Ξεκίνησε το 24ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος !

Πηγή εικόνας: https://festivalfilmfrancophone.gr/

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος ξεκίνησε την Τρίτη 2 Απριλίου και θα διαρκέσει έως 10 Απριλίου 2024. Εχει καθιερωθεί σαν ένα ραντεβού του με το κοινό κάθε άνοιξη. Το Φεστιβάλ φέτος θα διεξαχθεί ταυτόχρονα  εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα, την Πάτρα, τα Χανιά, την Καβάλα και την Καστοριά.

Οι ελληνικές πάλεις που συμμετέχουν αποτελούν και τη διαδρομή που θα διασχίσει η Ολυμπιακή Φλόγα προσεχώς την Ελλάδα και στη συνέχεια τη Γαλλία, για να φτάσει στο Παρίσι όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες αυτό το καλοκαίρι. Η θεματική ενότητα της φετινής διοργάνωσης είναι αφιερωμένη στην πόλη του Παρισιού, για τον λόγο αυτό. Η ενότητα «Το Παρίσι χωρίς κλισέ», περιλαμβάνει 6 ταινίες, κλασικές και σύγχρονες,  κοινό θα έχει να ανακαλύψει ξανά αυτήν τη πόλη που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την 7η Τέχνη.

Η Ανώτατη Εθνική Σχολή ENS Louis-Lumière ανέλαβε αυτή την χρονιά την Λευκή κάρτα, για να αναδείξει την τέχνη του κινηματογράφου και την πόλη του Παρισιού. Από το 1926 η σχολή αυτή καταρτίζει τεχνικούς υψηλού επιπέδου στην υπηρεσία του ήχου και της εικόνας. Το πρόγραμμα της Λευκής Κάρτας περιλαμβάνει συναντήσεις, προβολές καθώς και, για πρώτη φορά στην ιστορία του Φεστιβάλ, μια έκθεση φωτογραφίας και ακρόαση ακουστικών έργων μυθοπλασίας και το έχουν επιμεληθεί οι συντελεστές της σχολής. Μέσα από αυτή την διοργάνωση διαφαίνονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά  της σχολής, το εύρος της τεχνογνωσίας που προσφέρει και τα ταλέντα που γεννά και διαμορφώνει επί έναν αιώνα.

Σκηνή από την ταινία «Σκοτώστε τον Βενσάν» στο διαγωνιστικό τμήμα του φετινού φεστιβάλ

Το πρόγραμμα της 24ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου έχει ανακοινωθεί και περιλαμβάνει 46 μεγάλου μήκους και 11 μικρού μήκους ταινίες. Επίσης θα παρακολουθήσουμε ταινίες από το Βέλγιο, τον Καναδά, το Λουξεμβούργο, την Ελβετία καθώς και μια ελληνογαλλική παραγωγή. Τα είδη που συμμετέχουν στο φεστιβάλ είναι από την κωμωδία μέχρι το δράμα, κοινωνικά, πολιτικά και ιστορικά, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της κοινωνίας μας και των ανθρώπινων σχέσεων. Το κοινό ψυχαγωγείται και προβληματίζεται.

Διαβάστε επίσης  Ο ερωτισμός στη μεγάλη οθόνη
Advertisements
Ad 14
Το θεώρημα της Μαργαρίτας

Όπως κάθε χρόνο, παρουσιάζονται οι πιο πρόσφατες κινηματογραφικές παραγωγές και δίνεται η ευκαιρία στους θεατές να συνομιλήσουν με πολλούς προσκεκλημένες και προσκεκλημένους σκηνοθέτριες και σκηνοθέτες, ηθοποιούς, διευθυντές και διευθύντριες φωτογραφίας ή ακόμα και με σπουδαστές κινηματογράφου!

Divertimento

Η φετινή έκδοση συνδιοργανώνεται με την Unifrance, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, με την υποστήριξη του Institut français (Paris) και το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη – Creative Europe – Media Desk Greece και σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας – ATHICFF, το φεστιβάλ Animasyros, την Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά, την Mooviereel,  καθώς και με τους Έλληνες διανομείς για το διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, One from the Heart, Rosebud, Cinobo, Weirdwave και Feelgood.

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου είναι μια καλή ευκαιρία για τους λάτρεις και μη, να ανακαλύψουν την ποικιλία της γαλλόφωνης κινηματογραφικής παραγωγής.

Με λένε Δήμητρα και είμαι φιλόλογος! Ακούω ραδιόφωνο κάθε πρωί, παρακολουθώ ταινίες και σειρές σχεδόν καθημερινά, μου αρέσουν τα ταξίδια και το διάβασμα και τώρα αρθρογραφώ εδώ!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

20 παράξενα γεγονότα από την ιστορία

Υπάρχουν κάποια ιστορικά γεγονότα που δεν είναι γνωστά σε όλους

Indie Films: Είναι overrated ο ανεξάρτητος κινηματογράφος;

Οι indie ταινίες, aka ο ανεξάρτητος κινηματογράφος, έχουν πολλά χαρακτηριστικά