Όταν η μετάλλαξη περνάει στον κινηματογράφο: 5 ταινίες

Μετάλλαξη και κινηματογράφος: Όταν κάποιος αναφέρει «γενετικές μεταλλάξεις», τι εννοεί στην πραγματικότητα; Εννοεί κάποιον που έχει ενισχυμένες τις ικανότητές του; Ή μήπως κάποιον που έχει γεννηθεί μαζί τους; Αποφασίσαμε να ανατρέξουμε σε μερικές από πιο τις κλασικές μεταλλάξεις του κινηματογράφου (τόσο γενετικές όσο και πειραματικές), που άφησαν το στίγμα τους και μας έκαναν να δούμε τον όρο μετάλλαξη με διαφορετική εντελώς οπτική.

1.Frankensteinμετάλλαξη

Το Frankenstein είναι μια από τις κορυφαίες ταινίες που ξεκίνησαν το είδος του τρόμου. Βασισμένη στο κλασικό βιβλίο της Mary Shelley, η ταινία αφηγείται την ιστορία του Dr Frankenstein, του οποίου ο μοναδικός στόχος είναι να χτίσει ένα σώμα που συγκεντρώνεται από νεκρά πτώματα και να το επαναφέρει στη ζωή. Αρκετά νοσηρή, ε; Spoiler alert: λειτουργεί. Ο Φρανκενστάιν αναδύεται και σπέρνει τον όλεθρο σε όλους εκείνους που βρίσκονται στα χέρια του. Αυτό είναι πραγματικά ένα από αυτά που πρέπει να δείτε κλασικά και σίγουρα έρχεται κάτω από τον τίτλο των πειραμάτων και του όρου μετάλλαξη.

2.Ex-Machinaμετάλλαξη

Η απίστευτα όμορφη μουσική και κινηματογραφία συνεργάζεται με αυτό το απίστευτο πρωτότυπο επιστημονικής φαντασίας. Ο Oscar Isaac πρωταγωνιστεί ως ο απομονωμένος CEO μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του Διαδικτύου στον κόσμο, ο οποίος προσκαλεί έναν τυχερό υπάλληλο, τον οποίο υποδύεται ο λαμπρός Domhnall Gleeson, να έρθει και να δει τι δουλεύει. Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας AI έχει μεταμοσχευθεί σε μια όμορφη γυναίκα ρομπότ που ονομάζεται Ava. Οι σχέσεις αυτών των τριών είναι συναρπαστικές και κάνουν ένα από τα πιο συναρπαστικά ψυχολογικά ταξίδια των τελευταίων ετών. Μια ταινία που συνδιάζει τη μετάλλαξη αλλά και την επιστημονική φαντασία σε θέματα γενετικών πειραμάτων.

Διαβάστε επίσης  10+1 ταινίες με κανίβαλους για τολμηρούς θεατές

3.X-Men: Apocalypseμετάλλαξη

Όταν μιλάμε για μεταλλαγμένους και μετάλλαξη, η αυτόματη απάντηση είναι να σκεφτούμε τους X-Men. Πρόκειται για μια ομάδα εξαιρετικά καταρτισμένων ανθρώπων με ικανότητες πέρα ​​από αυτές των απλών θνητών. Δυνάμεις όπως η τηλεπάθεια, η πτήση, η ικανότητα χειρισμού μετάλλων και η ικανότητα να εκτοξεύονται λέιζερ από τα μάτια τους απλώς ξύνουν την επιφάνεια. Το Apocalypse ήταν ο πρώτος μεταλλαγμένος στην ιστορία του πολιτισμού, που λατρεύτηκε ως Θεός από τους Αιγύπτιους και ένα από τα πιο ισχυρά όντα στη Γη. Ξυπνώντας χιλιάδες χρόνια αργότερα, ανακαλύπτει έναν κόσμο που δεν του αρέσει και στρατολογεί αρκετούς μεταλλαγμένους για να τον βοηθήσουν να καταστρέψει και να ξαναχτίσει τη Γη για να την κυβερνήσει όπως κρίνει κατάλληλο.

4.Blade Runner

Ένα φουτουριστικό νουάρ που παρακολουθεί έναν άνθρωπο που μπορεί να είναι ή να μην είναι άνθρωπος, το Blade Runner του Ridley Scott βλέπει τον χαρακτήρα του Harrison Ford, Rick Deckard, να συναντά κάθε είδους επιστημονικά τροποποιημένους ανθρώπους. Η έκδοση του 2019, παρουσιάζει ένα δυστοπικό κόσμο, όπου η υπόνοια για μετάλλαξη βάζει το στίγμα της σε αυτή την ταινία.

5.Jurassic Park

Ενώ οι ίδιοι οι δεινόσαυροι δεν είναι μεταλλαγμένοι, οι γενετικά τροποποιημένοι και διασταυρωμένοι δεινόσαυροι του Jurassic Park αξίζουν περισσότερο από την ετικέτα. Σε όλο αυτό το franchise, το κοινό βλέπει τους επιστήμονες να κάνουν το ίδιο λάθος ξανά και ξανά. Το Jurassic Park είναι αυτό που τα ξεκίνησε όλα.

Ονομάζομαι Θωμάς Αριστείδης και σπουδάζω στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαικών Σπουδών, στο ΠΑΜΑΚ. Αποφάσισα να ασχοληθώ ερασιτεχνικά με την αρθρογραφία και να γραψω για θεματα κινηματογράφου, μουσικής και πολιτισμού.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Στην εικόνα απεικονίζεται με μπλε γράμματα η φράση Help I'm A Fish, η οποία σχηματίζει ένα ψάρι. Το background της εικόνας είναι μαύρο.

Help! I’m A Fish: Βοήθεια! Είμαι Ψάρι

Help! I’m A Fish (Δανικά: Hjælp, jeg er en
Μπλιτς: Το επώδυνο κόστος των γερμανικών βομβαρδισμών

Μπλιτς: Το επώδυνο κόστος των γερμανικών βομβαρδισμών

Στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος μαινόταν, οι