‘Eνα ακόμη επιβλητικό κτίριο έρχεται στην Αθήνα

Σε απόσταση αναπνοής από το πολυβραβευμένο ΚΠΙ Σταύρος Νιάρχος ένα ακόμη επιβλητικό κτίριο έρχεται να προστεθεί στην περιοχή.

Η επιβλητική γειτονιά των εφοπλιστών

Σε μικρή απόσταση από το Ωνάσειο, όπως είναι γνωστό, ολοκληρώθηκε το εντυπωσιακό Κέντρο Πολιτισμού από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το οποίο ήδη βραβεύθηκε ως Global Best Project για το 2016 από το ENR. Στα επιβλητικά αυτά έργα που άφησαν πίσω τους οι Έλληνες εφοπλιστές που μεσουράνησαν τον 20ο αιώνα έρχεται να προστεθεί, μέσα στο 2017, αυτό του Γιάννη Αγγελικούση, του μεγαλύτερο ιδιώτη εφοπλιστή στον κόσμο σήμερα.

Το καινούργιο κτίριο γραφείων και διοίκησης της ναυτιλιακού ομίλου Anangel Maritime Group, περιλαμβάνει εκπαιδευτικό κέντρο, ναυτιλιακές υπηρεσίες και υπόγειο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης. Επίσης, περιλαμβάνει συμπληρωματικούς χώρους όπως Μουσείο, Βιβλιοθήκη, καφέ, γραφεία του Ιδρύματος, γυμναστήριο, αμφιθέατρο και χώρο εστίασης.

ΕΡΓΟ : Κτίριο γραφείων
ΠΕΡΙΟΧΗ : Καλλιθέα, Αττική
ΕΚΧΩΡΗΣΗ/ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ : AGEMAR Α.Ε
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ: SPARCH SAKELLARIDOU PAPANIKOLAOU ARCHITECTS
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ : πλήρη ανάπτυξη και διαχείρηση του έργου (DIMAND A.E)
ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟΣ (ΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΟΣ) ΧΩΡΟΣ : 13.350 τετ.μέτρα ανωδομή, 16.000 τετ.μέτρα υπόγειο
ΠΡΟ’Υ΄ΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ : 46.850.000 Eυρώ

Αντί να επιλέξει να δημιουργήσει τα νέα γραφεία της στο Σίτι του Λονδίνου, η Agemar επέμεινε ελληνικά και όπως φαίνεται από την εντυπωσιακή αεροφωτογραφία, συμβάλει και αυτή στην αναβάθμιση της αστικής εικόνας της Καλλιθέας στο συγκεκριμένο τμήμα της. Το κτήριο, που σύμφωνα με πληροφορίες θα παραδοθεί από την εταιρεία Dimand το προσεχές καλοκαίρ,ι θα συγκεντρώσει το σύνολο των υπηρεσιών του ομίλου Αγγελικούση. Παράλληλα, στην πολυόροφη εγκατάσταση, θα λειτουργεί εκπαιδευτικό κέντρο, μουσείο, βιβλιοθήκη, αμφιθέατρο καθώς και τα γραφεία του Ιδρύματος. Παράλληλα, για τους εργαζόμενους, θα παρέχονται υπηρεσίες όπως γυμναστήριο, εστιατόρια και καφέ.

Διαβάστε επίσης  Λευκός κήπος, μια διαφορετική πρόταση!
Advertisements
Ad 14

Το έργο, το οποίο αποτελεί μία επένδυση ύψους 47 εκατ. ευρώ, αγγίζει τα 30 χιλ. τ.μ. από τα οποία τα 16.000 αφορούν υπόγειους χώρους. Ο σχεδιασμός του κτιρίου πραγματοποιήθηκε από το γραφείο Sparch Sakellaridou/ Papanikolaou Architecs το οποίο έχει ήδη παρουσία στην λεωφόρο Συγγρού μέσω των κεντρικών γραφείων της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το 2017 η εταιρεία Dimand θα παραδώσει ένα μέρος από το μεγάλο project στις πρώην εγκαταστάσεις της Παπαστράτος στον Πειραιά, ενώ πρόσφατα προχώρησε στην ανακαίνιση του σπιτιού που έζησε ο Καζατζάκης στην Αθήνα.

Η Μαργαρίτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός και εργάζεται στην Αθήνα. Παθιάζεται με την Αρχιτεκτονική και τις τέχνες γενικότερα. Εκτονώνεται μέσω του Χορού και του Θεάτρου και λατρεύει να "μαθαίνει" περισσότερα και περισσότερα και περισσότερα...Χειρότεροι εχθροί της τα όρια και ο χρόνος.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βρεφικά προιόντα Ελλάδα

Η ακρίβεια στα βρεφικά προιόντα, Γονείς και Παιδιά

Η ακρίβεια και η ασφάλεια των βρεφικών προϊόντων αποτελούν ζωτικά

Η βασίλισσα του τίποτα: Το κλείσιμο που αξίζουμε

Η Βασίλισσα του Τίποτα, το τρίτο και τελευταίο μέρος της