Μία…καλή κριτική για το Suicide Squad

Το Suicide Squad αναμενόταν με μεγάλη ανυπομονησία από τους θαυμαστές ταινιών με υπερήρωες γενικά αλλά και πιο συγκεκριμένα της DC. Φυσικό λοιπόν είναι να είναι ανεβασμένος ο πήχης για αυτήν την ταινία σε σύγκριση με όσες παλιότερες ταινίες έχουν βγει στον κινηματογράφο.

Η υπόθεση της ταινίας είναι ανατρεπτική. Η κυβερνητική πράκτορας Dr. Amanda Waller θα συγκεντρώσει την πιο επικίνδυνη ομάδα κακοποιών, οι οποίοι θα αναγκαστούν να εργαστούν ως όπλα της αμερικάνικης κυβέρνησης στην καταπολέμηση του κακού ως αντάλλαγμα μείωση της ποινής τους. Αν κάποιος από αυτούς επιχειρήσει να ξεφύγει, σκοτώνεται αμέσως. Μέλη της Suicide Squad ή Ομάδας Αυτοκτονίας είναι ορισμένοι από τους πιο εικονικούς και επικίνδυνους ήρωες της DC Comics, μεταξύ των οποίων, o Deadshot, o Captain Boomerang, η Harley Quinn, o Rick Flagg και ο Killer Croc.

ceba46ed7c7cd79ac9d8670ea86cb41b6644604b95aac7927cde7e2655f97c19

Την ταινία σκηνοθετεί ο David Ayer, ο οποίος καταφέρνει να φέρει στην μεγάλη οθόνη αυτό που κατάφερε να κάνει και η Marvel: να φέρει στην επιφάνεια και να κάνει πρωταγωνιστές χαρακτήρες οι οποίοι σε άλλες ταινίες θα ήταν δευτεραγωνιστές. Με αυτό το τέχνασμα, ο David Ayer «παίζει» με τις έννοιες του καλού και του κακού, αφαιρώντας από την ταινία οποιονδήποτε χαρακτήρα θα έμοιαζε απλοϊκά καλός, ώστε να βγάλει ανθρωπισμό και συναισθήματα μέσα από ένα σύνολο ατόμων, ξεκάθαρα περιθωριοποιημένων, διαταραγμένων και, στερεοτυπικά μιλώντας, δακτυλοδεικτούμενων ως κινδύνων για την κοινωνία. Στην εισαγωγή της ταινίας δεν βουτάει αμέσως στο κεντρικό θέμα της ταινίας, αλλά αφήνει τους πρωταγωνιστές να συστηθούν παρουσιάζοντας στο κοινό την ιστορία όλων των μελών της ομάδας αυτοκτονίας και πώς κατέληξαν φυλακισμένοι.

Advertisements
Διαβάστε επίσης  Sir Ian Holm: Απεβίωσε ο αγαπημένος μας Μπίλμπο
Ad 14

Οι παραδοσιακοί κακοί γίνονται, λοιπόν, θύματα, πιόνια ενός ατόμου με όλους να κουβαλούν μια προσωπική ιστορία που παίζει τον ρόλο του αδύναμου σημείου τους. Δεσποτική είναι η παρουσία του Will Smith στον ρόλο του Deadshot, ο οποίος δέχεται να μπει στην ομάδα για να μπορεί να βλέπει την κόρη του έξω από την φυλακή και να της εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον. Η Margot Robbie έχει εύκολα την τρέλα που χρειαζόταν ο χαρακτήρας της Harley Quinn, ενώ ξεχωριστή περίπτωση όλης της ταινίας, ερμηνευτικά και δραματουργικά, είναι ο Joker, ο οποίος διαδραματίζεται από τον Jared Leto, κάτι καινούριο όσον αφορά τον ηθοποιό στο στυλ με το οποίο παίζει στην ταινία και γι’ αυτό τον λόγο δεν θα έπρεπε να συγκρίνεται με τους προγενέστερους ηθοποιούς που διαδραμάτισαν αυτό τον ρόλο (Jack Nicholson και Heath Ledger σε πρωτότυπο και Mark Hamill σε μεταγλώττιση). Αν και δεν έχει κεντρικό ρόλο στην ταινία και οι σκηνές στις οποίες εμφανίζεται είναι λίγες, εμφανίζεται ως απειλή για μια μελλοντική συνέχεια. Η περίπτωση του Joker είναι και η μοναδική στην οποία βλέπουμε ένα τόσο σημαντικό στοιχείο της ταινίας να υπάρχει κυρίως ως υπόσχεση.

giphy

Το Suicide Squad μπορεί να μην πετυχαίνει σε κάποια σημεία της ταινίας και να έχει αδυναμίες, ωστόσο έχει πολλά σημεία τα οποία θα αρέσουν σε έναν λάτρη ταινιών επιστημονικής φαντασίας με υπερήρωες ή αυτή την φορά «αντιήρωες». Η δράση είναι καταιγιστική σε πολλά σημεία, με σκηνές οι οποίες περιέχουν έξυπνο χιούμορ. Μία σκοτεινή, θορυβώδης, εντυπωσιακή αλλά και επιβλητική ταινία στα μέτρα του δυνατού όσο και αν ξεφεύγει σε κάποια σημεία. Το Suicide Squad είναι μια αρκετά χορταστική και ενδιαφέρουσα ταινία, η οποία ενώ είχε περαιτέρω δυνατότητες σε κάποια σημεία, στο τέλος μας αφήνει με την όρεξη για μία δεύτερη ταινία-sequel καθώς ουσιαστικά δεν τελειώνει, αλλά δημιουργεί την εισαγωγή της επόμενης, πιθανόν ταινίας. Μία ταινία που δεν πρέπει να χάσετε!

Διαβάστε επίσης  Joker: Το αριστούργημα της χρονιάς είναι εδώ

Γεννημένη στο Alderaan,η μαμά μου πέθανε στην γέννα, αφού προσπάθησε να την πνίξει ο μπαμπάς μου και ο πατέρας μου ήταν στρατηγός με την μεριά του κακού. Έχω έναν αδερφό,τον Luke, ο οποίος την είδε ασκητής και έχει φύγει. Ο άντρας μου πέθανε επειδή τον σκότωσε ο γιος μας, ο οποίος έχει ξεφύγει και αυτός και την έχει δει Darth Vader.

Με λένε Κωνσταντίνα,σπουδάζω στο τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, από το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να αποφοιτήσω και είμαι 20 χρονών. Οι αγαπημένες μου ταινίες είναι το Star Wars,νομίζω φάνηκε.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

βουνό ή θάλασσα;

Είσαι τύπος του υψομέτρου ή του υγρού στοιχείου;

Ο όρος διακοπές, ανεξαρτήτως διάρκειας, ορίζεται διαφορετικά για τον καθένα.
Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός