Τζάκι: Αγαπημένη γωνιά!

5 Δεκεμβρίου 2016

Τζάκι

Χειμώνας σημαίνει παρέα, ζεστασιά και ένα ποτήρι κρασί δίπλα στο τζάκι, όπου αποτελεί πάντα ένα σημείο αγαπημένο αυτή την εποχή, γι’ αυτό θα δείξουμε σήμερα πολλές διαφορετικές γωνίες έχοντας αυτό σαν βάση. Στόχος μου, μέσα από το σημερινό άρθρο, είναι να σας δώσω επιλογές για να αλλάξετε λίγο το σημείο του τζακιού στο σπίτι σας, γιατί μια αλλαγή, έστω και αν είναι μικρή, αλλάζει και τη δική μας ψυχολογία, κάτι που συχνά το έχουμε ανάγκη.

Αρχικά, έχουμε το κλασικό σπίτι όπου το τζάκι είναι κατά κύριο λόγο πέτρινο. Σ’ αυτή τη περίπτωση πρέπει να αποφεύγονται οι υπερβολές στα διακοσμητικά στοιχεία. Δυο πολυθρόνες στο αντίστοιχο ύφος, ένα ριχτάρι, που προσωπικά θα επέλεγα να είναι σε έντονο χρώμα αλλά ταυτόχρονα να δένει αρμονικά με το υπόλοιπο σπίτι, και τέλος, μερικά κεριά, γιατί όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα αγαπώ τα κεριά και τα προτιμώ, είναι αρκετά για να ολοκληρωθεί και αναβαθμιστεί το σημείο αυτό έχοντας παρέμβει ελάχιστα.

Τζάκι   Τζάκι

Advertisements
Ad 14

Μια αγαπημένη τάση είναι το τζάκι να βρίσκεται στη μέση του χώρου και να μη καλύπτεται από τοίχο σε κανένα σημείο του. Δεν ξέρω πόσο βολικό είναι και αν αντιμετωπίζει απώλειες στην αποδοτικότητα του, ξέρω όμως πως με έχει εντυπωσιάσει. Δημιουργείται σε πολλά σχήματα και τα υλικά του ποικίλουν επίσης, χαρίζοντας ένα μοναδικής καλαισθησίας  αποτέλεσμα χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω διακόσμηση ή οτιδήποτε να το πλαισιώνει. Θεωρώ, πως το ιδανικό είναι το σαλόνι που έχει ένα τέτοιο τζάκι να κρατά ένα μίνιμαλ χαρακτήρα ώστε να η προσοχή να στρέφεται αποκλειστικά σε αυτό διαφορετικά θ’ αλλοιωθεί το αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης  6 Rooftop Bars στην Αμερική

Τζάκι

Σπάνιο, αλλά πολύ ρομαντικό, είναι το τζάκι στο υπνοδωμάτιο. Το συναντάμε κυρίως σε ξενώνες,  αν όμως κάποιος έχει καταφέρει να το φτιάξει στο δικό του δωμάτιο πιστεύω πως έχει ήδη ανακαλύψει  την έννοια της «αγαπημένης γωνιάς». Αν και για πολλούς φαντάζει ουτοπικό, αποτελεί λόγο να μη σηκώνεσαι από το κρεβάτι ακόμη και αν πρέπει να πας στη δουλεία επειγόντως. Sυνδυάζεις την ξεκούραση και το απαραίτητο για τον χειμώνα χουχούλιασμα χωρίς καμία ενοχή. Σ’ αυτή την περίπτωση χρειάζεσαι μόνο μερικά μεγάλα μαξιλάρια κοντά στο τζάκι και απεριόριστο ελεύθερο χρόνο για να το απολαύσεις.

Τζάκι

Και μετά τα παραμυθένια δωμάτια γνωρίζουμε τα ενεργειακά τζάκια. Δεν θα αναφερθώ στα χρηστικά τους προτερήματα, γιατί λίγο πολύ τα γνωρίζετe ήδη, θα αναφέρω όμως, πως με τον κατάλληλο σχεδιασμό και τις  σωστές επιλογές μπορεί να δημιουργηθεί μια μοναδική κατασκευή. Δηλώνω μεγάλη φαν αυτού του αποτελέσματος γιατί είναι σαν να χτίζει κάποιος από την αρχή ένα μεγάλο κομμάτι του σαλονιού όπως ακριβώς του αρέσει προσθέτοντας και το τζάκι μαζί με όλες τις απολαβές από αυτό.

Αντιλαμβάνομαι ότι κάθε τύπος τζακιού έχει τη δική του ομορφιά και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και το ύφος στο σύνολο του σπιτιού αλλά τέτοιο αποτέλεσμα είναι πολύ δελεαστικό για να πεις όχι. Είτε θέλεις να επιτύχεις κάτι απλό είτε κάτι εντυπωσιακό μπορείς να το δημιουργήσεις και να έχεις πολλαπλό κέρδος ακριβώς έτσι όπως το έχεις φανταστεί.

Τζάκι

Ότι και να επιλέξετε φροντίστε αυτή η γωνία του σπιτιού να είναι το καταφύγιο σας, ο χειμώνας είναι ήδη εδώ και όλοι έχουν ανάγκη από ζεστασιά.

Είμαι η Ειρήνη και μου αρέσει να μοιράζομαι κάθε σκέψη που έχω, αυτός είναι και ο κύριος λόγος που γράφω ελπίζοντας οι δικές μου σκέψεις να είναι έμπνευση για σας.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

βουνό ή θάλασσα;

Είσαι τύπος του υψομέτρου ή του υγρού στοιχείου;

Ο όρος διακοπές, ανεξαρτήτως διάρκειας, ορίζεται διαφορετικά για τον καθένα.
Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός