Τα καλύτερα θερινά σινεμά της Αθήνας

Κάθε καλοκαίρι οι χειμερινές αίθουσες κλείνουν για να δώσουν την σειρά τους στα γραφικά θερινά σινεμά. Τα συστατικά για έναν καλό θερινό κινηματογράφο είναι ελάχιστα. Χαλίκι, καρέκλες σκηνοθέτη, μερικά τραπεζάκια και μια καλή ταινία αρκούν. Ταινίες πρώτης προβολής και όχι μόνο προσφέρονται απλόχερα στους θεατές που θέλουν να περάσουν διαφορετικά ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ. Η πόλη έρχεται ξανά πιο κοντά και οι ιστορίες ταξιδεύουν από γειτονιά σε γειτονιά. Εδώ θα δούμε πέντε θερινά σινεμά που γράφουν ιστορία κάθε καλοκαίρι.

Cine Παράδεισος, Κορυδαλλός

θερινά σινεμά
Πηγή εικόνας: documentonews.gr

Ο γνωστός σε όλους χειμερινός κινηματογράφος διαθέτει μια από τις ωραιότερες ταράτσες της πόλης. Εγκαινιάστηκε το 1989 από τον Ιταλό σκηνοθέτη Τζουζέπε Τορνατόρε (πρόκειται για τον δημιουργό της ομώνυμης ταινίας). Από τότε έχει ανακαινιστεί και διοργανώνει πολλές και διαφορετικές βραδιές. Από ταινίες πρώτης προβολής ως αφιερώματα σε σπουδαίους κινηματογραφιστές!

ΒΟΞ, Εξάρχεια

θερινά σινεμά
Πηγή εικόνας: moveitmag.gr

Είναι ένα από τα πιο παλιά θερινά σινεμά της Αθήνας. Το ΒΟΞ βρίσκεται πάνω στην πλατεία των Εξαρχείων και λειτουργεί από το 1938. Πρόκειται για μια ακόμη ταράτσα, γεμάτη με παλιού τύπου λαστιχένιες καρέκλες και εξαιρετικές επιλογές ταινιών. Ειδικεύεται κυρίως σε κλασσικά και σινεφίλ φιλμ, χωρίς να αποκλείει πάντως και πιο σύγχρονες επιλογές. Όπως και να έχει, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια.

ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ, Ταύρος

θερινά σινεμά
Πηγή εικόνας: moveitmag.gr

Βρίσκεται μέσα σε έναν πραγματικό πνεύμονα της πόλης, στο πάρκο Ηρώων. Το συγκεκριμένο θερινό σινεμά αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όλους τους Αθηναίους, αφού είναι εύκολα προσεγγίσιμο από παντού. Παλιότερα, λειτουργούσε επί της Πειραιώς προβάλλοντας κυρίως ελληνικές ταινίες. Το 1988 η παλιά Μασκώτ έδωσε την σκυτάλη στη νέα που λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

Διαβάστε επίσης  Ο υπέροχος Guillermo del Toro

Cine Paris, Πλάκα

θερινά σινεμά
Πηγή εικόνας: greekgastronomyguide.gr

Το συγκεκριμένο θερινό σινεμά άρχισε να λειτουργεί το μακρινό 1920. Εμπνευστής της ιδέας ήταν ένας κομμωτής που ζούσε για χρόνια στο Παρίσι. Διαθέτει μια από τις όμορφες θέες της πολύς, αφού η ταράτσα των προβολών βρίσκεται ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη. Στο φουαγιέ υπάρχουν αμέτρητες κινηματογραφικές αφίσες, ενώ το μπαρ προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων. Ο συγκεκριμένος κινηματογράφος κάνει εξαιρετικές επιλογές σύγχρονων και όχι μόνο ταινιών.

Σινέ Θησείον, Θησείο

θερινά σινεμά
Πηγή εικόνας: ert.gr

Βρίσκεται στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου και θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα θερινά σινεμά του πλανήτη. Στην σχετική λίστα του CNN που δημοσιεύτηκε το 2012 κατατάχθηκε πρώτο. Πρόκειται για έναν επίγειο καταπράσινο παράδεισο, που έχει επίσης θέα στον λόφο της Ακρόπολης. Τα ατού του είναι ξεκάθαρα η πράσινη φωτεινή επιγραφή και οι εκατοντάδες κόκκινες καρέκλες.

Με λένε Γιώργο και σπουδάζω στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με διάφορα καλλιτεχνικά πρότζεκτ και αρθρογραφώ. Επίσης, πηγαίνω σινεμά τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Μοναδικός μου σκοπός είναι να γράφω πράγματα που θα σου μείνουν!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι