Αναζητώντας συγκέντρωση μέσα στο Μάιο

συγκέντρωση
Πηγή εικόνας: Instagram

Αναζητώντας συγκέντρωση μέσα στο Μάιο.

Η συγκέντρωση σε μηδενικά επίπεδα και η ανάγκη για περιπλάνηση σε δρόμους και σε μονοπάτια του μυαλού και της καρδιάς μας που θυμίζουν ελευθερία. Δίχως αμφιβολία αναπολούμε όλοι μας το καλοκαίρι και αυτό μας κάνει να κοιτάζουμε φωτογραφίες από τις περσινές μας διακοπές και να σχεδιάζουμε τις φετινές. Ό,τι καλύτερο. Ο Μάιος είναι ο καλύτερος και ο καταλληλότερος μήνας για να οργανώσεις με χαρά και λαχτάρα τις φετινές σου διακοπές σε κάποιο νησί με φίλους ή και όχι, στο χωριό ή στο εξωτερικό, οπουδήποτε σε στέλνει η καρδιά σου. Η μοναδική συγκέντρωση.

Κάθεσαι παρέα με έναν δροσερό χυμό στη βεράντα σου ακούγοντας ταξιδιάρικη μουσική και ξέρεις πως κάτι έρχεται, κάτι όμορφο. Είναι πανέμορφο το συναίσθημα του να περιμένεις να έρθει κάτι, πόσο μάλλον αν αυτό το κάτι είναι το καλοκαιράκι. Δροσερά ρούχα και δέρματα που αρχίζουν να αναπνέουν ξανά. Αρχίζουμε και αναζητούμε προορισμούς. Προορισμούς που μπορούν να δώσουν αυτό ακριβώς που έχει ανάγκη ο καθένας από μας, διαφορετικές επιθυμίες και ανάγκες. Όλοι όμως με την ίδια ανυπομονησία και προσμονή. Ανυπομονούμε για εκείνη τη γαλήνη που μονάχα οι αυγουστιάτικες μέρες μπορούν να μας προσφέρουν. Τα νησιά πάντα πρωταγωνιστούν και οι συνήθεις διαμάχες και εντάσεις αρχίζουν για το ποιος προορισμός φαίνεται να συνδυάζει περισσότερα από κάποιον άλλο. Αλλά ακόμη και αυτές οι εντάσεις σε γεμίζουν χαρά και προσμονή για τον ερχομό της ομορφότερης εποχής. Πουθενά δεν φαίνεται να προβάλλει η συγκέντρωση. Θα τα καταφέρουμε, πάντα τα καταφέρνουμε.

Ηλιοβασιλέματα και απέραντες ώρες στη θάλασσα από το πρωί ως και το βράδυ παρέα με τους φίλους μας και τους αγαπημένους μας. Πόδια στην άμμο, αλλά η καρδιά και το μυαλό πετούν ψηλά στα σύννεφα. Εκείνη είναι η θέση του άλλωστε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η συγκέντρωση που ο ήχος των κυμάτων του προσφέρει απλόχερα. Για την ώρα κατεβάζουμε το τζάμι μας από το αυτοκίνητο ή ανοίγουμε την κουρτίνα μας. Δυναμώνουμε το κομμάτι εκείνο το δροσερό και ταξιδιάρικο που μόλις έβαλε το ραδιόφωνο και βυθιζόμαστε σε εκείνη την στιγμή. Στιγμή ανεκτίμητη που απαιτεί πλήρη αφοσίωση ανταμείβοντας με το παραπάνω. Εδώ η συγκέντρωση αποτελεί απαραίτητο στάδιο.

Διαβάστε επίσης  Οι τάσεις στα μαγιό για το φετινό καλοκαίρι

Και για εμάς που αγαπάμε την γαλήνη και την παιδικότητα του καλοκαιριού στο χωριό, οι μνήμες είναι ακόμη πιο έντονες. Χαρά και ηρεμία, που μονάχα ο τόπος του καθενός από μας προσφέρει. Αγάπη και έρωτας μαζί. Συγκέντρωση στο τότε, στο άλλοτε.

Κι όμως είναι ακόμα Μάιος, το ξέρω καλά πως δεν μπορείς να συγκεντρωθείς, για όλους είναι δύσκολο αλλά δεν χρειάζεται και απόλυτη συγκέντρωση η ζωή. Ειδικά όταν ονειρεύεσαι όλη την ώρα. Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου. Θέλει να ξεμυαλιστεί, γι’ αυτό δώσε του, λοιπόν, την ελευθερία αυτή, και όταν χορτάσει θα είναι πιο έτοιμος από πριν να εστιάσει σ’ αυτά τα πρέπει που όλους μας κυνηγάνε. Γιατί αυτή είναι η ζωή.

Μποέμικο και ρομαντικό πνεύμα με αγάπη για τα βιβλία,τα ταξίδια και τις βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Ανεξήγητη αγάπη για την φιλοσοφία.
"Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα:πως να ξαναγεννηθείς αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη"-Νίτσε

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αφιέρωμα στην συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου

Την συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου την γνωρίσαμε μέσα από το νέο
Ποιες είναι οι 5 τροφές που χαρίζουν καλή ψυχική υγεία

Ποιες είναι οι 5 τροφές για καλή ψυχική υγεία

Πολλές φορές η ζωή μας οδηγεί σε έντονο άγχος και