Ray Stevenson: Απεβίωσε o ηθοποιός που έπαιζε στις ταινίες Thor ως Volstagg

Πηγή εικόνας: www.starwars.com

Ο Ray Stevenson απεβίωσε στην ηλικία των 58 ετών σε νοσοκομείο της Ιταλίας στα μέσα των γυρισμάτων την ταινίας δράσης “”Cassino in Ischia”. Ο Ιρλανδός ηθοποιός γεννήθηκε στις 25 Μαΐου του 1964 και πέθανε στις 21 Μαΐου του 2023, 4 μέρες πριν τα γενέθλιά του.

Ο Ray Stevenson είχε συμμετάσχει σε πολλές γνωστές ταινίες και σειρές, μερικές από τις οποίες είναι οι ταινίες του Thor, στις οποίες είχε τον αγαπητό από το κοινό χαρακτήρα του Volstagg, αλλά και στο Star Wars, το Rome και το RRR. 

Ray Stevenson - Volstagg
Πηγή εικόνας: www.small-screen.co.uk

Αν έχεις παρακολουθήσει τις ταινίες Thor πάνω από μία φορά, τότε θα θυμάσαι τον χαρακτήρα του Volstagg, ο οποίος ήταν μέλος των τριών πολεμιστών. Ο Volstagg επιδρά με υποστηρικτικό ρόλο στις ταινίες και βοηθά τον Thor στις αποστολές του. Όντας μέλος των τριών πολεμιστών, συνοδεύει συχνά τον Thor στις περιπέτειες του και αποτελεί σημαντική βοήθεια στις μάχες που προκύπτουν έναντι σε μεγάλες απειλές. Η ερμηνεία που είχε δώσει ο Ray Stevenson στον χαρακτήρα του Volstagg είχε συνεπάρει το κοινό και πολλοί τον θεωρούσαν ως τον αγαπημένο τους χαρακτήρα από τις ταινίες. 

Titus Pullo - Ray Stevenson
Πηγή εικόνας: hbo-rome.fandom.com

Ταυτόχρονα, σημαντική επιρροή είχε στην καριέρα του ηθοποιού ο ρόλος του στη σειρά “Rome” του HBO στην οποία είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Titus Pullo. Το “Rome” είναι μια σειρά πολύ λεπτομερής και ιστορικά ακριβής και έχει πολύ θετικές κριτικές, παρόλο που πρόκειται για μία σειρά όχι τόσο γνωστή. Ο ηθοποιός Ray Stevenson είχε σχολιάσει σε συνέντευξη ότι ήταν ένας από τους ρόλους που σημάδεψε θετικά την καριέρα του στην υποκριτική.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Για τους φανατικούς του Star Wars, πρέπει να αναφερθεί ότι ο Ray Stevenson είχε υποδυθεί τη φωνή του χαρακτήρα του Gar Saxon στη σειρά Star Wars Rebels (2016-17). Σημαντική ήταν επίσης η συμμετοχή του στα Star Wars: The Clone Wars (2020) και Ahsoka (2023) αντίστοιχα.

Γνωστός είναι επίσης για τον χαρακτήρα που υποδύθηκε στην ταινία “Punisher: War Zone” που η ερμηνεία του ως κακός λέγεται ότι ήταν εύστοχη. Πριν τα γυρίσματα της ταινίας, ο Ray Stevenson διάβασε όλα τα τεύχη του Punisher MAX και εκπαιδεύτηκε κατάλληλα για να ταιριάξει στον ρόλο της ταινίας.

Τέλος, συμμετείχε στην ταινία “RRR” που κυκλοφόρησε το 2022, μία ινδική ταινία που κόστισε 72 εκ. δολάρια και λέγεται ότι, λόγω του προϋπολογισμού της, είναι η πιο ακριβή ινδική ταινία που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα.

Περισσότερα από τη στήλη: Κινηματογράφος

Κινηματογράφος

Χοακίν Φίνιξ: Ένας “Παράλογος άνθρωπος”

Έχεις παρακολουθήσει την επιλογή ταινιών που σου δίνεται από την ανανεωμένη πλατφόρμα του ERTFLIX; Σχεδόν…

Κινηματογράφος

Σινεμά κάτω από τα αστέρια στο Cine Σχολείο – Θανάσης Βέγγος

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος Αγίας Παρασκευής επιστρέφει το καλοκαίρι του 2025! Μετά από μία εξαιρετικά επιτυχημένη…

Κινηματογράφος

The Menu: Είναι τελικά αρκετό ένα απλό burger;

  To The Menu (2022) του Mark Mylod είναι μια σάτιρα που συνδυάζει μαύρη κωμωδία…

Κινηματογράφος

Οι Άγριες Μέρες μας: Ως πότε θα αλλάζουμε τον κόσμο;

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξέρεις την νέα ταινία του Βασίλη Κεκάτου, «Οι Άγριες Μέρες…

Κινηματογράφος

Identity: Ένα συναρπαστικό παζλ

Το Identity είναι αμερικανικό ψυχολογικό θρίλερ του 2003, σε σκηνοθεσία James Mangold και σενάριο Michael…

Κινηματογράφος

Float in Cinema – Το σινεμά βγαίνει στη θάλασσα!

Float in Cinema στην Αίγινα και το σινεμά βγαίνει στη θάλασσα! Ο Δήμος Αίγινας, σε…

Κινηματογράφος

Σινεμά και αυτοκίνητα: 10+1 ταινίες για σινεφίλ κάγκουρες

Με αφορμή την εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία του F1, επιστρέφουμε στις ταινίες που αξιοποίησαν με…