Οι “Αριστόγατες” της Disney ξαναζωντανεύουν στη μεγάλη οθόνη

Aristocats, 1970
Πηγή εικόνας: Pinterest

Όλοι θα ήθελαν να είναι γάτοι (“Everyone wants to be a cat”) κι αυτή απ’ ότι φαίνεται είναι μια επιθυμία που θα ξαναπασχολήσει σύντομα την κινηματογραφική κοινότητα και πιο συγκεκριμένα, το φανατικό κοινό των κλασικών ταινιών κινουμένων σχεδίων της Disney, αλλά και τους πιο εναλλακτικούς σινεφίλ, που βρίσκουν τους εαυτούς τους να έλκονται από την ιδέα του ριμέικ μιας κλασικής ταινίας, ασχέτως αν το εγχείρημα αυτό καταλήξει σε μια ακόμη επιτυχημένη εκδοχή της ίδιας ιστορίας ή μια παταγώδη αποτυχία ενός αγαπημένου κλασικού έργου. Με την Disney να έχει βάλει πλώρη για «ανακύκλωση» κι «ανανέωση» των κλασικών αρχείων της τα τελευταία χρόνια, οι «Αριστόγατες» (The Aristocats, 1970) αποτελούν την επόμενη επιλογή της σε μια λίστα με ριμέικ κλασικών animation, η οποία όλο και… μεγαλώνει. Ήταν επόμενο, σαφώς ˙ τα περισσότερα ριμέικ φάνηκαν να έχουν ιδιαίτερη αποδοχή απ’ το ευρύ κοινό στο box office.

Aristocats, 1970
Πηγή εικόνας: Pinterest

Μετά τα “Alice in Wonderland”, “Beauty and the Beast”, “Cinderella”, “The Lion king”, “Mulan”, “Aladdin” και το περσινό “Pinocchio”, τη λίστα των ριμέικ θα ακολουθήσει η κλασική παριζιάνικη ιστορία των τεσσάρων αριστοκρατικών αιλουροειδών (της μητέρας Δούκισσας και των τριών μικρών Μπερλιόζ, Μαρί και Τουλούζ), που απαγάγονται από τον μπάτλερ της πλούσιας σπιτονοικοκυράς τους, λόγω της άμεσης πρόσμειξής τους με την κληρονομιά της περιουσίας της, κι αναζητούν το δρόμο της επιστροφής στο σπίτι τους, με τη βοήθεια του αδέσποτου γάτου Thomas O’ Malley. Την εφαρμογή αυτού του απαιτητικού εγχειρήματος θα φέρει σε πέρας ο ντραμερ των Roots και βραβευμένος με Oscar σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ “Summer of Soul”, Ahmir “Questlove” Thompson, ο οποίος πέρα από τη σκηνοθεσία, θα αναλάβει μέρος της παραγωγής αλλά και τη μουσική επένδυση της ταινίας, γεγονός το οποίο αυξάνει τις προσδοκίες και την περιέργεια, για το πώς θα είναι η νέα εκδοχή των πλέον κλασικών κομματιών.

Διαβάστε επίσης  8 Ταινίες επιβίωσης με πραγματικούς... Survivors

Σύμφωνα με πηγές, η ταινία θα είναι «υβρίδιο» live-action με CGI animation, πράγμα το οποίο σημαίνει πρακτικά ότι θα συνδυάσει αληθινούς ηθοποιούς με στοιχεία CGI (όπως το πρόσφατο ριμέικ του “Lady and the tramp”). Τη διασκευή του σεναρίου έχουν αναλάβει οι Keith Bunin (σεναριογράφος του “Onward”) και Will Gluck (σκηνοθέτης του “Peter Rabbit”).

Aristocats remake poster
Πηγή εικόνας: YouTube

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στις εκδόσεις Pitchford, ο Questlove δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της πανδημίας του 2020, επέτρεψα στον 9χρονο εαυτό μου να βρει τη φωνή που δεν είχε βρει το 1980. Άρχισα να απολαμβάνω καθημερινά 1-2 ώρες ψυχαγωγίας με παλιά βιβλία, ταινίες, δίσκους, κλπ. Ως συνέπεια αυτού, κατέληξα να παρακολουθώ μεταμεσονύχτιες προβολές κλασικών ταινιών της Disney από την παιδική μου ηλικία. Οι «Αριστόγατες», ήταν μία από αυτές και δεδομένων των συνθηκών εγκλεισμού της καραντίνας, μου δόθηκε η δυνατότητα να βρω έμπνευση μέσα από την ταινία και να την δω με άλλο μάτι. Επιπλέον, η συγκεκριμένη, ήταν η προσπάθεια της μητέρας μου να με φέρει σε επαφή με τη τζαζ μουσική, όταν ήμουν παιδί. Δεν υπάρχει καλύτερη ανταμοιβή για έναν καλλιτέχνη από το να παίρνει κομμάτια του παρελθόντος του και να τα μεταμορφώνει σαν κομμάτια στο μέλλον του».

Advertisements
Ad 14

Ας θυμηθούμε τις κλασικές “Αριστόγατες” εδώ:

Πηγές: Athens Voice, Euronews.com

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βόρεια Ιταλία

Βόρεια Ιταλία: Ένα ταξίδι με άρωμα των Άλπεων

Στη Βόρεια Ιταλία υπάρχουν πολλές πόλεις και αξιοθέατα που δεν

Το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης στην Βουλγαρία

Το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης: Μία Ανασκόπηση της Κομμουνιστικής Περιόδου στη