The Last Voyage of the Demeter: Σε ρηχά νερά

The Last Voyage of the Demeter
Πηγή εικόνας: Vulture

To The Last Voyage of the Demeter είναι μία υπερφυσική ταινία τρόμου του 2023, με σκηνοθέτη τον Νορβηγό André Øvredal. Τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη τον γνωρίσαμε μέσα από τις ταινίες Troll Hunter, The Autopsy of Jane Doe και Tunnelen. Ακόμα, η ταινία είναι προσαρμοσμένη στο μυθιστόρημα του 1987 Dracula του Bram Stoker. Τέλος, κυκλοφόρησε κινηματογραφικά στις ΗΠΑ στις 11 Αυγούστου του 2023, ενώ απέσπασε από το κοινό μικτές κριτικές.

Υπόθεση

Το The Last Voyage of the Demeter λαμβάνει χώρα τον Αύγουστο του 1987. Το εμπορικό πλοίο Demeter πιάνει λιμάνι στο Βάρνα, με σκοπό να μεταφέρει κάποια κιβώτια στο Λονδίνο. Ένας γιατρός, ο Clemens, καταφέρνει να επιβιβαστεί ύστερα από ένα γεγονός, για να γίνει ένα πολύτιμο μέλος του πληρώματος. Στην διάρκεια του ταξιδιού θα εμφανιστεί μία μυστηριώδης φιγούρα και όταν θα ψάξουν στο θα βρουν μία γυναίκα σε μία από τις κούτες. Η γυναίκα είναι σχεδόν ζωντανή και ο γιατρός θα προσπαθήσει να της κάνει μετάγγιση αίματος, για να καταφέρει να συνέλθει.

Ένα βράδυ όλα τα ζώα σκοτώνονται και μία λαθρεπιβάτισσα, τους λέει την ιστορία για ένα πλάσμα με το όνομα Δράκουλας. Κατά την διάρκεια της νύχτας το σκοτεινό πλάσμα αρχίζει να κυνηγά το πλήρωμα, με αποτέλεσμα να δαγκώσει ένα μέλος του πληρώματος. Το υπόλοιπο πλήρωμα αποφασίζει να βυθίσει το πλοίο και να πνίξουν τον Δράκουλα, ώστε να μην φτάσει στο Λονδίνο και να σκοτώσει κόσμο. Μετά, από αρκετές μάχες του πληρώματος και του Δράκουλα ο Clemens καταλήγει στην στεριά σε ένα ταβερνάκι, με σιγουριά ότι το μοχθηρό τέρας είναι νεκρό. Στο τέλος, καθώς σχεδιάζει στο σημειωματάριο του, θα παρατηρήσει μία περίεργη φιγούρα να του χαμογελά..

Διαβάστε επίσης  To Leslie: Ερμηνεία καριέρας από την Andrea Riseborough
Advertisements
Ad 14
The Last Voyage of the Demeter
Πηγή εικόνας: IGN

Κριτική

Το δυνατότερο χαρτί της ταινίας είναι πραγματικά οι ερμηνείες των ηθοποιών. Με άλλα λόγια, οι παρουσίες των Corey Hawkins και Liam Cunningham είναι υπερβολικά καλές. Οι γνήσιες αντιδράσεις τρόμου και ο πανικός ζωγραφισμένος στα πρόσωπα τους, μεταδίδουν ρεαλιστικά την αγωνία και την ένταση πάνω στο πλοίο. Επίσης, αξιοσημείωτος είναι και ο ρόλος του μικρού Woody Norman, ενώ η απεικόνιση του Δράκουλα μοιάζει πραγματικά σαν να έχει βγει από τον χειρότερο εφιάλτη μας.

Δυστυχώς, ο André Øvredal στο The Last Voyage of the Demeter, δεν θα καταφέρει να κάνει την υπέρβαση. Ενώ έχει στα χέρια του το κατάλληλο υλικό για μία δυνατή κλειστοφοβική ταινία τρόμου, πέφτει σε αδικαιολόγητες σκηνοθετικές αφέλειες. Με άλλα λόγια, το επιβλητικό Demeter αλλάζει συνέχεια μέγεθος, για τις ανάγκες κάθε σκηνής. Ακόμα, οι δυνατότητες που δίνουν οι VFX Artists χωρίς το σωστό όραμα και αυτοέλεγχο, εκμηδενίζουν την αίσθηση μίας ανατριχιαστικής ατμόσφαιρας. Τέλος, υπάρχει μία επαναλαμβόμενη ροή και αρκετή μονοτονία, που είναι προσκολλημένη σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο.

Αξίζει να το δω;

Το The Last Voyage of the Demeter δυστυχώς πλέει σε πολύ ρηχά νερά. Δηλαδή, έχει όλο τα στοιχεία και τις προοπτικές για μία πολύ καλή ταινία τρόμου, αλλά το τελικό αποτέλεσμα μας απογοητεύει. Τα μόνα θετικά στην ταινία είναι τα υποκριτικά ταλέντα των ηθοποιών, τα οποία προφανώς δεν καταφέρνουν να “διασώσουν” την κατάσταση. Ειδικότερα, οι λάτρεις των horror σίγουρα μπορούν να βρουν καλύτερες επιλογές για μία βραδιά υπερφυσικού τρόμου.

Διαβάστε επίσης  Belfast και Αζόρ: Νέες ταινίες 27 Ιανουαρίου

Δείτε το τρέιλερ:

 

Ταινίες, ταινίες και πάλι ταινίες. Μόνος ή με παρέα. Από κωμωδία μέχρι σπλατεριά. Αγαπημένος ηθοποιός Denzel Washington. Αγαπημένη ταινία Μan on fire. Αγαπημένη ατάκα “What we do in life echoes in eternity.” – Maximus, “Gladiator”.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βρεφικά προιόντα Ελλάδα

Η ακρίβεια στα βρεφικά προιόντα, Γονείς και Παιδιά

Η ακρίβεια και η ασφάλεια των βρεφικών προϊόντων αποτελούν ζωτικά

Η βασίλισσα του τίποτα: Το κλείσιμο που αξίζουμε

Η Βασίλισσα του Τίποτα, το τρίτο και τελευταίο μέρος της