Εύκολες και πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες κατασκευές με λαμπάκια

Υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε τα λαμπάκια σας για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού. Κατασκευές πρωτότυπες και ιδιαίτερες, που θα διατηρήσουν την φινέτσα στην διακόσμηση και παράλληλα, θα συνθέσουν μια χριστουγεννιάτικη, ζεστή ατμόσφαιρα. Παρακάτω θα δούμε δύο εύκολες κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε με λίγα εργαλεία και κυρίως με χαμηλό κόστος.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από λευκά λαμπάκια

Υλικά
 • Ξύλινη πλάκα στις διαστάσεις του δέντρου που θέλουμε να δημιουργήσουμε (ενδεικτικά 1 μέτρο πλάτος 2 μέτρα μήκος)
 • Βίδες
 • Κατσαβίδι (κατά προτίμηση ηλεκτρικό)
 • Λαμπάκια (για αυτό το δέντρο χρειάστηκαν 5 μέτρα)
 • Σπάγκος
 • Μολύβι
 • Μεζούρα

 

Οδηγίες

Ξεκινώντας από την κορυφή του δέντρου μετράμε περίπου 30 εκατοστά από την αρχή του ύψους της πλάκας και βιδώνουμε την πρώτη βίδα αφού φυσικά βρούμε το μεσαίο διάστημα του πλάτους. Συνεχίζουμε, οριοθετώντας το δέντρο με δύο βίδες, μια στο αριστερό κάτω μέρος του και μια στο δεξί. Με ένα κομμάτι σπάγκο ενώνουμε τις τρεις βίδες ώστε να σχηματιστεί ένα ισοσκελές τρίγωνο, αυτό θα μας βοηθήσει να τοποθετήσουμε σωστά όλες τις υπόλοιπες.

Έχοντας ως οδηγό τον σπάγκο, τοποθετούμε μια βίδα σε διαστήματα δέκα εκατοστών από την προηγούμενη πρώτα στην μια πλευρά του δέντρου. Όταν τελειώσει η διαδικασία από την μία πλευρά τότε πηγαίνουμε στην άλλη προσέχοντας οι βίδες να είναι εναλλάξ με τις απέναντι. Εδώ είναι που μπορεί να δυσκολευτούμε χωρίς ηλεκτρικό κατσαβίδι.

Advertisements
Ad 14

Αφού έχουν τοποθετηθεί όλες οι βίδες αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ζιγκ ζαγκ το καλώδιο εξωτερικά από τις βίδες ξεκινώντας από την κορυφή και καταλήγοντας στη βάση. Στερεώστε το καλώδιο στην τελευταία βίδα, τοποθετείστε την ξύλινη πλάκα όρθια δίπλα ή μπροστά από μια πρίζα ώστε να μην χρειαστεί προέκταση για τα λαμπάκια. Φροντίστε όσο είναι αναμμένα να βρίσκονται υπό την αντίληψή σας.

Διαβάστε επίσης  3+1 ιδέες διακόσμησης για νέα όψη στο σπίτι

λαμπάκια

1vrkqc

Φωτεινές χριστουγεννιάτικες μπάλες για τον κήπο ή το σπίτι

Υλικά
 • Διχτυωτό συρματόπλεγμα (κοτετσόσυρμα)
 • Κόφτης σύρματος
 • Γάντια προστασίας
 • Μεζούρα
 • Σύρμα
 • λαμπάκια
Οδηγίες

Φορέστε τα προστατευτικά γάντια και ξετυλίξτε το πλέγμα προσέχοντας να μην κοπείτε. Τοποθετείστε κάτι βαρύ προκειμένου, ανοίγοντάς το, να μην ξανατυλίγεται μόνο του. Για μια σχετικά μεγάλη μπάλα κόψτε 70 εκατοστά από το σύρμα ενώ για μία μικρότερη 40-50 εκατοστά είναι αρκετά. Οι οδηγίες και στις δύο περιπτώσεις είναι περίπου ίδιες με εξαίρεση τα φωτάκια που θα χρειαστούν, στην μεγάλη μπάλα χρειάζονται σαφώς περισσότερα, ωστόσο αυτό αποτελεί καθαρά προσωπική επιλογή.

Προκειμένου να δημιουργήσετε μια μπάλα με το πλέγμα χρειάζεται σε πρώτη φάση, να το ενώσετε σε κύλινδρο χρησιμοποιώντας σύρμα. Κάθε άκρη πρέπει να ενωθεί με το σύρμα ώστε να σιγουρευτούμε πως η κατασκευή δεν θα διαλυθεί. Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να μοιάζει τέλεια αφού θα καλυφθεί με τα φωτάκια. Για να μετατρέψουμε τον κύλινδρο σε σφαίρα, τον τοποθετούμε όρθιο και προσπαθούμε, πιέζοντας αρχικά την μία πλευρά, να δημιουργήσουμε μια καμπύλη. Αναγκαίο είναι το σύρμα που θα συγκρατήσει αυτή την καμπυλότητα, θα ενώσει δηλαδή τα τελειώματα μεταξύ τους. Αυτή την διαδικασία την επαναλαμβάνουμε και από τις δύο πλευρές.

Τέλος, τυλίξτε τα λαμπάκια γύρω από την σφαίρα ακανόνιστα ώστε ανάβοντας τα το βράδυ να μην φαίνεται υπερβολικά η κατεύθυνση του καλώδιου. Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος τυλίγματος. Το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι να μην καλυφθεί η πρίζα. Για να παραμείνουν στέρεα και στην θέση τους τα λαμπάκια χρησιμοποιήστε και πάλι λίγο σύρμα για να τα δέσετε.

befunky-collage

light-balls-feature**Christmas is all around **

Διαβάστε επίσης  Φτιάξε το δικό σου επιτραπέζιο κήπο

Φοιτητής Ιστορίας και Εθνολογίας στο ΔΠΘ. Πραγματιστής εκεί που πρέπει ονειροπόλος οπουδήποτε αλλού. Αγαπώ την γνώση, την ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια, την τεχνολογία, την σημειωτική, την φιλοσοφία, την ανθρωπολογία, την φωτογραφία, μα πιο πολύ από όλα αγαπώ τους δικούς μου ανθρώπους. Για αμεσότερη επικοινωνία θα με βρείτε στο email μου: jaxri@windowslive.com

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

«Όλα θα πάνε καλά, Άλφονς!» από τις εκδόσεις Μάρτης

Το βιβλίο «Όλα θα πάνε καλά, Άλφονς!» είναι η τελευταία
Δεν υπάρχει αγάπη μόνο στα εύκολα...

Δεν υπάρχει αγάπη μόνο στα εύκολα…

Λένε πως η αγάπη κατείχε την μεγαλύτερη σημασία και αξία