Τι είναι η ήρεμη ευτυχία;

7 Φεβρουαρίου 2024

Τι είναι η ήρεμη ευτυχία;

Ήρεμη ευτυχία. Την έχουμε ανάγκη; Μπορούμε να την κερδίσουμε; Λένε πως «η ευτυχία αγαπά τη σιωπή» υποδηλώνοντας ότι η ευτυχία μπορεί να βρεθεί σε ήσυχες στιγμές ικανοποίησης στη ζωή μας. Μπορεί να το έχεις ακούσει και υπό μεταφορική έννοια, η ηρεμία δεν βρίσκεται στα “πλούτη” αλλά στην “ήρεμη ψυχή”.

Το μυστικό της ήρεμης ευτυχίας κρύβεται πίσω από μια βαθιά ανάσα η οποία οδηγεί στη χαλάρωση, αργά βήματα αλλά σταθερά δίχως να ζεις μια ζωή στη βιασύνη. Να απολαμβάνεις τα μικρά πράγματα και τα “μικρά δώρα” της ζωής, να αποδεχθείς τον εαυτό σου και τις ανασφάλειες με τα ψεγάδια σου. Να μη βιάζεσαι και να διαχειρίζεσαι τις σκέψεις που σου δημιουργούν άγχος. Να παρατηθείς από τα “πρέπει” και να ηρεμήσεις τόσο τον εαυτό σου όσο και τους γύρω σου. Να κάνεις πράγματα ή να νιώθεις άνετα με τα πράγματα και τις στιγμές που βρίσκεσαι σε αυτήν ακριβώς την παρούσα στιγμή και να είσαι ευγνώμων γι’ αυτά. Να καταλαγιάσεις το μέσα σου. Η πραγματική σιωπηλή χαρά, η ήρεμη ευτυχία βρίσκεται στο εσωτερικό μας.

Ενίοτε η ευτυχία αποτελούσε ένα δίλημμα για πολλούς. Η ευτυχία είναι δική μας επιλογή ή χρειάζεται να ψάξουμε κάπου μέσα μας κι εκεί έξω για να τη βρούμε; Η ευτυχία αποτελεί επιλογή και αναζήτηση συγχρόνως, ίσως με την πιο δύσκολη να είναι αυτή η οποία γίνεται μέσα μας κι όχι τόσο έξω μας. Η ευτυχία δεν είναι κάτι το οποίο μπορείς να βάλεις μέσα σου, είναι κάτι το οποίο υπάρχει μέσα σου, είναι πάντα μέσα σου απλώς χρειάζεσαι λίγο χρόνο για να τη βρεις. Ίσως βέβαια να χρειαστείς και κάποια βοήθεια για να το κάνεις. Κάποιον άλλον ή ακόμη και τον ίδιο σου τον εαυτό, σε μια καλύτερη εκδοχή του. Να βρεις αυτό που θέλεις να είσαι, να γίνεις αυτό που θέλεις να είσαι, να κάνεις πράγματα τα οποία σου αρέσουν χωρίς να χρειάζεσαι τη γνώμη ή την επιβεβαίωση των άλλων. Να δείξεις αγάπη, φροντίδα και σεβασμό στον εαυτό σου, όπως ακριβώς δείχνεις και στους γύρω σου. Να βάλεις προτεραιότητα εσένα και το πως νιώθεις. Αυτό εννοώ όταν λέω πως η ήρεμη ευτυχία είναι μέσα μας, αρκεί να την ανακαλύψεις.

Διαβάστε επίσης  Η ζώη που έρχεται
Advertisements
Ad 14

Θα κάνεις πάλι λάθη, πιθανώς τα ίδια που έκανες και στο παρελθόν. Τότε όμως έχοντας βρει την ευτυχία μέσα σου, έχοντας επιλέξει την ευτυχία θα έχεις βρει συνάμα και την αξία σου. Πράγματι, η ευτυχία έχει οδό και αριθμό. Στεγάζεται εκεί ακριβώς όπου βρίσκεσαι κι εσύ. Πολλές φορές νομίσουμε πως ζωή πάει να πει “θόρυβος” και “πυροτεχνήματα”, μα ζωή σημαίνει γαλήνη, ηρεμία, σταθερότητα. Η ήρεμη ευτυχία, όπως ακριβώς και η αγάπη, δεν είναι έτσι, είναι ήρεμη, βαθιά και συνεχής. Μια ήρεμη ζωή μας χαρίζει μια ευτυχισμένη ζωή…

Σύμφωνα με όσα σημαίνει η φάση της Σελήνης την ημέρα που γεννήθηκα, από πολύ μικρή έχω την ισχυρή επιθυμία να βοηθάω τους άλλους αλλά και την ελπίδα ότι θα συμβάλλω στο να γίνει ο κόσμος καλύτερος με τον οποιονδήποτε τρόπο. Θα μπορούσε κανείς να με περιγράψει ως μια αθεράπευτα ρομαντική εκδοχή σε ανάμειξη της Φοίβη Μπουφέι με τον Τσάντλερ Μπίνγκ. Ξεκίνησα τις σπουδές μου στη Δημοσιογραφία και Αρχισυνταξία το 2017, αρθρογραφώ, γράφω ρομαντικές ιστορίες και διαβάζω βιβλία από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

The Fall Guy

The Fall Guy: Ο κασκαντέρ που με αγάπησε

Στις αίθουσες έφτασε η νέα κωμωδία δράσης από τον σκηνοθέτη
Ύψιλον Θεσσαλονίκη

Ύψιλον: Ο Hot Προορισμός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το Ύψιλον, το “all day μαγαζί” στο κέντρο της πόλης