Πάμε Παγκράτι, πάμε Αρbarόριζα

Το Παγκράτι έχει αναπτυχθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Η μίξη του χαλαρού με το κυριλάτο που γίνεται εδώ, λίγα χιλίομετρα μακριά από το Σύνταγμα, γοητεύει τους πάντες. Η πλατεία Βαρνάβα έχει λύσεις για ό,τι ψάχνεις. Ωστόσο, το μαγαζί για το οποίο γράφω σήμερα, η Αρbarόριζα, είναι στην πλατεία Πλαστήρα.

Είναι Παρσκεύη βράδυ και περιμένω το κλασσικό μήνυμα από τους φίλους μου: ” Απόψε πάμε Αρμπα;”. Η Αρbarόριζα είναι το μέρος για όλες τις παρέες και για συζητήσεις ανάλαφρου επιπέδου μέχρι και πολιτικών όλες τις ώρες.

Αρbarόριζα

Η Αρbarόριζα…

Ας ξεκινήσουμε με το όνομα του μαγαζιού. Προέρχεται από το αντίστοιχο φυτό της αρμπαρόριζας, erba + roza σημαίνει στα ιταλικά χόρτο ρόδινου χρώματος. Χρώματα, ιδαίτερος φωτισμός, ευρείες τζαμαρίες, τραπεζαρίες για όσα άτομα θες, χαρούμενη μουσική και cozy bar χαρακτηρίζουν το μαγαζί. Μην ξεχάσω το μπαλκονάκι, ταιριαστό στο καλοκαίρι.

Advertisements
Ad 14
Αρbarόριζα
πηγή: NouPou

Είναι λοιπόν πρωί. Η Αρbarόριζα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία σε  γλυκό και αλμυρό brunch από τις 9.00 μέχρι τις 15.00, όπως pancakes και ομελέτες. Το μεσημέρι θεωρώ πως ενδύκνειται για πίτσα, ή για ούζο και μεζεδάκια… It’s up to you! Το απόγευμα είναι θεωρώ το ιδανικό μέρος για καφέ και επιτραπέζια ώστε να γελάσεις με τους φίλους σου. Και σιγά σιγά βραδιάζει…

Η Αρbarόριζα είναι ό,τι πρέπει για μπύρα, με ή χωρίς αφρό και για cocktails. Γι’ αυτά εξάλλου έγινε γνωστή και αγαπητή, αφού έχουν ως αλκοόλ ελληνικά αποστάγματα. Η αρμπαρόριζα έχει την τιμητική της και ακολουθεί η μαστίχα. Οι τιμές των cocktails είναι προσιτές, αφού κυμαίνονται στα 5 με 7 ευρώ!

Διαβάστε επίσης  2ο Festival Παιδικού Bιβλίου από τον ΙΑΝΟ

Και η νύχτα στο Παγκράτι κυλάει… 

Αρbarόριζα

 

Πλατεία Πλαστήρα 10, Αθήνα 116 35

21 0701 9530

 

 

 

Με λένε Κατερίνα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Πριν 2 χρόνια έφυγα για σπουδές Χημείας στην Πάτρα. Αυτό με έκανε να θέλω να ανακαλύψω ακόμα περισσότερο την πόλη που γεννήθηκα. Προτιμώ να γράφω παρά να μιλάω...

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η κατάλυση του χρόνου

“Η κατάλυση του χρόνου” φέρει την πολιτική ανατροπή

Ο πολλά υποσχόμενος Μιχάλης Αλμπάτης, μετά την επιτυχία του βιβλίου

Σορτσάκια: Τα trend του καλοκαιριού

Στη λίστα καθώς μπήκε το καλοκαίρι, μπήκαν και τα σορτσάκια,