Χειροποίητο δώρο

Το χειροποίητο δώρο αποτελεί μια μοναδική και πρωτότυπη επιλογή για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Όταν κάποιος δίνει το χρόνο του και τον κόπο του για να φτιάξει κάτι με τα χέρια του, το δώρο αποκτά μεγαλύτερη αξία και σημασία. Ένα χειροποίητο δώρο μπορεί να είναι οτιδήποτε, από ένα ζεστό πλεκτό σκουφάκι ή ένα ζευγάρι πλεκτά κάλτσες, μέχρι ένα υπέροχο κομψό κολιέ ή μια υπέροχη καρτ ποστάλ με μια προσωπική ευχή. Μπορεί να είναι επίσης μια υπέροχη ιδέα να δημιουργήσουμε ένα σετ δώρου με διάφορα χειροποίητα αντικείμενα, όπως πλεκτά μαντήλια, διακοσμητικά αντικείμενα, σαπούνια χειροποίητα, κλπ. Αυτό θα δείξει ότι έχουμε διαθέσει τον χρόνο και την αγάπη μας για να δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό και εξαιρετικό για το αγαπημένο μας πρόσωπο.

Χειροποίητο δώρο
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

Οι επιλογές για χειροποίητο δώρο είναι απεριόριστες και μπορούν να προσαρμοστούν στις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα του παραλήπτη ανάλογα την ηλικία του και τα ενδιαφέροντα του. Ας δούμε τι χρειάστηκα εγώ για να φτιάξω αυτά τα καδράκια, χειροποίητο δώρο σε μια μικρούλα που βαφτιζόταν.

Υλικά για το χειροποίητο δώρο – καδράκια

  • Μικρά τελάρα 20 Χ 20
  • Φωτοτυπίες με θέμα της επιλογής μου
  • Κόλλα ντεκουπάζ
  • Πινέλο
  • Ακρυλικά χρώματα
  • Βερνίκι
  • Glitter κόλλα σε μορφή στυλό σε διάφορα χρώματα
Χειροποίητο δώρο
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

Τρόπος κατασκευής

Αρχικά διάλεξα το θέμα του χειροποίητου δώρου μου. Εσείς βέβαια μπορείτε να διαλέξετε κάποιο άλλο θέμα. Υπάρχουν τόσα πολλά στο διαδίκτυο που δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου. Επειδή το θέμα μου ήταν μικρό σε διαστάσεις, χρειάστηκα δύο τελάρα στις προαναφερθείσες διαστάσεις και πάνω σε αυτά κόλλησα τις φωτοτυπίες. Είναι μια εύκολη διαδικασία. Αφού  έβρεξα  ελάχιστα τη φωτοτυπία με λίγο νερό για να λεπταίνει το χαρτί, άπλωσα με το πινέλο την κόλλα ντεκουπάζ πάνω στο τελάρο, και σιγά σιγά κόλλησα την φωτοτυπία. Πρόσεξα ιδιαίτερα να βγάζω τον αέρα που πιθανότητα θα εγκλωβιζόταν, πατώντας με το χέρι μου ελαφριά το χαρτί. Για μεγαλύτερη σιγουριά για το αποτέλεσμα, τοποθέτησα βάρος πάνω στα καδράκια, αφού τα γύρισα πρώτα ανάποδα, Έπειτα άφησα να στεγνώσουν.

Διαβάστε επίσης  «Νέο αίμα» στα μουσεία το 2019
Χειροποίητο δώρο
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

Έπειτα έβαψα τα πλαϊνά του τελάρου με ακρυλικά χρώματα που ταίριαζαν με τις φωτοτυπίες μου. Δηλαδή, στο ένα καδράκι έβαψα με μπλε και στο άλλο με εκρού. Αφού στέγνωσαν και αυτά, πέρασα με δύο χέρια το βερνίκι. Με αυτόν τον τρόπο προστάτευσα την επιφάνεια του χειροποίητου δώρου μου και από όσα είχα κάνει μέχρι τότε αλλά και από όσα θα έκανα αργότερα. Άφησα και πάλι να στεγνώσει καλά. Στη συνέχεια, με τα glitter  έγραψα το όνομά της αλλά και όσα ήθελα να της ευχηθώ για μια καλή και ευτυχισμένη ζωή. Τόνισα επίσης κάποια σημεία της εικόνας  όπως και το περίγραμμα του τελάρου για πιο τρισδιάστατο αποτέλεσμα. Το χειροποίητο δώρο μου ετοιμάστηκε. Δεν ξέρω κατά πόσο το χάρηκε η μικρούλα, η μαμά  της όμως το χάρηκε πολύ.

Advertisements
Ad 14

 

Για περισσότερες ιδέες και κατασκευές επισκεφτείτε το κανάλι μου στο YouTube https://www.youtube.com/@xeirotexnasmata/videos

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε την σελίδα μου στο Facebook https://www.facebook.com/Rebbecavideomaker

Είμαι η Ρεββέκα και το επάγγελμα που σπούδασα αρχικά, δεν έχει καμία σχέση με την καλλιτεχνία!!! Αγαπώ πολύ τα μαθηματικά !! Σαν ραδιοφωνική παραγωγός αγάπησα πολύ και το ραδιόφωνο και ότι έχει σχέση με αυτό! Από μικρή λατρεύω τις κατασκευές κάθε είδους γι αυτό και ακολούθησα την καλλιτεχνική οδό εκ των υστέρων! Τα έργα που σας παρουσιάζω είναι δικά μου, γι αυτό και μπορώ να σας λύσω κάθε απορία που τυχόν
έχετε! Σαν δασκάλα καλλιτεχνικών μπορώ να πω ότι τίποτα δεν είναι
ακατόρθωτο όταν βάζουμε τη φαντασία μας και το μεράκι μας να
συνεργαστούν!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η κοινωνική πραγματικότητα των αστέγων

Η κοινωνική πραγματικότητα των αστέγων έχει τις ρίζες της σε

Immaculate: Θρησκευτικό horror και η διπλή έλικα του DNA

Αρχικά, όταν κυκλοφόρησε το trailer του Immaculate όλοι οι λάτρεις