Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με σπάγκο

Ο σπάγκος είναι ένα φτηνό αλλά πολύ καλό υλικό για τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές μας! Ντύνει όμορφα πολλά υλικά και δίνει μια ιδιαίτερη νότα στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μας.

Κατασκευές με σπάγκο
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

Με αυτήν τη λογική αποφάσισα να χειροτεχνήσω κατασκευές με σπάγκο και διάφορα χριστουγεννιάτικα στεφανάκια σε σχήμα φεγγαριού και πετάλου. Ας δούμε όμως τι χρειάστηκα γι’ αυτές τις κατασκευές.

        Υλικά

 • Σπάγκος (αρκετά μέτρα)
 • Χαρτόκουτα
 • Θερμαινόμενη σιλικόνη
 • Διάφορα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά
 • Κλαδιά
 • Τσόχα ( για την κατασκευή της γάτας και του Άγιου Βασίλη )
 • Ακρυλικό άσπρο χρώμα και σκληρό πινέλο
 • Κορδέλες και λουλουδάκια
 • Μαλλί πλεξίματος για τα γένια του Αγίου
 • Βαμβάκι
 • Λινάτσα για τον σάκο του Αγίου
Κατασκευές με σπάγκο
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

Τρόπος κατασκευής

Αρχικά αποτύπωσα  το σχέδιο ενός μισοφέγγαρου πάνω σε σκληρή χαρτόκουτα. Έπειτα έκοψα δύο ίδια κομμάτια και τα κόλλησα με την θερμαινόμενη σιλικόνη, μεταξύ τους. Το ίδιο ακριβώς έκανα και για τα πέταλα. Τύλιξα πολύ προσεκτικά και χωρίς να αφήσω κενά, τον σπάγκο και κάλυψα όλη την επιφάνεια των φεγγαριών και των πετάλων. Είναι λίγο χρονοβόρα η διαδικασία αλλά είναι πολύ διασκεδαστική.

 Επειδή όμως το χρώμα του σπάγκου ήταν λίγο σκούρο, έδωσα μια πιο γιορτινή νότα βάφοντας πολύ απαλά όλη την επιφάνεια τους με το άσπρο χρώμα. Έπειτα άφησα να στεγνώσει.

Advertisements
Ad 14
Διακόσμηση

Η διακόσμηση ήταν εύκολη υπόθεση. Εξ αρχής κόλλησα τα κλαδιά πάνω στον σπάγκο  και έπειτα κόλλησα κορδέλες και λουλούδια σε κάποια στεφάνια ή τα διάφορα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά σε άλλα. Η διακόσμηση είναι προσωπικό γούστο του καθενός, εγώ απλά σας δίνω μερικές ιδέες.

Διαβάστε επίσης  Feng Shui: αλλαγές στη διακόσμηση που φέρνουν ευτυχία!
Κατασκευές με σπάγκο
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο
Σχεδιασμός γάτας

Η γάτα έγινε με μια γκρι τσόχα. Αρχικά αποτύπωσα το σχέδιο που ζωγράφισα   πάνω στην τσόχα. Έκοψα δύο ίδια κομμάτια και κόλλησα προσεκτικά με θερμαινόμενη σιλικόνη στην περίμετρο του σχεδίου αφήνοντας στο κάτω μέρος ένα μικρό περιθώριο χωρίς να το κολλήσω. Από αυτό το σημείο γέμισα την γάτα μου με βαμβάκι και έτσι την έκανα τρισδιάστατη. Τα φιογκάκια και το  glitter ομόρφυναν και άλλο την γάτα μου. Κατόπιν την κόλλησα στο φεγγάρι και ακριβώς εκεί που τείνει το ποδαράκι της άφησα να κρέμεται μια μπάλα ή ένα κουβάρι μαλλί πλεξίματος. Έβαλα λίγα διακοσμητικά ακόμα και κορδέλες και έτοιμα τα στεφανάκια μου.

Κατασκευές με σπάγκο
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο
Διακόσμηση πετάλων

Για την διακόσμηση των πετάλων δημιούργησα με την λινάτσα ένα σακί και το κόλλησα στην μία άκρη. Με την τσόχα δημιούργησα τον Άγιο Βασίλη.  Εύκολο να καταλάβει κάποιος πως τον δημιούργησα. Καπέλο και μύτη με την τσόχα και τα γένια με άσπρο μαλλί πλεξίματος. Αφού τον ολοκλήρωσα τον  κόλλησα στην άλλη άκρη. Για το χιόνι που βλέπετε στα διάφορα διακοσμητικά ήδη σας έχω πει σε προηγούμενα άρθρα πως γίνεται. Δείτε το σχετικό βίντεο  https://youtu.be/-XTTOsHqn5Y

Κατασκευές με σπάγκο
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

Οι κατασκευές με σπάγκο είναι πολύ όμορφες και πολύ οικονομικές. Τα στεφάνια αλλά και τα πέταλα είναι πολύ όμορφα διακοσμητικά για το σπίτι μας αλλά και μια πολύ όμορφη πρόταση δώρου σε αγαπημένα μας πρόσωπα. Για περισσότερες ιδέες και κατασκευές επισκεφτείτε την ομάδα μου στο Facebook https://www.facebook.com/groups/76711253218

Καλές και ευλογημένες γιορτές σε όλους!!

Είμαι η Ρεββέκα και το επάγγελμα που σπούδασα αρχικά, δεν έχει καμία σχέση με την καλλιτεχνία!!! Αγαπώ πολύ τα μαθηματικά !! Σαν ραδιοφωνική παραγωγός αγάπησα πολύ και το ραδιόφωνο και ότι έχει σχέση με αυτό! Από μικρή λατρεύω τις κατασκευές κάθε είδους γι αυτό και ακολούθησα την καλλιτεχνική οδό εκ των υστέρων! Τα έργα που σας παρουσιάζω είναι δικά μου, γι αυτό και μπορώ να σας λύσω κάθε απορία που τυχόν
έχετε! Σαν δασκάλα καλλιτεχνικών μπορώ να πω ότι τίποτα δεν είναι
ακατόρθωτο όταν βάζουμε τη φαντασία μας και το μεράκι μας να
συνεργαστούν!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βρεφικά προιόντα Ελλάδα

Η ακρίβεια στα βρεφικά προιόντα, Γονείς και Παιδιά

Η ακρίβεια και η ασφάλεια των βρεφικών προϊόντων αποτελούν ζωτικά

Η βασίλισσα του τίποτα: Το κλείσιμο που αξίζουμε

Η Βασίλισσα του Τίποτα, το τρίτο και τελευταίο μέρος της