Μη περιμένεις την άνοιξη, δημιούργησε την!

Μη περιμένεις την άνοιξη, δημιούργησε την!«Μη περιμένεις την άνοιξη, δημιούργησε την», άκουσα να λέει κάποιος πρόσφατα.Θα το παρατήρησες κι εσύ ότι η άνοιξη είναι εδώ! Όχι δεν είναι ο Μάρτης που τη σηματοδότησε,αλλά ο ήλιος που έχει πια κάνει την εμφάνισή του και η όρεξή σου να κάτσεις έξω και να τον απολαύσεις.  Άραγε τι σημαίνει άνοιξη;Για μένα άνοιξη είναι ο νέος έρωτας που εμφανίζεται μέσα από τη μουντάδα του χειμώνα. Φέρει αυτή τη τρέλα και τη χαρά του καινούριου έρωτα που για χάρη του θες να τρέξεις στα λιβάδια με ξέπλεκα μαλλιά με τον ήλιο συνοδοιπόρο. Φυσικά ξεχνάς δουλειές, υποχρεώσεις και οτιδήποτε μπορεί να σε βαρύνει και να σε μελαγχολήσει. Η άνοιξη είναι χαρά, γέλιο και ανεμελιά.

Ίσως να σκεφτείς πως αυτά που λέω είναι κάπως ουτοπικά και δε βρίσκονται όλοι έτοιμοι για διάφορους λόγους να τα σκεφτούν ή να τα ζήσουν. Θα σου πω λοιπόν πως την άνοιξη τη δημιουργείς. Ακόμα κι αν γύρω σου υπάρχουν ανθισμένα λουλούδια και ήλιος αν εσύ δεν μπεις στο κλίμα,δε θα αλλάξει τίποτα. Τώρα αν εσύ έχεις κλειστεί στο καβούκι σου και ο ήλιος σε τρομάζει, είμαστε εμείς εδώ να κάνουμε όνειρα για αυτή την άνοιξη. Εγώ λοιπόν θα παρουσιάσω όσα σκέφτομαι με τον ερχομό της άνοιξης κι εσύ αν θες ( ελπίζω να καταφέρω να σε παρακινήσω να μπεις σε αυτό το ”χορό”) παίρνεις ιδέες και κάνεις τα δικά σου. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…

Η άνοιξη θα μπορούσε να σημαίνει ”ανοίγω”(όχι δεν είμαι τρελή, μη βιάζεσαι). Ανοίγω λοιπόν φτερά για να πετάξω από το χειμώνα στην άνοιξη,εκείνη την ηλιόλουστη κοπέλα που μυρίζει γύρο της η πλάση μυρίζει και ξαναγεννιέται.Πετάμε λοιπόν μακριά από οτιδήποτε μαύρο και άσχημο μας ψυχοπλακώνει και τρέχουμε προς τα όμορφα και ελπιδοφόρα. Εκείνα που θα γεμίσουν τη ψυχή μας φως και θα την αναστήσουν. Άλλωστε η άνοιξη συμβαδίζει και με την ανάσταση του Θεανθρώπου. Όπως αντιλαμβάνεσαι τίποτα δεν είναι τυχαίο.Ο Θεάνθρωπος αναστήθηκε, εσύ δε θα το προσπαθήσεις;

Διαβάστε επίσης  Μόλυβος: ο παράδεισος της Λέσβου

Η άνοιξη είναι πηγή έμπνευσης. Πόσα ποιήματα και τραγούδια έχουν γραφτεί με αφορμή αυτή την εποχή; Οίστρος λοιπόν για όλες τις καλλιτεχνικές ψυχές. Αν λοιπόν ανήκεις σε αυτή τη κατηγορία σου βρήκα πως να την εκμεταλλευτείς. Άνοιξη είναι δημιουργικότητα και παιχνίδι του μυαλού. Για σας που μπορείτε να αποτυπώσετε με κάποιο τρόπο αυτά τα παιχνίδια, μπορεί να είναι μια άκρως εκμεταλλεύσιμη εποχή.

Advertisements
Ad 14

Άνοιξη σημαίνει κοπάνα! Ναι όπως τα ακούς! Με τι ψυχή να πας στο μάθημα, στη δουλειά όταν έξω ο ήλιος λάμπει και η θάλασσα λαμπυρίζει; Ξαμοληθείτε λοιπόν στις ανθισμένες πλαγιές και στις ακροθαλασσιές και κάντε λίγο  τα στραβά μάτια  για τα υπόλοιπα.

Για εκείνους τους παράξενους ταξιδευτές, η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να πραγματοποιήσετε τα ταξίδια που ονειρεύεστε. Οι συνθήκες του καιρού είναι τέτοιες που διευκολύνουν τις εξορμήσεις χωρίς να κουβαλάς μαζί σου όλη τη ντουλάπα για να αντέξεις το κρύο, ούτε όμως ο ήλιος να σε καίει τόσο που να μη σου επιτρέπει τη περιπλάνηση.

Αυτή είναι μια μικρή γεύση για το πως μπορείς να  δημιουργήσεις την άνοιξη και να μη την περιμένεις. Πάρε το αυτοκίνητο, βάλε τη μουσική στο τέρμα και τρέξε δίπλα στη θάλασσα. Θα με θυμηθείς!

Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Πάτρα.Σπουδάζω στο τμήμα Φιλολογίας της Πάτρας.Πεισματάρα,ξεροκέφαλη και οξύθυμη .Υπέρμαχος των ανθρώπινων δικαιωμάτων,ο εθελοντισμός δεν βρίσκεται τυχαία στη ζωή μου.Η αρθρογραφία είναι το πάθος μου και το φάρμακο μου.Αγαπώ να παρατηρώ ό,τι συμβαίνει γύρω μου και να το αναλύω.Τι έχουν βαρεθεί οι δικοί μου άνθρωποι να ακούν από μένα; Μα ότι φυσικά όλα γίνονται για κάποιο λόγο!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Λιθουανία

Λιθουανία: Ταξιδεύουμε στην κορώνα της Βαλτικής

Προορισμός μας αυτή τη φορά είναι η Λιθουανία, η μεγαλύτερη

Ριπίδια: η σημασία και η χρήση τους στην αρχαία Ελλάδα

Τα ριπίδια στην αρχαία Ελλάδα, ή αλλιώς βεντάλιες, ήταν