Επτά Ολυμπιονίκες κάτω των…15

Κι όμως, όσο περίεργο και αν φαίνεται, έχει γίνει! Νεαρά παιδιά έχουν καταφέρει να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μάλιστα να βγουν με μετάλλια κρεμασμένα στο στήθος. Ας γνωρίσουμε επτά ολυμπιονίκες κάτω των 15 ετών.

Δημήτριος Λούνδρας

Ξεκινάμε με τον Έλληνα Δημήτριο Λούνδρα, αθλητή γυμναστικής. Ο Λόυνδρας συμμετείχε στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896 σε ηλικία 10 ετών. Κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο με την ομάδα του και από τότε κρατάει το ρεκόρ του νεαρότερου Ολυμπιονίκη.

Luigina Giavotti, Ines Vercesi και Carla Marangoni

Επόμενες είναι 3 αθλήτριες από την ιταλική ομάδα γυμναστικής. Η ομάδα συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1928 και κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο. Η Luigina Giavotti  σε ηλικία 11 ετών και οι Ines  Vercesi και Carla Marangoni  σε ηλικία 12 ετών ήταν ανάμεσά τους.

Inge Sørensen

Η Inge Sørensen ήταν η δωδεκάχρονη Δανή αθλήτρια που έδωσε το παρόν στους Αγώνες του 1936. Συμμετείχε στο αγώνισμα των 200 μέτρων πρόσθιου του υγρού στίβου, όπου και κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο.

Donna Elizabeth de Varona

Η Donna Elizabeth de Varona ήταν Αμερικανίδα κολυμβήτρια που συμμετείχε στα 4Χ100 ελεύθερο στυλ κολύμβησης στους Ολυμπιακούς του 1960. Η ομάδα στα τελικά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με την Donna Elizabeth να είναι μόλις 13 ετών.

Kim Yun-Mi

Η Kim Yun-Mi είναι η νεαρότερη Ολυμπιονίκης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Αγωνίστηκε το 1994 σε ηλικία 13 ετών στο αγώνισμα των 3.000 μέτρων speed skating, εκπροσωπώντας τη Νότια Κορέα. Τότε κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο της νεαρότερης χειμερινής ολυμπιονίκη.

Dominique Moceanu

Η Dominique Moceanu συμμετείχε με την ομάδα ενόργανης γυμναστικής των Ηνωμένων Πολιτειών στους Ολυμπιακούς του 1996. Η δεκατετράχρονη αθλήτρια, μέσα απο την προσπάθειά της, συνέβαλε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου της ομάδας της και έγινε η νεαρότερη αθλήτρια γυμναστικής που κέρδισε χρυσό.

Διαβάστε επίσης  And the winner is...Athens!!!

Tara Lipinski

Η Tara Lipinski είναι Αμερικανίδα αθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ. Συμμετείχε στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1998 όπου και κέρδισε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο ατομικό γυναικών.

 

 

Εκολλαπτόμενη τοπογράφος μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης. Μου αρέσει να ζωγραφίζω και να πίνω τον καφέ μου μέτριο. Αν με ψαχνεις θα είμαι στο γυμναστήριο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας...

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας…

Ας πάρουμε μια ανάσα. Ας αφιερώσουμε και λίγο χρόνο σε
Πήλιο

Πήλιο: Ένα Σαββατοκύριακο στα παραμυθένια χωριά του

Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων, το θέρετρο των θεών του