
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνεχίζει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους με την ενότητα Kids Love Cinema, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες και αναμνήσεις. Την περασμένη Κυριακή(12/01) στις 12:00 μ.μ., η αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ γέμισε με γέλια και παιδικές φωνές, καθώς προβλήθηκε η αγαπημένη κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, «Αριστόγατες».
Η ταινία «Αριστόγατες», που πρωτοκυκλοφόρησε το 1970, αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας γατιών που ζει στο Παρίσι και κληρονομεί μια μεγάλη περιουσία από την ιδιοκτήτριά τους. Όταν ο φθονερός μπάτλερ -Έντγκαρ- αποφασίζει να τα απαγάγει για να κλέψει την κληρονομιά, οι γάτες ξεκινούν μια περιπέτεια γεμάτη περιπέτειες και ανατροπές. Η ταινία συνδυάζει τη γοητεία και την αθωότητα των κλασικών κινουμένων σχεδίων με μια αξέχαστη μουσική επένδυση, που περιλαμβάνει τραγούδια όπως το «Everybody Wants to Be a Cat».
Η προβολή της ταινίας είχε ένα ιδιαίτερο άρωμα νοσταλγίας, καθώς οι γονείς που μεγάλωσαν με αυτήν την ταινία είχαν την ευκαιρία να την ξαναδούν στη μεγάλη οθόνη, συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους. Η μαγεία του να ξαναγίνεσαι παιδί ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα, καθώς οι μικροί θεατές δεν δίστασαν να γελάσουν με την καρδιά τους και να σχολιάσουν δυνατά τις αγαπημένες τους σκηνές. Μερικοί μάλιστα δεν αντιστάθηκαν στον πειρασμό να τραγουδήσουν τα αγαπημένα soundtrack της ταινίας, μεταφέροντας τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους στους γύρω τους.
Η «Αριστόγατες» είναι μια ταινία που μας θυμίζει τη μαγεία του παραδοσιακού σκίτσου και των κινουμένων σχεδίων της εποχής της. Τα ζωντανά χρώματα, οι καλοσχεδιασμένοι χαρακτήρες και οι λεπτομέρειες σε κάθε καρέ αποπνέουν μια αίσθηση τέχνης που σπανίζει στις σημερινές ψηφιακές παραγωγές. Κάθε σκηνή είναι ένα μικρό έργο τέχνης, φτιαγμένο με μεράκι και αγάπη, κάτι που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους θεατές όλων των ηλικιών.
Η προβολή της animation ταινίας «Αριστόγατες» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης δεν ήταν απλώς μια ευκαιρία για ψυχαγωγία, αλλά και μια γέφυρα που ενώνει τις γενιές μέσα από τη διαχρονική μαγεία του κινηματογράφου. Για όσους βρέθηκαν στην αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ, αυτή η Κυριακή ήταν πράγματι ιδιαίτερη και αξέχαστη, γεμάτη χαμόγελα και παιδικές αναμνήσεις.
Το επόμενο ραντεβού του Kids Love Cinema είναι προγραμματισμένο για τις 19 Ιανουαρίου, με την προβολή της ταινίας «Ρατατούης». Μια ακόμα αγαπημένη ταινία της Disney-Pixar, που υπόσχεται να προσφέρει γέλιο, συγκίνηση και μια αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία για όλη την οικογένεια. Μην το χάσετε!