Βαρκελώνη: Πάνω από 300.000 στους δρόμους υπέρ της υποδοχής προσφύγων

Τουλάχιστον 300.000 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δημάρχου Άντα Κολάου και «πλημμύρισαν» τους δρόμους στο πλαίσιο της κινητοποίησης με τίτλο «εμείς θέλουμε να υποδεχθούμε» (volem acollir ). Στόχος της διαδήλωσης, ήταν να υποδεχθεί η χώρα, τον αριθμό των προσφύγων που είχε δεσμευτεί το 2015.

Βάσει των δεσμεύσεων της Μαδρίτης απέναντι στην Ε.Ε , η Ισπανία έπρεπε να δεχθεί περίπου 16.000 υποψηφίους για τη χορήγηση ασύλου μέσω της διαδικασίας μετεγκατάστασης από εμπόλεμες χώρες. Στην πραγματικότητα όμως το νούμερο δεν έχει ξεπεράσει τους 1.100!

Την οργάνωση της κινητοποίησης είχε αναλάβει η ομάδα «Η πατρίδα μας είναι πατρίδα σας» (casa nostra casa vostra) με πολλούς από το πλήθος να κρατάνε πανό αναγράφοντας το σύνθημα  «Όχι άλλες δικαιολογίες, να υποδεχθούμε τώρα».

Advertisements
Ad 14

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, η κεντρική λεωφόρος που διασχίζει την παλιά πόλη και καταλήγει στο λιμάνι ήταν γεμάτη διαδηλωτές, με την αστυνομία να εκτιμά το νούμερο στις 160.00. Η πορεία κατέληξε συμβολικά στο λιμάνι της πόλης το οποίο βρέχεται από τη Μεσόγειο, στην οποία περισσότεροι από 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους το 2016.

Διαβάστε επίσης  Τι διατροφικές συνήθειες έχεις;

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως δείχνει. Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε.
«Για την καρδιά και το συκώτι του», Λένα Διβάνη

«Για την καρδιά και το συκώτι του»: Η νέα σπαρταριστή νουβέλα της Λένας Διβάνη

Στην τελευταία της νουβέλα με τίτλο «Για την καρδιά και