Εθνικά αθλήματα ανά τον κόσμο

Σε αρκετές χώρες έχουν αναπτυχθεί αθλήματα τα οποία χαρακτηρίζονται ως εθνικά. Τα εθνικά αθλήματα έχουν ως γνώρισμα τον αναπόσπαστο δεσμό τους με την κουλτούρα της χώρας από την οποία προέρχονται καθώς και την δημοφιλία τους σε αυτήν. Ας γνωρίσουμε κάποια από αυτά.

Σούμο

Το σούμο προέρχεται από την Ιαπωνία και αποτελεί το εθνικό άθλημα της χώρας. Είναι μια μορφή αγωνιστικής πάλης κατά την οποία  ο ένας παλαιστής προσπαθεί να σπρώξει τον άλλον εκτός αγωνιστικού χώρου ή να τον κάνει να ακουμπίσει το έδαφος με κάποιο άλλο μέρος του σώματος πέραν των πελμάτων. Ο τρόπος ζωής των αθλητών επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις υπαγορεύσεις του αθλήματος.

Καποέιρα

Η καποέιρα είναι βραζιλιάνικη πολεμική τέχνη που συνδυάζει χορευτικές κινήσεις, στοιχεία ακροβατικής γυμναστικής και μουσική. Αναπτύχθηκε από αφρικανούς σκλάβους στη βραζιλία κατά την αποικιοκρατία. Η καποέιρα έχει δύο κύρια είδη, το “τοπικό” και το “Ανγκόλα”. Υπάρχουν διάφορα στυλ παιχνιδιού καποέιρα.

Ροντέο

Το ροντέο είναι το εθνικό σπορ της Χιλής και διαφέρει από το ροντέο που συναντάμε στη βόρεια Αμερική. Δύο ιππείς, που αποτελούν μια ομάδα, τρέχουν γύρω από μια αρένα και προσπαθούν να σταματήσουν ένα νεαρό  βόδι. To άθλημα είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στις αγροτικές περιοχές της χώρας. Στη σημερινή του μορφή ρυθμίζεται από αυστηρούς κανόνες όσον αφορά τα άλογα και τους καβαλάρηδες.

Πάτο

Το πάτο είναι το εθνικό άθλημα της Αργεντινής και η κυριολεκτική σημασία του είναι “πάπια”. Παίζεται από καβαλάρηδες πάνω σε άλογα και συνδυάζει στοιχεία του πόλο (άθλημα που επίσης παίζεται καβάλα σε άλογα) και του μπάσκετ. Στην προγενέστερη μορφή του χρησιμοποιούνταν μια… πάπια αντί για μπάλα στο καλάθι. Σήμερα, όμως, έχουν διαμορφωθεί νέοι κανόνες για το παιχνίδι και πλέον χρησιμοποιείται ειδική μπάλα.

Διαβάστε επίσης  Δείξε μου τον φίλο σου, να σου πω ποιός είσαι

 

Εκολλαπτόμενη τοπογράφος μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης. Μου αρέσει να ζωγραφίζω και να πίνω τον καφέ μου μέτριο. Αν με ψαχνεις θα είμαι στο γυμναστήριο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.