Οι νέες καλοκαιρινές κυκλοφορίες της Emily Henry από τις εκδόσεις Διόπτρα

Emily Henry

Πρόλογος

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ αγαπώ το καλοκαίρι. Επίσης, αγαπώ τις cute ιστορίες όπως λέει η φίλη μου η Κυριακή. Και τα βιβλία της Emily Henry είναι από τις πιο cute καλοκαιρινές ιστορίες. Και όλα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα. Εγώ δυστυχώς δεν τα έχω διαβάσει, ακόμη όμως θα τα ξεκινήσω τώρα που καλοκαιριάζει. Ποια είναι όμως αυτά τα καλοκαιρινά βιβλία της Emily Henry;

 

“Άνθρωποι που συναντάμε στις διακοπές” της Emily Henry

Διόπτρα
Πηγή: dioptra.gr 

Η αγαπημένη μου φίλη και συν-αρθρογράφος διάβασε πρώτη το «Άνθρωποι που συναντάμε στις διακοπές» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και το λάτρεψε. Και είμαι σίγουρη ότι θα το αγαπήσετε και εσείς.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

«Δύο αχώριστοι φίλοι
Η Πόπι και ο Άλεξ δεν έχουν τίποτα κοινό.
Εκείνη αγαπάει την περιπέτεια και δουλεύει ως ταξιδιωτική συντάκτρια με έδρα τη Νέα Υόρκη.
Εκείνος προτιμάει να κάθεται σπίτι με συντροφιά ένα καλό βιβλίο και είναι καθηγητής στο λύκειο της μικρής πόλης όπου μεγάλωσαν.
Και όμως, αυτοί οι δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι καταλαβαίνουν απόλυτα ο ένας τον άλλον.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Δέκα καλοκαιρινά ταξίδια
Όλα ξεκίνησαν την πρώτη τους χρονιά στο πανεπιστήμιο, όταν τυχαία έκαναν μαζί το ταξίδι της επιστροφής στο σπίτι για τις καλοκαιρινές διακοπές.
Έκτοτε και για μια δεκαετία, έχουν την παράδοση να περνούν μαζί μια περιπετειώδη εβδομάδα διακοπών.
Μέχρι που πριν από δύο χρόνια καταστράφηκαν τα πάντα… Από τότε δεν έχουν ξαναμιλήσει.

Μία τελευταία ευκαιρία να ερωτευτούν
Η Πόπι έχει όλα όσα είχε ποτέ θελήσει, αλλά παρ’ όλα αυτά νιώθει ένα κενό.
Η τελευταία φορά που ένιωσε αληθινά ευτυχισμένη ήταν δύο καλοκαίρια πριν, σε εκείνο το μοιραίο ταξίδι με τον Άλεξ. Και ας πήγαν στο τέλος όλα στραβά.
Με αυτή την αφορμή αποφασίζει να παρακινήσει τον κολλητό της να κάνουν ένα ακόμα ταξίδι μαζί. Ως εκ θαύματος, εκείνος συμφωνεί.
Έχει μία εβδομάδα για να διορθώσει τα πάντα. Όμως πρώτα θα πρέπει να παραδεχθεί την αλήθεια στον ίδιο της τον εαυτό.

Τι θα μπορούσε να πάει στραβά;»

“Ανθρωποι που αγαπούν τα βιβλία” της Emily Henry

Emily Henry
Πηγή: dioptra.gr

Και εγώ είμαι από αυτούς που αγαπούν τα βιβλία. Η Emily Henry κατάφερε να γράψει μια όμορφη ιστορία για εμάς τις ρομαντικές ψυχές που αγαπάμε τα βιβλία. Όπως η φίλη μου η Κυριακή για παράδειγμα.

Διαβάστε επίσης  Η αποκαλυπτική «Νυχτερινή Αφροδίτη» της Δήμητρας Ιωάννου
Advertising

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

«Ένα καλοκαίρι. Δύο ορκισμένοι αντίπαλοι. Και μια ανατροπή που δεν είχαν φανταστεί.

Η ζωή της Νόρα Στίβενς είναι τα βιβλία.
Καθώς έχει διαβάσει πολλά, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι η κλασική ηρωίδα που συναντάμε στα μυθιστορήματα.
Δεν είναι απρόσμενα θαρραλέα, ούτε το κορίτσι που όλοι ονειρεύονται να έχουν, και σίγουρα δεν είναι γλυκιά, αθώα και ρομαντική.
Στην πραγματικότητα οι μόνοι άνθρωποι που τη βλέπουν σαν ηρωίδα είναι οι συγγραφείς πελάτες της, για τους οποίους κλείνει απίστευτες συμφωνίες, και η μικρή της αδελφή Λίμπι, που της έχει αδυναμία.

Για χάρη της συμφωνεί να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στο Σάνσαϊν Φολς, στη Βόρεια Καρολίνα.
Η Λίμπι έχει όνειρα για αυτό το ταξίδι.
Κυρίως πιστεύει ότι η Νόρα πρέπει να αρχίσει να συμπεριφέρεται λίγο πιο ανέμελα… πιο ρομαντικά.
Όμως, αντί για πικνίκ στην εξοχή ή τυχαίες συναντήσεις με κάποιο γοητευτικό επαρχιακό γιατρό ή έστω κάποιο φλερτ με τον μπάρμαν της τοπικής παμπ, η Νόρα συνέχεια συναντά τον Τσάρλι Λάστρα, έναν βιβλιομανή, φιλόδοξο και κάπως ιδιόρρυθμο επιμελητή βιβλίων.

Με μια πρώτη ματιά θα έλεγε κανείς ότι είναι μια όμορφη συγκυρία.
Μόνο που αυτοί οι δύο έχουν συναντηθεί πολλές φορές και στο παρελθόν, χωρίς να υπάρξει καμία σπίθα ανάμεσά τους.

Advertising

Βλέπετε, η Νόρα δεν είναι η ιδανική μυθιστορηματική ηρωίδα και ο Τσάρλι σίγουρα δεν είναι ο κλασικός ήρωας που συναντάμε στα βιβλία.
Αλλά, καθώς πέφτουν συνέχεια ο ένας πάνω στον άλλο –χάρη σε μια σειρά από τυχαίες συγκυρίες–, ανακαλύπτουν ότι καμιά φορά η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας δεν είναι τίποτε άλλο από μια καλοφτιαγμένη ιστορία.”

“Άνθρωποι που διαβάζουν στην παραλία” της Emily Henry

Emily Henry
Πηγή: dioptra.gr

Όλοι έχουμε διαβάσει φαντάζομαι στην παραλία. Πως θα περάσει η ώρα εξάλλου; Ειδικά ένα τόσο όμορφο μυθιστόρημα για δύο συγγραφείς οι οποίοι δεν έχουν έμπνευση; Θα το μάθετε αν το διαβάσετε.

Διαβάστε επίσης  Πηνελόπη Κουρτζή: 10 βιβλία που έχουν γίνει ταινίες

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

“Ένα καλοκαίρι, δύο συγγραφείς χωρίς έμπνευση και ένα στοίχημα που θα τους κάνει να αναθεωρήσουν όλα όσα θεωρούσαν δεδομένα.

Μια συγγραφέας ρομαντικών βιβλίων που δεν πιστεύει πια στην αγάπη και ένας βραβευμένος συγγραφέας υψηλής λογοτεχνίας θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον χειρότερό τους εφιάλτη: την έλλειψη έμπνευσης!

Advertising

Ο Ογκάστους Έβερετ θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της γενιάς του.
Τα βιβλία της Τζένιουαρι Άντριους βρίσκονται στην κορυφή των best sellers.
Όσο εκείνη γράφει με δεξιοτεχνία για ευτυχισμένους έρωτες, εκείνος σκοτώνει όλους τους κεντρικούς χαρακτήρες σε μια σκηνή!
Είναι αντικειμενικά τα άκρως αντίθετα!

Για την ακρίβεια, το μόνο κοινό τους είναι ότι θα μένουν σε γειτονικά παραλιακά σπίτια για τους επόμενους τρεις μήνες: άφραγκοι, χωρίς να μπορούν να βρουν έμπνευση για το επόμενό τους βιβλίο, με τις προθε­σμίες των εκδοτών να πλησιάζουν…

Ένα μουντό απόγευμα, πάνω στην απελπισία της στιγμής, θα βάλουν ένα αρκετά ριψοκίνδυνο στοίχημα: Ο Ογκάστους θα περάσει το υπόλοιπο καλοκαίρι του γράφοντας ένα βιβλίο με χαρούμενο τέλος και η Τζένιουαρι θα γράψει ένα βιβλίο που θα αποθεωθεί από τους κριτικούς λογοτεχνίας.

Η Τζένιουαρι θα μυήσει τον Ογκάστους στη ρομαντική λογοτεχνία και θα τον βοηθήσει να βρει έμπνευση μέσα από εκδρομές σε κινηματογραφικά τοπία.
Αντίστοιχα, υπό την καθοδήγηση του Ογκάστους, θα πάρει συνεντεύξεις από τα επιζώντα μέλη μιας αίρεσης.

Advertising

Οι κανόνες είναι απλοί: όποιος πουλήσει πρώτος το βιβλίο του, κερδίζει.
Το βιβλίο αυτό δεν είναι μια ακόμα ιστορία αγάπης… Ή μήπως είναι τελικά;”

Επίλογος

Ό,τι και να αποφασίσετε να διαβάσετε οι εκδόσεις Διόπτρα σας καλύπτουν. Εμένα σίγουρα πάντως κάλυψαν τις καλοκαιρινές μου διακοπές.

Διαβάστε επίσης  Η ώρα στον κόσμο είναι πέντε: Και είναι τρομακτικά εφιαλτική

Είμαι καθηγήτρια μουσικής. Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να διαβάζω. Λατρεύω τα ταξίδια. Κοιτώνας στο Hogwarts: Gryffindor. Αγαπημένο χρώμα: Οποιαδήποτε απόχρωση του μωβ.
Τυχερό νούμερο: 8.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

SECRET MOVIE NIGHTS στα Village Cinemas!

Τα Village Cinemas διοργανώνουν τις «Secret Movie Nights», όπου οι

Θεραπεία διαταραχής μετατραυματικού στρες

Θεραπεία διαταραχής μετατραυματικού στρες Ποια είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία