Θετική Ψυχολογία: ταινίες που θα στη διδάξουν

Είναι σημαντικό στην ζωή μας να έχουμε θετική ψυχολογία ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε όλες τις συνθήκες με αισιόδοξα. Δυστυχώς ο άνθρωπος έχει την τάση να τείνει προς τα αρνητικά. Ο Επίκτητος είχε πει “Ταράττει τους ανθρώπους ου τα πράγματα αλλά τα περί των πραγμάτων δόγματα”. Οι άνθρωποι ταράζονται όχι από αυτά που συμβαίνουν, άλλα από την άποψη τους για αυτά που θα συμβούν.

“Η δύναμη της θετικής σκέψης πολλές φορές δεν μπορεί να φανεί δυνατή μπροστά σε μία έντονα αρνητική σκέψη που τριβελίζει το μυαλό μας και μας θολώνει την πραγματικότητα αλλά και την αίσθηση του “ποιος είμαι”. Χρειάζεται να ορίσουμε τις θετικές μας σκέψεις πρωτοδύναμες και τις αρνητικές αδύναμες”

Η ζωή είναι αβέβαιη διότι δεν γνωρίζουμε πότε θα είναι η τελευταία μας φόρα, για αυτό ας ζήσουμε όπως θέλουμε εμείς. Ας αποβάλουμε όλοι, την αρνητική ενέργεια που έχουμε όπως: γνώμες του κόσμου, απόψεις φίλων, τοξικούς ανθρώπους, προκαταλήψεις, στερεότυπα, ηθική και ας ακούσουμε τα δικά μας πιστεύω.

Παρακάτω θα σας προσθέσω 7 ταινίες που θα σας δείξουν πως να βλέπετε θετικότερα την ζωή.


Ταινίες για Θετική Ψυχολογία – Η Λίστα

1.Peacefull Warrior

θετική ψυχολογία
Πηγή εικόνας: parentpreviews.com

Η εσωτερική δύναμη που κρύβει ο κάθε άνθρωπος μέσα του είναι κρυφή. Για να την ανακαλύψεις πρέπει να αλλάξεις τρόπο συμπεριφοράς. Να δεχτείς τον εαυτό σου, τις αδυναμίες σου και να αποκτήσεις αυτό-αντίληψη. Προσωπικά είναι η αγαπημένη μου ταινία καθώς μου δίδαξε πόσο σημαντική είναι ζωή και πόσο είναι ασήμαντη όταν ασχολείσαι με άσκοπες καταστάσεις. Είναι μια ταινία μάθησης και διδασκαλίας για όλους.

2.Χωρίς αντάλλαγμα (2000)

θετική ψυχολογία
Πηγή εικόνας: youtube.com

Το μυστικό της ζωής βρίσκεται εκεί ”χωρίς αντάλλαγμα” μην περιμένεις να πάρεις πίσω όσα έδωσες. Πρέπει να μάθουμε να δίνουμε χωρίς να επιζητούμε  να μας φερθούν όπως συμπεριφερθήκαμε εμείς. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει τον δικό τρόπο για να σου ανταποδώσει. Υπάρχουν και οι φόρες που κανείς δεν θα εκτιμήσει την προσπάθεια μας ακόμα και εμάς τους ίδιους.

Διαβάστε επίσης  Η απογοήτευση μπορεί να σε κάνει καλύτερο!

Όλοι η ιστορία της ταινίας είναι “Πως μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο”. Ο μικρός πρωταγωνιστής Τρέβορ ψάχνει να απαντήσει αυτό το ερώτημα καθώς ο καθηγητής του, τους το βάζει σαν εργασία. “Κάνε μια καλή πράξη χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση.”

3.The hours (2002)

θετική ψυχολογία
Πηγή εικόνας: decider.com

Μια ταινία βασισμένη στην γυναικά. Τρεις γυναίκες έχουν έναν κοινό στόχο να ψάξουν να βρουν το νόημα της ζωής τους  παλεύοντας με την ζωή, την κοινωνία ακόμα και με τον ίδιο τους τον εαυτό . Το νόημα της ταινίας βρίσκεται στην αφύπνιση και στην γυναικεία συνειδητοποίηση περί του κόσμου. Έντονο στοιχείο τις γυναικάς είναι η θετική ψυχολογία και πως επηρεάζει τον κόσμο της.

4.As good as it gets (1997)

θετική ψυχολογία
Πηγή εικόνας: rogerebert.com

Ο πρωταγωνιστής  πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή καθώς και η αντικοινωνική του συμπεριφορά προκαλεί προβλήματα στους γείτονες τους . Ένας άνθρωπος που του αρέσει η μοναχικότητα. Είναι αρκετά επιθετικός και απότομος προς τους άλλους. Έρχεται η στιγμή  όπου συνειδητοποιεί ότι αυτή η ζωή που κάνει δεν το ευχαριστεί και κάτι του λείπει για αυτό ξεκινάει και βλέπει πιο θετικά την ζωή και βελτιώνει την συμπεριφορά του.

Ακόμη μια ταινία που εμφανίζεται η συμπεριφορά της θετικής ψυχολογίας και πόσο επιδράει στην στάση σου και στα πιστεύω του.

5.Life is Beautiful (1997)

θετική ψυχολογία
Πηγή εικόνας: justwatch.com

Μια ταινία που σου διδάσκει την θετική ψυχολογία στην ζωή σου. Ένας πατέρας αντιμετωπίζει έντονα τον ρατσισμό για την θρησκεία του και ταυτόχρονα παλεύει για την οικογένεια του. Η δύναμη του είναι η οικογένεια του. Η ταινία αυτή είναι χαρακτηριστική για αυτά που βίωναν οι Εβραίοι στην εποχή του φασισμού.

6.The meaning of Life (1983)

Πηγή εικόνας: unionfilms.org

Κάποιες φόρες για να καταλάβεις την ζωή ίσως πρέπει να την δεις από την πλευρά της κωμωδίας. Αυτή η ταινία βασίζεται στην αστεία πλευρά των πραγμάτων της ζωής. Σου δείχνει πως είναι να βλέπεις την θετική ψυχολογία άλλα και την τρέλα. Περιγράφουν την ζωή από την γέννηση μέχρι τον θάνατο, όλα τα στάδια του ανθρώπου.

Διαβάστε επίσης  Θετική Ψυχολογία: Η σημασία της αυτοσυμπόνιας

7.Zoe (2018)

Πηγή εικόνας: movies.ie

Μια ταινία δίχως ταμπού καθώς σου δείχνει την έντονη αμφιθυμία που υπάρχει ανάμεσα στους ανθρώπους. Η μοναξιά και η επιθυμία που έχουμε για συντροφικότητα μας δημιουργεί να κάνουμε λάθος επιλογές στην ζωή μας. Είμαστε η κοινωνία του “γρήγορου και εφήμερου” καθώς οι κοινωνικοί παράγοντες επηρεάζουν τις σχέσεις μας ακόμα και εμάς του ίδιους. Η συγκεκριμένη ταινία έχει μια άρτια σκηνοθεσία, η μουσική είναι κατάλληλη. Φαίνεται ότι είναι μια ταινία καλοφτιαγμένη και προσεγμένη.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού τιμήθηκαν από την Εθνική
Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος