Unartist League (Ή αλλιώς: Η τριλογία που ξεκίνησε με τον Batman να ψάχνει το Superman και τους θεατές να ψάχνουν το στόρυ)

Τέλη Μαρτίου τρέχοντος έτους και τα πλήθη συνέρρεαν (ή έστω όσοι πήγαν στην πρεμιέρα και στις υπόλοιπες προβολές) για να απολαύσουν (για τρισεκατομμυριοστή φορά) το Σκοτεινό Ιππότη και (για εκατομμυριοστή φορά) τον Υπεράνθρωπο εξωγήινο. Σύμφωνα με εκτεταμένες μελέτες φυσιοδιφών του Αμερικάνικης Ένωσης Υψηλής Τέχνης (βλέπε Hollywood), το σενάριο έχει να κάνει με τον πολυλατρεμένο και χτυπημένο από τη μοίρα Batman (κατά κόσμο Bruce Wayne, ο λεφτάς) και τον αήττητο Superman (κατά κόσμο Clark Kent, ο λαμπρός δημoσιογράφος που ποτέ δεν καταφέραμε να τον δούμε να ασκεί λαμπρά το επάγγελμά του –μάλλον το φυλάει για το Πούλιτζερ). Ο μεν πρώτος απλός άνθρωπος επενδυμένος με 3000 στρώσεις καουτσούκ αναζητά μανιωδώς τον υπεράνθρωπο επενδυμένο με 3000 στρώσεις μυών για να τον αφανίσει από προσώπου γης. Αιτία; Ένα σύγχρονο πρόβλημα που ακόμη και ο Steven Hawking θα σήκωνε τα χέρια ψηλά (αν μπορούσε).

hr-max-steel-6-101950

O Batman βρίσκει το Superman, πολεμάνε για ένα τέταρτο (ή τόσο έχω την εντύπωση ότι διήρκεσε, ανάμεσα σε χασμουρητά και ολιγοδευτερόλεπτους power naps) και ο Batman (!) ενώ ετοιμάζεται να δώσει τη θανατηφόρο βολή (με τη βοήθεια ενός Κρυπτονίτη φυσικά) σταματάει γιατί ο Superman του εξομολογείται πως το όνομα της μητέρας του είναι Μάρθα (όπως και της πάλαι ποτέ πολυαγαπημένης και νυν πτώματος σε αποσύνθεση μητέρας του Batman). Και σε αυτό το σημείο, ακόμη οι ελάχιστοι θεατές που κατάφεραν να εντρυφήσουν στα βαθύτερα νοήματα της ταινίας, αποπροσανατολίζονται από τις βαθυστόχαστες, σχεδόν μαγικές, συγγραφικές δυνάμεις της ομάδας των Alex W., Rick Lewis και Lachlan R. και βυθίζονται πάλι στο χάος του εγκεφαλικού ληθάργου που αφενός η ακαταμάχητη ερμηνεία του Ben Affleck και η σκηνοθετική επιδεξιότητα του Zack Snyder επιφέρουν από το δέκατο έκτο λεπτό της ταινίας (όση ώρα δηλαδή χρειάζεται κατά μέσο όρο ένας θεατής για να καταβροχθίσει τα ποπκόρν). Αποτελέσμα; Η ταινία αποτελεί μια εισαγωγή στην περίφημη ομάδα «Justice League».

Διαβάστε επίσης  «Undergods»: Πρώτο trailer για το δυστοπικό sci-fi που ρίχνει ματιές στην ζοφερή μελλοντική Ευρώπη

Batman V. Superman: Dawn Of JusticeΗ νέα ταινία – sequel αναμένεται να «τινάξει στον αέρα» τα ταμεία των κινηματογραφικών αιθουσών (και ίσως τα μυαλά του κοσμάκη) από το Νοέμβριο του 2017. Στα ελάχιστα που γνωρίζουμε, Ben Affleck (o νέος Marlon α λα Godfather Brando) και o Henry Cavill (Alain με-τριπλάσια-γυμνασμένους-κοιλιακούς Delon) θα επανεμφανιστούν ασφαλώς υπό τις σοφές συμβουλές του αμίμητου Zack Snyder (το αντίβαρο του Francis Ford Coppola) μαζί με την Wonderwoman, το Flash και όλο το τρελό παρεάκι υπερηρώων που ο ποτέ-δεν-ησυχάζω Batman προσπαθεί να ενώσει για να σταματήσει μια για πάντα το κακό στη γη (μην επαναπαύεστε, η Paris Hilton θα εξακολουθεί να ζει). Ελπίζω η νέα αυτή ταινία να μας προσφέρει περισσότερη απόλαυση και λιγότερους προβληματισμούς (ή αρνητικές βαθμολογίες μαζί με κακεντρεχή και καυστικά σχόλια), καθώς το κοινό του 21ου αιώνα έχει ξεσηκωθεί και δεν μπορεί πια με μια αστραφτερή στολή ή μερικά ειδικά εφέ να εντυπωσιαστεί (ταπεινά συγγνώμη, κύριοι Burton και Reeve). Άτιμε Nolan που ανέβασες τον πήχη ψηλά!

Advertisements
Ad 14

P.S. Και καλή διασκέδαση!

Hey World! Νευροψυχολόγος εδώ που ανεπίσημα δηλώνει συγγραφέας, κριτικός τέχνης, μάγειρας, αστείος ίσως, με ιδιάζουσες ανησυχίες για την ανθρώπινη φυλή, η οποία ακόμη και στον 21ο αιώνα "σε αυτόν το κωλότοπο που λέγεται γη", εξακολουθεί να αποτελεί το πιο λαμπερό της μαργαριτάρι.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

L.A. Confidential

L.A. Confidential: Μια αψεγάδιστη noir ταινία

Το L.A. Confidential είναι μία νέο-νουαρ ταινία μυστηρίου του 1997,
all or nothing

All or Nothing: Το ακίβδηλο οικογενειακό δράμα του Mike Leigh

Το «All or Nothing» (ελληνιστί «Όλα ή Τίποτα») είναι ένα