Η καλύτερη απάντηση είναι το αληθινό σου χαμόγελο

Τι ωραία που είναι η ζωή γεμάτη όμορφες στιγμές και χαμόγελα!  Ξυπνάς το πρωί με θετική διάθεση, ή τουλάχιστον με όση θετική διάθεση σου επιτρέπουν να έχεις αυτές οι μουντές μέρες του φθινοπώρου. Μια τέτοια μέρα είναι και η σημερινή, βροχερή, λίγο θλιβερή και πολύ συννεφιασμένη. Όμως ο αισιόδοξος άνθρωπος, «μασάει» από κάτι τέτοια; Όχι, βέβαια. Δε θα μας πτοήσει εμάς ο καιρός!

Αποφασίζεις λοιπόν, να αφήσεις το ζεστό κρεβατάκι σου, να σηκωθείς και να αδράξεις τη μέρα.

Αφού, λοιπόν, πιεις το καφεδάκι σου και ανοίξει λίγο το μάτι, ετοιμάζεσαι, γίνεσαι ένα κουκλί ζωγραφιστό και βγαίνεις από το σπίτι, για να πας στη δουλειά σου ή οπουδήποτε αλλού τελοσπάντων. Εκεί που περπατάς ανέμελος, χαρωπός, με γοργό βηματισμό (μην αργήσεις και στη δουλειά!), συναντάς ανθρώπους. Πολλούς ανθρώπους. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Τώρα εσύ αγαπητέ/ή φίλε/η θα μου πεις: «Ε, και;». Μάλιστα, θα αναρωτηθείς, που το πάω. Και με το δίκιο σου. Τώρα θα σου πω, πρόσεξε με.

Εκεί έξω, ο κόσμος είναι περίεργος. Κάποιοι είναι αδιάφοροι προς εσένα, με κάποιους ούτε που θα ασχοληθείς, άλλοι πάλι θα βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με εσένα και θα μπορέσεις να συνεννοηθείς με ευκολία, αλλά και ευχάριστα. Μη χαίρεσαι όμως, καθώς αυτή η τελευταία κατηγορία είναι σπάνια και οι άνθρωποι αυτοί είναι μετρημένοι.

Τώρα ερχόμαστε στους ανθρώπους που αποτελούν μια κατηγορία από μόνοι τους. Αυτοί που είναι γεμάτοι αρνητισμό, οι πικρόχολοι, οι ξινισμένοι, αυτοί που δεν ικανοποιούνται με τίποτα και με κανέναν. Αυτοί που δεν αντέχουν ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό. Θα κάνουν τα πάντα, για να βγάλουν τα κόμπλεξ τους και όλα τα συμπλέγματα κατωτερότητας, που κατά πάσα πιθανότητα νιώθουν, σε όλους τους υπόλοιπους που βρίσκονται γύρω τους. Θα σε μειώσουν και θα σε υποβαθμίσουν επί τούτου. Και η σκόπιμη κακία είναι ό,τι χειρότερο.

Διαβάστε επίσης  Ο πλούτος της απλότητας

Κάτι τέτοιο βίωσα και εγώ σήμερα. Ένα σχόλιο πικρόχολο, από έναν άνθρωπο που δε με γνωρίζει καλά – καλά. Το θέμα είναι, πως πιο παλιά θα το έπαιρνα κατάκαρδα, και θα το έφερνα βαρέως. Σήμερα, όμως, αυτό που έχω να πω σε αυτό το άτομο και σε κάθε άτομο από ‘δω και στο εξής είναι: Όχι γλυκέ μου/γλυκιά μου, δε θα μου χαλάσεις εσύ τη «ζαχαρένια» μου. Δε θα μου καταστρέψεις τη διάθεση, χωρίς λόγο και αιτία. Δε θα μου «ρουφήξεις» την ενέργεια μου, που με τόσο κόπο προσπαθώ να κρατάω σε θετικό πρόσημο, μόνο και μόνο για να με «σπρώξεις» στον ίδιο βούρκο που έχεις πατώσει εσύ.

Αγαπημένοι μου φίλοι, δεν αφήνουμε κανέναν να μας «ρίξει». Κανένας δε μπορεί, και δεν πρέπει, να ασκεί τέτοια δύναμη πάνω μας.

Η καλύτερη απάντηση σε όλους είναι ένα αληθινό, τεράστιο χαμόγελο, μέσα από τη ψυχή μας. Δεν είναι πάντα εύκολο αυτό, αλλά είναι το μόνο, που θα αφοπλίσει τους πάντες, ακόμα και τους πιο κακιασμένους. Και πιστέψτε με, δεν πρόκειται να επιχειρήσουν ποτέ ξανά να σας μειώσουν. Πολύ απλά, γιατί δε θα τολμούν πια.

Ζήσε|αγάπησε|χαμογέλα

Η ζωή είναι πολύ μικρή, για να είναι θλιβερή. 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μπόλλα - Παϊτίμ Στάτοβτσι

Στάτοβτσι και Αντιήρωες: μία σχέση μίσους με τον πρωταγωνιστή

Αντιήρωες στη σύγχρονη λογοτεχνία Όταν διαβάζεις ένα βιβλίο απ’ τις
πυρετός

Δάγκειος πυρετός και Κλιματική αλλάγη

, Ο δάγκειος πυρετός είναι ένας ιός που μεταδίδεται από