Τα social media έχουν καταστρέψει τις ανθρώπινες σχέσεις

social media
Πηγή εικόνας: Pexels.com

Τα social media, αν και είναι ένα επίτευγμα της σύγχρονης τεχνολογίας, έχουν καταστρέψει τις ανθρώπινες σχέσεις. Έχουν καταντήσει ένα όπλο στο κυνήγι της κοινωνικής αποδοχής και καταξίωσης.

Ζούμε στην εποχή, όπου αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους ως προφίλ στα social media.  Εάν δεν μας αρέσει αυτό που βλέπουμε, απλά σκρολάρουμε στο επόμενο προφίλ μέχρι να βρούμε κάτι που μας ενδιαφέρει. Έχουμε ξεχάσει ότι πίσω από τα προφίλ βρίσκονται άνθρωποι με διαφορετικά όνειρα, αδυναμίες και προτερήματα.

Αναζητούμε το τέλειο, γιατί τέλειο θεωρείται το προφίλ του καθενός στα social media. Τα social media έχουν καλλιεργήσει το φαίνεσθαι στην κοινωνία. Και δυστυχώς, το φαίνεσθαι έχει καταντήσει το κριτήριο επιλογής φίλων και συντρόφων.

Κρίνουμε τους ανθρώπους με βάση όχι τον χαρακτήρα τους ή τις πράξεις τους, αλλά με τον αριθμό των followers που έχουν σε μία σελίδα στο Instagram!

Η κοινωνία αντιμετωπίζει μία επιδημία ναρκισσισμού με ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η ανάγκη για προβολή έχει διογκώσει τον εγωκεντρισμό. Ο καθένας πλέον θεωρεί τον εαυτό του τον καλύτερο ή τον άριστο. Φυσικά, ούτε λόγος για την αυτοκριτική…

Advertisements
Ad 14

Η συλλογικότητα έχει χαθεί και ζούμε πλέον στην κοινωνία του απόλυτου ατομισμού. Ο καθένας κοιτάζει πως θα υπερπροβάλλει τον εαυτό του, για να κερδίσει την μέγιστη αποδοχή. Η ανασφάλεια και η χαμηλή αυτοπεποίθηση ”θερίζουν”.

Σύμφωνα με νεότερες έρευνες, ο εθισμός των millenials στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγκρίνεται με τον εθισμό στο αλκοόλ ή στον τζόγο. Σε πρόσφατη έρευνα 24% των ερωτηθέντων απάντησε ότι προτιμά να περάσει τον χρόνο του στο Instagram παρά να βγει έξω!

Διαβάστε επίσης  Η προδοσία από φίλο είναι δυο φορές προδοσία

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν καταστρέψει και τον έρωτα. Η ”μηχανοποίηση” του έρωτα και του σεξ είναι πραγματικότητα. Έχει χαθεί η επαφή μεταξύ των φύλων και έχει αντικατασταθεί από ψηφιακές αναζητήσεις. Έχουν περάσει οι εποχές που περίμενες τον έρωτα στο μπαράκι της γειτονιάς. Σήμερα, κάθεσαι στον καναπέ σου χαζεύοντας προφίλ στο Tinder.

Και το αποτέλεσμα: αποξένωση, ανασφάλεια και άγχος…

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Το Σύνταγμα της Επιδαύρου

Το Σύνταγμα της Επιδαύρου

Τον Δεκέμβριο του 1821 οι πρωταγωνιστές της επανάστασης και ο
Colourful Eyeliner

Colourful Eyeliner: Το απόλυτο καλοκαιρινό look

Colourful Eyeliner η απόλυτη τάση για εσένα που θες