«Στα πράσινα» θα φωτιστεί το κοινοβούλιο απόψε και αύριο βράδυ

Ελληνικό Κοινοβούλιο, Πλατεία Συντάγματος
Ελληνικό Κοινοβούλιο, Πλατεία Συντάγματος

Στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Παρισίων σχετικά με την κλιματική αλλαγή η Βουλή «πρασινίζει» απόψε αναδεικνύοντας έτσι την σπουδαιότητα αυτής της συμφωνίας. Την πρωτοβουλία για τους πράσινους φωτισμούς δημοσίων κτηρίων ανά τις χώρες πήρε η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή.

Η Συμφωνία των Παρισίων, που κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων τον περασμένο Οκτώβριο, αποτελεί την πρώτη παγκόσμια, νομικά δεσμευτική συμφωνία για το κλίμα, που επιτεύχθηκε στη Διάσκεψη του Παρισιού στις 12 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η συμφωνία αυτή που αποτελεί διεθνή συνθήκη αποσκοπεί στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, δημιουργώντας ένα δεσμευτικό νομικό καθεστώς ανάμεσα στα κράτη αναγκάζοντας τα να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τα εργοστάσια που εδρεύουν σε αυτά.

Να υπενθυμίσουμε πως προϋπόθεση για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία αυτή ήταν τουλάχιστον 55 χώρες οι οποίες θα αποτελούσαν το 55% των χωρών που εκπέμπουν ρυπογόνα αέρια θα επικύρωναν την συμφωνία. Οι χώρες κολοσσοί στην εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου, ΗΠΑ και Κίνα, επικύρωσαν ταυτόχρονα τη συνθήκη στις 3 Σεπτεμβρίου του 2016, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά, επικύρωσε επίσημα τη συμφωνία στις 5 Οκτωβρίου 2016.

Advertisements
Ad 14
Διαβάστε επίσης  Η μαγεία των Χριστουγέννων και η αποτύπωση της στην τέχνη

Φοιτητής στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών. Παθιασμένος με την δημοσιογραφία και την ενημέρωση. Με θέση και άποψη αλλά πάντα υπέρ της αντικειμενικής και ακηδεμόνευτης είδησης. Αγαπώ τα ταξίδια. Όσο πιο μακρινά τόσο καλύτερα. Διαβάζω και ενημερώνομαι γιατί το απαιτούν οι καιροί μας. Μότο μου "Να έχεις άποψη και να μην φοβάσαι να την λες".

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

bikini

Coquette bikini: Tο απόλυτο καλοκαιρινό item

Έχεις αρχίσει ήδη να ψάχνεις τα look σου για το
The Fall Guy

The Fall Guy: Ο κασκαντέρ που με αγάπησε

Στις αίθουσες έφτασε η νέα κωμωδία δράσης από τον σκηνοθέτη