DIY: Φτιάξε το δικό σου moodboard

moodboard
Πηγή εικόνας: tinkerlab.com

Στην περίπτωση που ο όρος «moodboard» σου είναι άγνωστος, χώρισε τη λέξη σε δύο μέρη. Ο πρώτος συνθετικός όρος είναι η λέξη «mood» (=διάθεση) και ο δεύτερος όρος είναι η λέξη «board» (=πίνακας). Όπως καταλαβαίνεις, πρόκειται για έναν «πίνακα διάθεσης». Εάν ακόμα δεν κατάλαβες περί τίνος πρόκειται, είμαι εδώ για να σου εξηγήσω.

Το moodboard στην ουσία είναι μια επιφάνεια ξύλου (ή χαρτονιού), πάνω στην οποία μπορείς να κολλήσεις (ή να καρφιτσώσεις) διάφορα μικροαντικείμενα που σου αρέσουν και σου φτιάχνουν τη διάθεση. Τέτοιου είδους αντικείμενα μπορεί να είναι  φωτογραφίες, ζωγραφιές, γραμματόσημα και γενικά οτιδήποτε σε εκφράζει. Για να φτιάξεις ένα moodboard θα χρειαστείς:

  • μεγάλη επιφάνεια τεχνητού ξύλου (MDF ή κόντρα πλακέ)
  • υγρη κόλλα χειροτεχνίας (ή πινέζες)
  • μικροαντικείμενα της αρεσκείας σου

Πριν ξεκινήσεις την κατασκευή, καλό θα είναι να έχεις μια ιδεά για το πως ακριβώς επιθυμείς να είναι το moodboard σου. Αποφάσισε πρώτα το κεντρικό θέμα που θέλεις να έχει το δικό σου moodboard. Κατόπιν, σκέψου με ποια σειρά σκοπεύεις να τοποθετήσεις τα πράγματα πάνω σε αυτό. Αυτό το βήμα θεωρείται το σημαντικότερο όλων διότι στην περίπτωση που δεν είσαι καλά οργανωμένος, μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να μην σε ικανοποιήσει.

Στην περίπτωση που σου αρέσει η ιδέα της κατασκευής ενός moodboard αλλά δεν ξέρεις ή δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις το θέμα που θα έχει, τότε μπορείς να εμπνευστείς από τη διακόσμηση του σπιτιού ή του γραφείου σου. Εαν σκοπεύεις να κρεμάσεις τον πίνακα σε έναν άσπρο τοίχο, μπορείς να τοποθετήσεις πάνω σε αυτόν μικροαντικείμενα σε έντονα χρώματα, όπως μπλε, κίτρινο και κόκκινο. Ως γνωστόν, τα έντονα χρώματα έρχονται σε αντίθεση με το λευκό χρώμα του τοίχου και το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι ικανοποιητικό. Εαν δεν σου αρέσει η ιδεά αυτή, το pinterest αποτελεί μια εξίσου αποτελεσματική λύση. Σε αυτή την ιστοσελίδα μπορεί να βρει κανείς έξυπνες και πρωτότυπες  ιδέες.

Διαβάστε επίσης  Χρώματα και ψυχολογία
Advertisements
Ad 14
moodboard
Πηγή εικόνας: pinterest.es

Αφού συγκεντρώσεις όλο το υλικό που θα χρησιμοποιήσεις, ξεκίνα τις δοκιμές πάνω στην επιφάνεια. Βάλε κάθε ένα κομμάτι ξεχωριστά, ξεκινώντας πάντα από το κέντρο του ξύλου. Συνίσταται να μην εφαρμόζεται η κόλλα αμέσως αλλά στο τέλος, αφού έχουμε ήδη αποφασίσει με ποια σειρά θα τοποθετηθούν. Φυσικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πινέζες αντί για κόλλα ώστε να υπάρχει η δυνατότητα της αντικατάστασης των αντικειμένων.

mood board
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Το moodboard σου είναι έτοιμο!

Η Χριστίνα είναι καθηγήτρια ελληνικής γλώσσας και επαγγελματίας ψιμυθιολόγος... Δύο πράγματα αγαπάει πολύ, τη διδασκαλία και το μακιγιάζ και ελπίζει ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα καταφέρει να τα συνδυάσει. Εκτός αυτών, τρελαίνεται για diy κατασκευές!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Two Strangers Trying Not To Kill Each Other: Αγάπη σημαίνει

Το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με τίτλο ”Two Strangers Trying Not
cowgirl

Cowgirl trend: Πως θα το ενταξεις στα καλοκαιρινά outfit

Το Cowgirl trend είναι ένα trend που έχουμε αγαπήσει μέσα