Παιδί μου τώρα που θα πας στο σχολείο

σχολείοΠαιδί μου τώρα που θα πας στο σχολείο, έχω χρέος να σου υποδείξω μερικά πράγματα. Τα οποία όχι μόνο είναι σημαντικά για σένα, αλλά και για τα υπόλοιπα παιδάκια γύρω σου! Είναι σημαντικά  για την ασφάλεια σου, ή για να ξέρεις τι να προσέξεις και για να μην πληγώσεις άθελα σου ένα άλλο παιδάκι.

Ειλικρινά εύχομαι τα σχολικά σου χρόνια, να είναι τα καλύτερα. Εύχομαι μια ζωή να τα σκέφτεσαι με νοσταλγία, με αγάπη, γεμάτα όμορφες αναμνήσεις. Γιατί τα βιώματα που θα έχεις από αυτό, θα σε ακολουθούν για πάντα.

Θέλω να είσαι καλό παιδί, ποτέ να μη γελάσεις με ένα παιδάκι. Ποτέ να μη γελάσεις πάνω στο όποιο ελάττωμα έχει ένα παιδί.. Δεν έχεις αυτό το δικαίωμα. Κανένας μας δεν το έχει.

Όταν δεις στο σχολείο κάποιο παιδάκι, να κάθετε μόνο του, θέλω να πας κοντά του. Να το πιάσεις από το χέρι, και να το προσκαλέσεις να παίξετε μαζί. Μπορεί να είναι ντροπαλό, η φοβισμένο. Δείξε του ότι δεν είναι μόνο του. Έχει στο πλάι του τους συμμαθητές του.

Αν δεις ένα παιδάκι το οποίο δε μιλάει την ίδια γλωσσά με σένα, μην το κάνεις πέρα. Στο παιχνίδι δεν είναι απαραίτητο να μιλάς, θέλει απλά να παίζεται όλα τα  παιδάκια μαζί. Από όποια χώρα και αν είναι, ό,τι χρώμα και αν έχει…

Αν κάποιο παιδάκι στο σχολείο, δεν καταφέρει να κάνει κάτι που κάνατε εσείς, μη γελάσεις μαζί του. Μην το κοροϊδέψεις. Κάτσε δίπλα του και βοήθησε το. Δείξε του πως μπορεί να τα καταφέρει και εκείνο. Άλλωστε και εσύ δεν ήσουν στη θέση του κάποτε;

Διαβάστε επίσης  Πώς σπαταλάς τον χρόνο σου;

Αν κάποιο παιδάκι δεν έχει φαγητό στο ταπεράκι του, δώσε του το μισό από το δικό σου. Και εγώ να είσαι σίγουρος, ότι την επόμενη μέρα θα βάλω διπλή μερίδα. Ώστε να φτάσει και για τα δυο σας. Δεν είναι τόσο γλυκεία χειρονομία;

Είσαι τόσο αθώος εσύ και γενικά όλα τα παιδάκια. Αν όμως κάποιος σε ακουμπήσει σε περιοχές που δεν πρέπει, θέλω να ενημερώσεις τη δασκάλα σου και εμάς. Είμαστε πλάι σου, να σε ακούσουμε, ό,τι και αν θες να μας πεις. Και θα σε πιστέψουμε… Έχουμε μιλήσει άλλωστε για τον κανόνα του εσωρούχουΤο θυμάσαι, σωστά;

Θα έχεις στην τάξη σου παιδάκια από άλλες χώρες. Θέλω να τα αγκαλιάσεις, να τα κάνεις παρέα. Ποτέ μην πεις κάτι άσχημο για αυτά, γιατί μπορεί να τα πληγώσεις. Να θυμάσαι είμαστε όλοι μας ίσοι.

Θέλω να έχεις πάντα αυτό το χαμόγελο στα χείλη σου. Μην επιτρέψεις ποτέ σε κανέναν να στο πάρει. Να είσαι πάντα αυτό το ευαίσθητο και καλό αγόρι, που εμείς δημιουργήσαμε και μεγαλώσαμε.

Ποτέ και για κανέναν λόγο, μην μπεις σε αμάξι ξένου ανθρώπου. Ακόμα και αν σου πει, ότι εγώ τον έστειλα να σε πάρει από το σχολείο. Ότι είναι φίλος/φίλη με τη μαμά. Μόνο εγώ και ο μπαμπάς σου θα σε περνούμε από το σχολείο σου. Κανένας άλλος.

Αν πότε νοιώσεις την αίσθηση ότι πνίγεσαι, ότι νιώθεις άβολα. Αν ακούς την καρδούλα σου να χτυπάει δυνατά. Αν έχεις μουδιάσει σε όλο σου το κορμί. Αν νιώθεις πως αυτό που συμβαίνει δε σου αρέσει, ότι θέλεις να σταματήσει. Αν το στόμα σου πει τις λέξεις σταμάτα, όχι, δε θέλω. Αυτά είναι σημάδια τα οποία σου δείχνουν, πως δεν είναι σωστό αυτό που γίνεται.
Και θέλω καρδιά μου να μας το πεις αμέσως. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να σε προστατέψουμε. Μόνο έτσι μπορούμε να το σταματήσουμε. Θέλω να μας έχεις εμπιστοσύνη. Μην πιστέψεις την οποιαδήποτε απειλή, που θα ξεστομίσει το άτομο. Είναι όλα ψέμματα!

Διαβάστε επίσης  "Αν δεν καούμε εμείς, πώς θα γενούν τα σκοτάδια λάμψη;"

Σε αυτό το ταξίδι που ξεκινάς, ό,τι και να γίνει, εμείς θα είμαστε δίπλα σου. Δε θέλω να αμφιβάλλεις για αυτό. Στο υποσχεθήκαμε άλλωστε, από την πρώτη στιγμή που σε κρατήσαμε στην αγκαλιά μας. Όποτε μας χρειαστείς θα είμαστε εκεί. Μέχρι την τελευταία μας ανάσα.

Αν δεις ποτέ στο σχολείο παιδάκια να τα χτυπάνε, η να τα κοροϊδεύουν, να κάνουν οτιδήποτε άσχημο σε αυτά, μην κάτσεις με σταυρωμένα τα χέρια. Τρέξε γρήγορα να φωνάξεις τη δασκάλα. Μην κάνεις τα στραβά μάτια, μη συνεχίσεις το παιχνίδι σου. Κανε κάτι. Πάνε βοήθησε το, πες τους ότι αυτό που κάνουν δεν είναι σωστό.

στο σχολείο

Να συμπεριφέρεσαι στα αγοράκια και στα κοριτσάκια, όπως θα ήθελες να συμπεριφερθούν και σε σένα. Ποτέ να μην κάνεις κάτι που δεν πρέπει. Και να μάθεις  ότι το όχι σημαίνει όχι. Και σταματάς εκεί δεν το συνεχίζεις.

Θα μάθεις τόσα πολλά στο σχολείο, και θα έρχεσαι με τέτοια χαρά στο σπίτι. Θέλω να μου τα λες όλα. Πως πέρασες τι κάνατε, τι μάθατε. Θα κρέμομαι από τα χείλη σου καρδούλα μου. Ακόμα και αν κάτι σε πείραξε, κάτι δε σου άρεσε. Ακόμα και αν θες τη γνώμη μου για κάτι.

Δε με ενδιαφέρουν οι βαθμοί, οι επιβράβευση, τα μετάλλια. Αυτά περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Εμένα με νοιάζει πάνω από όλα να είσαι ένα κάλο και σωστό παιδί. Να ακούω να μου δίνουν συγχαρητήρια για το ήθος σου, τον χαρακτήρα σου, για τις πράξεις σου. Εκεί θα νοιώθω περήφανη για σένα. Και ας είσαι μαθητής του 12, ή του 14. Γιατί ο βαθμός είναι άπλα ένα νούμερο.

Διαβάστε επίσης  Να αγαπάτε, αξίζει! Από τη Χαρά Μ.

Να μην αμφιβάλεις ποτέ για την αξία σου. Και αν πότε αισθανθείς ότι αδίκησε, να διεκδικήσεις το δίκιο σου. Να απαιτήσεις αυτό που αξίζεις. Αξίζεις πολλά. Και δεν το καταλαβαίνουν η δεν το εκτιμάν όλοι.

Ανοίγεις τις φτερούγες σου καρδιά μου, για να πετάξεις σε ένα νέο κεφάλαιο της ζωής σου. Το οποίο είναι κάτι τόσο πρωτόγνωρο για σένα, αλλά και για μας. Θα σε δούμε να πεταρίζεις, σαν ένα μικρο σπουργίτι. Και εμείς θα σε καμαρώνουμε. Ανυπομονείς να πας σχολείο, κάθε μέρα το ίδιο με ρωτάς. Ανυπομονώ για αυτήν τη μέρα αλήθεια, και δακρύζουν τα μάτια μου από χαρά, από περηφάνια.

Θα είμαι πάντα δίπλα σου!Να σε στηρίζω,να σε εμπνέω,να σε καθοδηγώ όταν χάνεις τον δρόμο σου. Να σε προστατεύω και να σε αγαπάω με όλη μου την καρδιά! Θα είμαι δίπλα σου όχι μόνο όταν μου το ζητάς. Όχι μόνο όταν πρέπει… Είμαι δίπλα σου από την πρώτη σου ανάσα. Και θα είμαι δίπλα σου μέχρι την τελευταία μου αναπνοή!

Καλή σχολική χρονιά να έχεις ζωή μου. Θα είμαστε εκεί και εμείς. Οι πρώτοι θαυμαστές  σου. Σ’αγαπάμε μέχρι το φεγγάρι και πίσω!

Είμαι μαμά, σύζυγος και νοικοκυρά! Μαγειρεύω συνέχεια! Στον ελεύθερο μου χρόνο, γράφω τις σκέψεις μου σε άρθρα, και είμαι καλή σε αυτό. Δεν μασάω ποτέ τα λόγια μου, ούτε κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου. Συχνά κάνω ξεκαθάρισμα στο σπίτι μου αλλά και στην ζωή μου,

"Οι δοκιμασίες κάνουν τη ζωή ενδιαφέρουσα και η επιτυχία τους κάνουν τη ζωή να έχει νόημα" Joshua J. Marine

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος
Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Το παιδί ήρθε χωρίς manual! Τι κάνουμε; Η βιβλιοθήκη που