Βάλτε κίτρινο στη ζωή σας…..!

16 Σεπτεμβρίου 2016

Το κίτρινο είναι ένα παρεξηγημένο χρώμα. Κάποιοι λένε ότι είναι το χρώμα του «μίσους». Σύμφωνα όμως με το Feng Shui, αυτά τα χαρακτηρίστηκα αποδίδονται μόνο στις σκοτεινές αποχρώσεις του κίτρινου. Το κίτρινο δεν περνά ποτέ απαρατήρητο, γι’ αυτό άλλωστε τα σχολικά λεωφορεία ή τα ταξί σε αρκετές χώρες βάφονται σε αυτό το χρώμα ώστε να ξεχωρίζουν εύκολα. Είναι το πιο φωτεινό χρώμα και συνδέεται με τη χαρά, την αισιοδοξία, αλλά και τη ζήλια. Ταιριάζει στην ποπ κουλτούρα των 70s, όπου χρησιμοποιήθηκε για να τονίσει λεπτομέρειες των έργων και αυτό διότι σε μεγάλη επιφάνεια μπορεί να προκαλέσει υπερδιέγερση. Τέλος, οι ανοιχτές αποχρώσεις του τονώνουν τη μνήμη και βοηθούν στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού σας.

Το σκέφτεστε ακόμα; Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βάλετε κίτρινο στα δωμάτιά σας δημιουργώντας μια αίσθηση ζωντάνιας και ζεστασιάς.

Το κίτρινο μπορεί να συνδυαστεί άψογα με ασπρόμαυρα, ριγέ υφάσματα και έπιπλα. Η προσθήκη του κίτρινου αναδεικνύει ακόμα περισσότερο αυτά τα χρώματα δημιουργώντας την τέλεια αντίθεση. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και το γκρι. Η αντίθεση που δημιουργείται μεταξύ του φωτεινού κίτρινου και του νωχελικού γκρι…δίνουν μια ισορροπία στο χώρο.

Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο υπνοδωμάτιό σας, δίνοντας μία αίσθηση ενέργειας και  ζωντάνιας. Από το κεφαλάρι του κρεβατιού, στις κουρτίνες αλλά και στα σεντόνια θα σας ανανεώσει δίνοντας ένα τόνο φρεσκάδας  στο χώρο. Κρεμώντας κίτρινες κουρτίνες στα παράθυρα φωτίζεται υπέροχα ο χώρος δίνοντας στο σπίτι ζεστασιά και κομψότητα.

Τέλος, για τους πιο τολμηρούς, βάλτε κίτρινο στους τοίχους. Ένα μικρό σπίτι μπορεί να πάρει άλλη διάσταση με μικρές πινελιές κίτρινου στους τοίχους. Οι τοίχοι με το βαθύ κίτρινο χρώμα δίνουν θερμή λάμψη στο χώρο κάνοντας το σπίτι πιο φιλόξενο και ζεστό.

Διαβάστε επίσης  Χρώματα και ψυχολογία

κίτρινο

Είμαι πτυχιούχος Φιλοσοφικής σχολής με κατεύθυνση τα παιδαγωγικά και την ψυχολογία. Επιπλέον έχω παρακολουθήσει σεμινάρια ειδικής αγωγής και σχολικής συμβουλευτικής. Ασχολούμαι με την συγγραφή παιδικών ιστοριών. Μου αρέσει πολύ να παρακολουθώ ταινίες και να διαβάζω βιβλία. Επόμενος στόχος μου είναι μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδική αγωγή. Το email μου ειναι: maraki.geo@hotmail.com

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Εθνικό Σύστημα Υγείας

Εθνικό Σύστημα Υγείας: ποιες χώρες διαθέτουν;

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) εξασφαλίζει στους πολίτες ενός κράτους

Barbie: η εξέλιξη της στα χρόνια στο Design Museum του Λονδίνου

Barbie: Η εξέλιξη της στα χρόνια. Το Design Museum του