρα πολύ ήταν η ποσότητα του αίματος που είδα  μέσα στα μαγαζιά. Αυτοί οι άνθρωποι  μάλλον είχαν πέτρες στα χέρια τους  και με αυτές  έσπασαν τις τζαμαρίες των μαγαζιών  και κοβόντουσαν τα χέρια τους. Όπου υπήρχε διάρρηξη, υπήρχε και αίμα. Τα  πεζοδρόμια των μαγαζιών είναι πλακόστρωτα  και το αίμα έτρεχε πάνω σε αυτά .Έσπασαν  πολλά μαγαζιά , διέρρηξαν εστιατόρια  και πήραν νερά και χαρτοπετσέτες  για να επουλώσουν τις πληγές τους».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαρίσβα η χθεσινή βραδιά ήταν από τις πλέον επεισοδιακές αλλά όπως λέει η κατάσταση τείνει να μονιμοποιηθεί, αν δεν υπάρξει επέμβαση της Πολιτείας. « Η χθεσινή βραδιά ήταν η πιο επεισοδιακή αλλά αυτό το φαινόμενο είναι συχνό τις τελευταίες εβδομάδες. Προχτές έκλεψαν ένα λογιστικό γραφείο  και άρπαξαν 2000 ευρώ. Δεν ελέγχονται αυτοί οι άνθρωποι. Νιώθεις ότι βιάζεται  ο προσωπικός σου χώρος και με τι ψυχολογία να συνεχίσουν οι καταστηματάρχες εδώ στη Μυτιλήνη.Ψάχνει η αστυνομία να τους βρει  και μόλις τους πιάσει θα πάνε εισαγγελέα και θα τους απαγορεύσουν την έξοδο από τη χώρα και το αποτέλεσμα θα είναι μηδέν».

Διαβάστε επίσης  Γαλλία: Εκκενώθηκε σταθμός τρένου έπειτα από πληροφορίες για ενόπλους
Advertisements
Ad 14

 

Φοιτήτρια της Δημοσιογραφίας κάνοντας τα πρώτα βήματα στην αρθρογραφία. Μεγάλη αγάπη και για το ραδιόφωνο. Καταγωγή από την μαγευτική Καλαμπάκα. Moto της ζωής:Ποτέ μην τα παρατάς και πάντα να χαμογελάς.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βόρεια Ιταλία

Βόρεια Ιταλία: Ένα ταξίδι με άρωμα των Άλπεων

Στη Βόρεια Ιταλία υπάρχουν πολλές πόλεις και αξιοθέατα που δεν

Το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης στην Βουλγαρία

Το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης: Μία Ανασκόπηση της Κομμουνιστικής Περιόδου στη