Οι 10 πιο τρομακτικές γέφυρες στον κόσμο!

Ο πιο τολμηρός θα ανατρίχιαζε στην θέα αυτών των τεράστιων και καμιά φορά επικίνδυνων κατασκευών!

Αν πάσχετε από γεφυροφοβία ή υψοφοβία να σας προειδοποιήσω ότι παρακάτω θα δείτε εικόνες όπου δείχνουν ανθρώπους ή οχήματα πάνω σε μεγάλες και τρομακτικές γέφυρες σε τεράστιο υψόμετρο. Αν η απεικόνιση και μόνο των παραπάνω καταστάσεων σας ενοχλούν, δείτε: «Οι 10 ομορφότερες πόρτες του κόσμου», είναι πραγματικά πανέμορφες!

Εγώ προσωπικά όταν ακούω την λέξη «γέφυρα», σκέφτομαι την γέφυρα του Ρίου Αντιρρίου, που είναι μεγάλη, όμορφη και καθόλου τρομακτική. Μα δεν ισχύει το ίδιο για πολλές γέφυρες στον κόσμο. Οι άνθρωποι από πολύ παλιά προσπαθούσαν να ενώσουν τα κομμάτια της γης και με την πάροδο των χρόνων και την ανάπτυξη της τεχνολογίας, έγινε όλο και πιο εύκολο να ενώσουμε δύο μακρινά σημεία που για φυσικούς ή τεχνητούς λόγους απαιτούν την κατασκευή μιας γέφυρας.

Υπάρχουν όμως και γέφυρες που ο σκοπός τους δεν είναι να ενώσουν δύο μακρινά σημεία, αλλά να δημιουργήσουν ένα «δρόμο» σε αδιάβατα μέρη. Με μια τέτοια γέφυρα θα ήθελα να ξεκινήσουμε την αντίστροφη μέτρηση.

10. Zhangjiajie National Forest Park, Κίνα

Στην εικόνα βλέπουμε πολλούς ανθρώπους να περπατάνε πάνω σε πλατφόρμα αξιοθέατων στο Zhangjiajie National Forest Park, Hunan Province της Κίνας. Η απόσταση κατά μήκος είναι 100 μέτρα ενώ το φάρδος της γέφυρας είναι μόλις 1,6 μέτρα.

γέφυρες

Το βουνό αυτό λέγεται Tianmen και η γέφυρα βρίσκεται στα 4.600 πόδια ή 1.403 μέτρα και αν αυτό δεν είναι αρκετά τρομακτικό για εσάς, το γυάλινο πάτωμα μπορεί να σας κάνει να χάσετε την ισορροπία σας!

Διαβάστε επίσης  Κορυφαίοι του National Geographic: Annie Griffiths

γέφυρες

9. Eshima Ohashi, Ιαπωνία

Η γέφυρα στην Ιαπωνία με το όνομα Eshima Ohashi είναι η τρίτη μεγαλύτερη γέφυρα του είδους της στο κόσμο. Αυτός ο δρόμος- γέφυρα διπλής κυκλοφορίας, υψώνεται απότομα για να μπορούνε να περνάνε καράβια από κάτω της. Το φάρδος της είναι 11,4 μέτρα ενώ το μήκος της 1,7 χιλιόμετρα! Πέρα από το γεγονός ότι είναι ο χειρότερος εφιάλτης και για τον πιο σίγουρο οδηγό, θα έχει και μεγάλη διάρκεια!

γέφυρες

8. Zhangjiajie National Forest Park, Κίνα

Γυρνάμε πάλι πίσω στην Κίνα και στο ίδιο πάρκο (Zhangjiajie National Forest Park, Hunan Province) γιατί δεν τους έφτανε μία τρομακτική γέφυρα! Στο νούμερο 8, η γυάλινη γέφυρα «Glass suspension bridge» πάνω από το Grand Canyon του πάρκου.

γέφυρες

Ο λόγος που την θεωρώ πιο τρομακτική από την άλλη γέφυρα στο ίδιο πάρκο, είναι ότι είσαι στη μέση του πουθενά και το μόνο στήριγμά σου είναι η γέφυρα, ενώ στο νούμερο 10 έχεις δίπλα σου το βουνό. Μπορείς να σκαρφαλώσεις με κάποιο τρόπο!

γέφυρες

7. Capilano, North Vancouver, Καναδάς

Στην άλλη άκρη του κόσμου και συγκεκριμένα στον Καναδά, βρίσκεται η κρεμαστή γέφυρα Capilano, North Vancouver. Είναι 140 μέτρα σε μήκος και αιωρείται στα 70 μέτρα πάνω από το ποτάμι.

γέφυρες

6. Ghasa, Νεπάλ

Η κρεμαστή γέφυρα του Ghasa στο Νεπάλ είναι η μόνη γέφυρα σε αυτή την λίστα που κατασκευάστηκε για αγροτικά τοπικά ζώα. Έχει μήκος 1.100 μέτρα ενώ βρίσκεται 135 μέτρα πάνω από μια κοιλάδα του ποταμού.

γέφυρες

5. Titlis Cliff Walk, Engelberg, Ελβετία

Η γέφυρα Titlis Cliff Walk στο Engelberg της Ελβετίας κρέμεται στα 460 μέτρα πάνω από έναν παγετώνα στις Ελβετικές Άλπεις. Άνοιξε το 2012 και σύμφωνα με το The Daily Mail είναι η υψηλότερη κρεμαστή γέφυρα της Ευρώπης στα 2.745 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας.

Διαβάστε επίσης  Λουγκάνο: η ιταλική πόλη της Ελβετίας

γέφυρες

4. Aiguille du Midi, Γαλλία

Μπορεί οι μεγάλες κρεμαστές γέφυρες να φέρνουν ίλιγγο σε όποιον τις περνά, αλλά μπορεί μια μικρή γέφυρα που βρίσκεται στα 3.800 μέτρα (περίπου) πάνω από τις Γαλλικές Άλπεις να σας παραλύσει!

γέφυρες

Η γέφυρα αυτή βρίσκεται στο βουνό Aiguille du Midi στην Γαλλία και μπορείς να δεις όλες τις Γαλλικές, Ελβετικές και Ιταλικές Άλπεις με 360 μοίρες θέα.

γέφυρες

3. Ιαπωνία

Ήρθε η ώρα για μια γέφυρα μυστήριο. Κανείς δεν ξέρει ποιος δημιούργησε αυτές τις γέφυρες από κληματσίδες και βρίσκονται σε ένα από τα τρία «κρυφά» λιβάδια της Ιαπωνίας εκατοντάδες χρόνια.

γέφυρες

Τα κομμάτια ξύλου που έχουν στηθεί για να διασχίζεται η γέφυρα έχουν απόσταση μεταξύ τους 20 με 30 εκατοστά. Σαν να μην έφτανε αυτό, βρίσκεται 14 μέτρα πάνω από ένα ποτάμι και με κάθε βήμα κουνιέται όλη η γέφυρα!

γέφυρες

2. Kuandinsky, Ρωσία

Δεύτερη στη λίστα αυτή, η γέφυρα του Kuandinsky στη Ρωσία. Αυτή η γέφυρα είναι πραγματικά επικίνδυνη εφόσον εδώ και 30 χρόνια, που έχει χτιστεί, δεν έχει δεχτεί καμία επισκευή! Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους από τους οδηγούς και πολλές φορές πρέπει οι ίδιοι να επισκευάσουν τη διαδρομή για να περάσουν.

γέφυρες

γέφυρες

1. Hussaini-Borit, Πακιστάν

Η πιο επικίνδυνη γέφυρα στον κόσμο, άρα και η πιο τρομακτική, στο νούμερο ένα είναι η γέφυρα Hussaini-Borit που βρίσκεται στο βόρειο Πακιστάν.

Άλλη μια γέφυρα που δεν γνωρίζουμε ποιος την κατασκεύασε, πριν από πάρα πολλά χρόνια και φυσικά είναι κρεμαστή με λίγα σκοινιά και σανίδια!

γέφυρες

Από την πάροδο των χρόνων έχουν υποχωρήσει πολλά από τα σανίδια και αυτό κάνει την διέλευσή της πανδύσκολη, αν όχι ακατόρθωτη! Είναι ωστόσο η μοναδική πρόσβαση των ντόπιων στις μεγαλύτερες πόλεις της περιοχής. Επίσης, αποτελεί τουριστική ατραξιόν της περιοχής και πολλοί ριψοκίνδυνοι τουρίστες επιχειρούν να την διασχίσουν βλέποντάς το σαν μοναδική εμπειρία.

Διαβάστε επίσης  DIY: Τραπέζι από σημύδες

γέφυρες

Λίγα λόγια για μένα: σπουδάζω games programming στη SAE Creative Media College, είμαι αιγόκερως (για όσους ενδιαφέρονται και ασχολούνται με την αστρολογία), έχω πάρα πολλά hobby (πχ. ραπτική, κέντημα, πλέξιμο, δημιουργία κοσμημάτων, χειροτεχνίες γενικότερα..), μ'αρέσει να ασχολούμαι και με digital hobby (πχ. programming, 3d modeling/animation, logo design, photoshop creations..) και τέλος δεν σταματώ να μαθαίνω καινούριες τέχνες.
"Μάθε τέχνη κι' άστηνε κι' αν πεινάσεις πιάστηνε!"

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Το παιδί ήρθε χωρίς manual! Τι κάνουμε; Η βιβλιοθήκη που
γυναίκες εργασία χώρες

Γυναίκες στην εργασία: κορυφαίες και κατώτατες χώρες

Οι γυναίκες στην εργασία αποτελούν ένα σημαντικό δείκτη κοινωνικής και